banner cheezzbaby 728x200
Blogs

Leuke tips voor goedkope uitstapjes met je kind!

Ik ben zelf een hele slechte thuisblijver. De dagen dat ik het huis niet uit kom zijn denk ik op 1 vinger te tellen. Dan moet ik echt ziek zijn, of het moet vre-se-lijk slecht weer zijn. Maar zelfs dan, als het even droog is, móet ik naar buiten. Voordat mijn dochter geboren was, had ik dat al, altijd druk en onderweg. Maar waar ga je dan naar toe? Lees mijn tips voor goedkope uitstapjes met een kind!

verzwaringsdeken banner

Naar buiten

Toen Yinthe een baby was sleepte ik haar al overal mee naar toe. En dat doe ik nog. Op de dagen dat ik werk is het vaak niet verder dan de geitjes om de hoek, de speeltuin naast ons huis of de supermarkt. Maar in het weekend en op vrije dagen gaan we altijd even weg.

Als mevrouw op zondag om 8 uur klaarwakker en gevoederd is, kan ik soms echt op zien tegen een lange lege dag. Wat moeten we toch de hele dag doen?

Het heeft waarschijnlijk ook wel te maken met het feit dat manlief altijd het weekend werkt, en we ons dus met ons tweetjes moeten vermaken. Yinthe is ook best een druk kind die echt tegen de muren op kan lopen. Die moet gewoon even ‘uitgelaten’ worden.
gratis uitjes met je kind

Een kinderhand is snel gevuld

Het liefst zou ik haar elke week mee naar de dierentuin nemen, of een pretpark, indoorspeeltuin, het theater of wat dan ook. Maarja, ‘het geld groeit ons niet op de rug’.
Het leven is al duur genoeg. Boodschappen, kleding, vaste lasten, kinderopvang. Noem maar op. Als je dan in het weekend of op je vrije dag wat leuks wilt doen met je peuter kan dat behoorlijk in de kosten lopen. Maar niet alles hoeft geld te kosten dankzij de onderstaande goedkope uitstapjes die je met je kind kunt doen.

top 5 beste babyfoons banner

Gelukkig is de kinderhand van Yinthe snel gevuld. Ze wordt echt nog heel blij van kleine dingen en hopelijk blijft dat nog heel lang zo.
Van gewoon een rondje lopen wordt ze al heel blij. Voor ons huis loopt een pad langs het water, en naar de geitjes. Zeker nu het weer langer licht is lopen we vaak na het eten een rondje. Plakje brood mee voor de eendjes en de geitjes. En meteen even langs de glasbak om mijn lege wijnfles(sen) weg te brengen (jep, bourgondiër).

Onderweg verzamelen we takjes, stenen, kijken we naar de bloemen en doen we zo een half uur over 1 kilometer. Vaak loopt kat Cato ooo gezellig mee. Kind blij, gezonde buitenlucht en mooi dat loze moment tussen eten en bedtijd opgevuld.
ideeen gratis uitstapjes met je kind

Mijn tips voor goedkope uitstapjes met een kind!

 1. Tour de speeltuin

  Vaak heb je in woonwijken veel speeltuintjes. Her en der verstopt tussen de blokken met huizen. Ik weet ze bij ons in de buurt allemaal te vinden. Yinthe vindt het prachtig. Gaan we op de fiets, drinken en wat lekkers mee. Fietsen tot we een speeltuintje hebben gevonden. 10x van de glijbaan. En hop, op naar de volgende. “Tour de speeltuin.” Is echt een hit hier. Kijk hier voor de leukste speeltuinen voor peuters

 2. Naar het bos

  Ook leuk, het bos! En dat hoeft echt geen reusachtig bos te zijn. Geef een kind wat bomen, takken en bergen bladeren en ze zijn zoet. Die van mij wel in ieder geval.

 3. Het strand

  Hetzelfde geldt voor het strand. En dat hoeft ook niet de Noordzee te zijn. Een recreatieplas is net zo leuk. Emmertjes en schepjes mee en spelen maar. Ook als het geen zomer is een groot succes.

 4. Naar de kinderboerderij

  Wat ook in ongeveer elk dorp wel te vinden is, en hier ècht de favoriet; de kinderboerderij! We komen er bijna elke week wel. Eerst een rondje langs de dieren en daarna lekker spelen.

  Bij “onze” kinderboerderij hebben ze behalve een speeltuin ook een gedeelte binnen om te spelen. Zo is het ook goed toeven met minder mooi weer. Er staat altijd koffie, thee en ranja klaar. Gratis! Wat wil een mens nog meer? Af en toe gooi ik een paar euro’s in de giftenpot, want die kinderboerderij willen we nog lang niet missen.

 5. Met het openbaar vervoer

  Niet gratis maar wel heel leuk is een stukje met de bus of trein. Wij gaan dus echt nooit met het OV, des te interessanter voor Yinthe natuurlijk. Duur hoef je het niet te maken, een paar haltes, even uitstappen en een ijsje eten ofzo, en daarna weer terug. Maakt hartstikke veel indruk op die kleintjes. En voor een paar euro ben je klaar.

 6. Samen prutsen in de keuken

  Wat hier ook een hit is is samen prutsen in de keuken. Roeren in de soep, zelf pizza maken, koekjes/cakejes bakken, een smoothie maken in de blender of “gewoon” helpen met eten koken. Zelf ijsjes maken is ook erg leuk.

 7. Klusjes doen

  Helpen met klusjes vinden ze vaak ook leuk, beetje onkruid plukken in de tuin, ‘helpen’ met vegen of samen de auto wassen.

 8. samen klusjes doen met je kind

 9. Zwemmen

  Niet gratis, wel leuk: zwemmen! Ik ga met Yinthe al sinds ze 4 maanden is naar babyzwemmen. Ondertussen is het peuterzwemmen, springt en “duikt” ze zelf het water in en ze vindt het geweldig. Voordeel hiervan vind ik dat je per les betaald. Je kunt dus gewoon een keer gaan als je zin hebt. Of je koopt een strippenkaart (11 voor de priks van 10.)

 10. Peutergym

  Ook gaan we sinds een paar weken naar peutergym (ik zei het al, slechte thuiszitter). Vindt ze prachtig. Klimmen, klauteren, rennen, springen. Op allerlei toestellen en met andere kinderen. Echt even uitleven.

 11. Gratis activiteiten

  Verder worden er vaak ook leuke gratis activiteiten georganiseerd. Zoals lammetjesdagen en open boerderijdagen. Speelparadijzen hebben vaak peuterochtenden, waarbij je goedkoper naar binnen kunt. Zoek ook eens of er een pluktuin in de buurt is, waar je bloemen kan plukken, of fruit. Op Facebook kan je gemakkelijk events in de buurt vinden.

Wat vinden jullie leuk om te doen met je kind? Ik lees graag jullie tips voor goedkope uitstapjes!

tips baby fotoboek maken eerste jaar albelli

Reageer

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!