header luiers van pampers met 50% korting
Baby

Beste tips om naar het strand te gaan met je baby!

Het is lekker weer en dus kan bijna niemand de behoefte weerstaan om de zee eens lekker op te zoeken. Maar hoe moet je dat doen als je net een baby hebt gekregen? Geloof me: een goede voorbereiding is echt belangrijk om jouw dagje strand met baby zo goed mogelijk te laten verlopen. Lees daarom deze 12 super handige en praktische tips om naar het strand te gaan met je baby!

banner winkelpromo

Met een pasgeboren baby naar het strand

Heb je net een paar dagen geleden je kindje op de wereld gezet en is het buiten heerlijk warm? Ik snap dat je dan graag even naar het strand wilt, maar misschien is dat de eerste week na de geboorte nog niet zo handig. Check daarom eerst met de verloskundige of kraamhulp wat wijsheid is.

Is jouw baby al een paar weekjes oud, dan kun je het proberen, maar houd er rekening mee dat het geen hele lange stranddag zal worden. Zeker niet als het enorm heet is. Maar mocht de temperatuur aan het strand beter zijn dan in huis, dan is het natuurlijk helemaal prima. Maar volg dan wel deze tips als je met je baby in de zon gaat.
Zorg er namelijk te allen tijde voor dat je baby niét in de zon komt. Baby’s jonger dan 6 maanden kunnen het zonlicht nog niet goed aan. Het is dus belangrijk dat er schaduw is zoals van een parasol. En daarnaast is het handig je goed voor te bereiden door onderstaande tips om naar het strand te gaan met de baby op te volgen.

banner vitamine-D kind

Beste tips om naar het strand te gaan met je baby!

Hieronder vind je 12 super handige en praktische tips om naar het strand te gaan met de baby!

 1. Smeer jouw baby in voordat je gaat

  Zodra je op een zonnige dag ook maar één teentje buiten zet met je baby, moet je ervoor zorgen dat hij of zij is ingesmeerd. Dat is echt het allerbelangrijkste. Smeer de baby in met goede zonnebrand voor de baby met minimaal factor 30.

  Ga je naar het strand, dan is het handig je baby al in te smeren met zonnebrand voordat je gaat, dan zit er tenminste al één laagje op. Afhankelijk van hoelang je gaat, moet je kleintje vaker ingesmeerd worden, zo ongeveer om de 2 uur en altijd nadat je baby in het water is geweest. Zorg ervoor dat je dit niet vergeet door om de 2 uur een wekker te zetten, of gebruik hiervoor een handige app zoals ‘Suncreen Re-Applying’.

 2. Zorg voor schaduw

  Baby’s moet je eigenlijk zo min mogelijk blootstellen aan de zon, zorg er dus voor dat jouw strand-spot een schaduw heeft. Bijvoorbeeld door een parasol mee te nemen of een klein tentje voor jouw baby.

 3. tip dagje strand baby insmeren

 4. Goed plekje voor een dutje

  Nog een belangrijke tip om naar het strand te gaan met je baby: neem een klein strandtentje mee zodat je baby daarin een dutje kan doen. Deze tentjes worden ook wel travel-cots genoemd.

  In het tentje is jouw baby beschermd tegen wind, zand en zonlicht. Maak het lekker comfortabel door je kleintje op een dikke handdoek te leggen of neem een babynestje mee. Let er overigens wel op dat het niet te heet wordt in dat tentje.

 5. Zonnehoedje en zwemluiers meenemen

  Baby’s die in de zon komen, moeten altijd een zonnehoedje op, vergeet die dus zeker niet mee te nemen. Ook een zwemluier kan handig zijn, neem deze ook mee. Trek trouwens de zwemluier niet van te voren aan, want die absorberen helemaal niet goed. Ze zijn ervoor gemaakt om ontlasting op te vangen in het water, niet om urine te absorberen!

 6. zwemluiers baby

 7. Tip voor voeden

  Een baby moet natuurlijk vaak gevoed worden. Als je borstvoeding geeft is dat natuurlijk heel handig; alles is op voorraad en op de juiste temperatuur. Geef je flesvoeding, neem dan gekookt water mee in een thermoskan en nog een flesje met kouder water. Dit kan je samen mengen tot de juiste temperatuur. Is het water in de thermoskan teveel afgekoeld? Dan kun je vast wel terecht bij een strandtent of restaurant in de buurt.

 8. Zonnebril voor de baby!

  Die felle zon is niet alleen voor onze ogen slecht, ook voor de ogen van je kindje. Zeker op het strand is de schittering van het zonlicht letterlijk oogverblindend. Zet je baby daarom een speciale zonnebril voor baby’s op zoals deze. Deze zijn al verkrijgbaar voor de allerkleinsten. Let erop dat de bril 100% Uv-bescherming biedt en de bril groot genoeg is om de oogjes goed te bedekken.

  Waarschijnlijk vind jouw baby de zonnebril niet meteen leuk, laat hem er dan aan wennen door hem regelmatig even op te zetten. Je moet het niet forceren! Lees hier meer over zonnebrillen voor de baby.

 9. Zo maak je een ideaal strandshirt

  Mocht jouw baby toch wat momenten hebben dat hij in de zon zit, zorg dan dat je beschermende kleding hebt. Bijvoorbeeld speciale uv-kleding, maar je kunt ook heel crea bea zelf aan de slag: knip van een oud shirtje de mouwen en het gedeelte dat over het rompje gaat in smalle stroken. Inderdaad: een mooie Indianen-look! Zo is alles bedekt, maar is het niet te warm omdat er stroken inzitten.

 10. Ga op tijd!

  Je wilt echt niet dat je met je baby uren in de file staat om op het strand te komen. Ga dus zo vroeg mogelijk zodat je lekker kunt doorrijden en rustig het ideale plekje kunt zoeken. Gelukkig zal je baby je vanzelf op tijd wakker maken!

 11. Lees ook: Zwanger in de zomer? Bekijk deze tips en tricks!

 12. Je baby beschermen tegen zand

  Twee tips om naar het strand te gaan met je baby die ik erg handig vond: zorg dat jij jouw baby beschermt tegen opstuivend zand door je kleine in een badje te zetten of op een hoeslaken. Het hoeslaken leg je ‘op de kop’ op het zand. In de hoeken zet je tassen, koelbox en nog iets anders dat hoogte heeft. Je vouwt de hoeken hier omheen zodat je opstaande randen hebt. Lekker praktisch en ruim!

 13. Zand in de oogjes? Dit helpt

  Zand komt overal en waarschijnlijk ook in de oogjes. In de meeste gevallen lost de natuur dit zelf op doordat de oogjes gaan tranen. Blijft je baby er last van houden, trek dan het onderste ooglid naar beneden en laat er wat water langslopen dat gekookt is geweest (en weer afgekoeld) richting de neus.

 14. Tip! Handige opbergplek voor je waardevolle spullen!

  Wil je even met jouw gezinnetje naar de zee toe lopen? Ga je gang want ik heb hier de ideale tip om je waardevolle spullen veilig te bewaren: stop ze in een luier en plak de luier dicht. Er is geen dief die vrijwillig in een luier gaat kijken of daar nog iets te halen valt! 😉

 15. Dé tip tegen plakkend zand

  En dan nu de laatste van alle tips om naar het strand te gaan met je baby: neem babypoeder mee! Babypoeder helpt heel goed om plakkend zand van het lichaam van je baby te verwijderen (en die van jou)!

Heb jij misschien nog handige tips om naar het strand te gaan met je baby?Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!