“header
Baby

12 Musthave babyspullen die niet op elk lijstje staan maar wel handig zijn!

Er zijn een veel baby uitzetlijstjes te vinden, maar daar staan eigenlijk alleen de spullen op die je ‘echt’ nodig gaat hebben in de eerste maanden met de baby. Toch zijn er nog een heleboel andere musthave babyspullen die super handig zijn! Ik heb er twaalf voor je verzameld.

cheezzbaby banner

Musthave babyspullen die erg handig zijn!

Onderstaande babyspullen daar denk je niet zo snel aan maar ze zijn reuze handig om in huis te hebben!

 1. Cocobelt

  Om je kindje mee in de auto te vervoeren is de maxi cosi natuurlijk onmisbaar. Maar menig moeder vervloekt het ding dagelijks. In huis staat hij altijd in de weg, maar om hem te tillen is het nog meer een rotding. Met die kleine pasgeboren baby erin valt het nog wel mee.

  Maar aangezien je kindje er toch een maand of negen (of langer) in zal zitten wordt het op een gegeven moment een flinke work-out. Daar is iets op verzonnen: De Cocobelt! Deze stevige riem maak je met klittenband vast aan de maxi cosi en zo draag je hem gewoon om je schouder.

 2. Lees ook: Hoe draag je een maxi-cosi? Jij doet het vast ook verkeerd!
 3. Baby pittenzak

  Krampjes, veel baby’s hebben er last van en het kan de (nacht)rust behoorlijk verpesten. Er bestaat een klein pittenzakje in een speciale vorm, het KipKep warmtekussen. Doordat de pitjes zich kunnen verdelen over het buikje van je kindje verdeelt het gewicht zich. Er ontstaat een lichte druk op het buikje en samen met de warmte verzacht dit de krampjes. Een van de musthave babyspullen!

 4. kipkep warmtekussen pittenzak

 5. Draagzak

  Wil jouw baby alleen maar bij jou zijn? Tegen je aan liggen en vooral niet slapen? Dan is een draagzak de uitvinding van de eeuw. Je kindje dicht tegen je aan en toch je handen vrij om nog iets te kunnen doen. Ik was erg fan van de Marsupi, deze is gemakkelijk aan te doen en werkt met klittenband. Geen ingewikkeld gedoe met verstellen dus.

 6. Lees ook: De nieuwe draagzak van Babybjörn: De harmony!

 7. Douche washand

  Persoonlijk vond ik douchen met een baby veel gemakkelijker dan dat gedoe met een babybadje. Maar er zijn ook ouders die het doodeng vinden, zo’n glibberige baby in je handen. Daar is een oplossing voor: de douchewashand.

  Een lange handschoen van badstof, waarmee je je baby goed kunt vasthouden met veel meer grip. Kleine tip: je kunt je kindje ook in een hydrofiele doek wikkelen en dan gaan douchen. Is ook een stuk stroever en je baby wordt er echt wel schoon door.

 8. Inbaker slaapzak

  Is jouw baby een onrustige slaper? Slaat hij zichzelf wakker met die beweeglijke armpjes? Dan kan een inbaker slaapzak de oplossing zijn. Veel moeders zweren bij Puckababy, zelf was ik meer van de SwaddleMe.

 9. Isofix

  Ook voor de maxi cosi is een handige tool: De isofix. Geen gedoe en gehannes meer met gordels, met een isofix op de achterbank klik je de maxi cosi zo vast. Je kunt er later ook autostoeltjes bij kopen die je zo weer vast kunt klikken.

 10. banner billendoekjes waterwipes
 11. Sock ons

  Baby’s die hun sokjes uittrekken, wie kent het niet? Ik kwam na elk fietstochtje thuis met een sok minder. Welke sokjes ik ook koos ze gingen altijd uit. Maar ook daar is een oplossing voor, sock ons! Deze trek je aan over de sokjes van je baby, en dan heeft hij weer iets te peuteren, probeer ze dan maar eens uit te krijgen!

 12. musthave babyspullen sock ons babysokjes

 13. Stapeltoren

  Ideaal als je flesvoeding geeft, de stapeltorens of melktorens. Je schept in elk bakje een aantal schepjes en schroeft ze op elkaar. Met het handige tuitje schenk je zo de poeder in de fles, zonder geknoei. Ook handig voor de oppas of bij de opvang, zo gaat er altijd een goede hoeveelheid poeder in de fles.

 14. Voedingskussen (ook als je geen borstvoeding gaat geven!)

  Een voedingskussen is overal handig voor. Natuurlijk om te voeden, maar ook om je kindje in te leggen als een soort babynestje. Als je zwanger bent kan je ook heerlijk tegen zo’n kussen aan liggen, voor heel veel doeleinden geschikt dus.

 15. Volle voorraadkasten

  Hoe vaak je beseft dat je naar de winkel moet, maar dat het even totaal niet uit komt met de slaapjes van je baby. Heel vaak. Dan ben je heel blij als je volle voorraadkasten hebt en een volle vriezer. Ingevroren pastasaus en soep komen altijd van pas.

 16. Wasmiddel

  Nog zoiets waar je niet zonder wilt komen te zitten. Want wassen ga je, zeker de eerste maanden.

 17. Wikkelrompers of overslagrompers

  Het aan en uitkleden van zo’n kleine babytje is voor sommige ouders echt een nachtmerrie. Die breekbare armpjes en beentjes, dat nekje. Je wilt het zo voorzichtig mogelijk doen. Koop daarom wikkelrompers of overslagrompers (en wikkeltruitjes). Hier ‘rol’ je de baby zo in. Je hoeft de kleertjes niet over het hoofdje te doen en dat scheelt een hoop gedoe.

Met deze musthave babyspullen in huis ben jij helemaal klaar voor de eerste periode met je baby. Dan ben je echt overal op voorbereid. Of heb jij nog een aanvulling voor ons lijstje?

Lees ook: Tips die jouw huis bevalling klaar maken!

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!