header banner hema
Beste babyproducten

De beste zonnebrand voor jouw baby!

In de zomer willen we heerlijk met onze baby naar buiten en genieten van de zon. Het is niet verstandig om de baby onbeschermd in de zon te laten. Dat wordt dus zonnebrand smeren. Maar wat is nu de beste zonnebrand voor jouw baby? Ik vertel je waar je op moet letten en welke zonnebrand het meest wordt aangeraden voor kleine kinderen. Ik heb het makkelijk gemaakt voor je met onderaan de blog een lijstje met de 7 beste zonnebrand middelen voor jou en je kind!

beste babyfoon bol.com

Welke zonnebrand factor moet je kiezen?

Het beste is om de baby of dreumes zoveel mogelijk uit de zon te houden! Het huidje van de baby is nog dun en teer en op deze jonge leeftijd is het nog niet goed in staat zich te beschermen tegen de uv-stralen.
Ga je met de baby naar buiten, smeer je kind dan goed in. Kies voor de baby een zonnebrand met minstens factor 30.

Misschien zou je denken dat er altijd gekozen moet worden voor factor 50, maar dat is niet per se nodig. Het verschil in bescherming tussen factor 30 en 50 is eigenlijk niet zo groot. Bij factor 30 komt er 3% van de straling door de filter van de zonnebrand, bij factor 50 is dat 2%.

Lees ook: Zwanger in de zon! Waar moet je op letten?
best beoordeelde baby zonnebrand

Als je een lange dag in de zon bent, is het verstandig om meerdere keren per dag jezelf en je baby in te smeren. Smeer ook na het zwemmen of buitenbadje je baby weer opnieuw in, ook al heb je een zonnebrand die ‘waterproof’ is. Lees hier onze tips voor het insmeren van je peuter of kind!
beste zonnebrand baby gevoelige huid

Beste zonnebrand voor jouw baby volgens de Consumentenbond

De consumentenbond heeft nog geen test gedaan wat betreft de beste zonnebrand voor jouw baby. Wel hebben ze zonnebrandmiddelen getest voor volwassenen.
Beste zonnebrand uit de test was de Ambre Solair van Garnier met karité boter. De beste koop was de nieuwe Nivea Sun Protect & Hydrate. Wat opvallend was in deze test was dat de duurdere merken zoals Eucerin, het niet konden winnen van goedkopere merken! Zo zie je maar, dat duur niet altijd de beste bescherming betekent.

mooi en gezond banner

Wil je de beste zonnebrand voor jouw baby, dan heeft de Consumentenbond wel een aantal belangrijke tips.

 1. Smeer je kind altijd goed in om verbranding te voorkomen.
 2. Het beste is om baby’s en peuters helemaal niet in de zon te laten.
 3. Kleding kan ook bescherming bieden tegen de zon. Er is speciale UV-kleding te koop die goede bescherming biedt.
 4. Zet je kind altijd een hoedje of pet op.
 5. Smeer je baby of kinderen 30 minuten voordat je de zon in gaat in, zodat het middel tijd heeft om goed in de huid te dringen.
 6. Voor kinderen kan het handig zijn om een anti-zand-functie te hebben in het middel zodat zand minder plakt.
 7. Koop géén zonnebrand voor je baby waar parfum of alcohol in zit, dit kan schadelijk zijn! Zo kan alcohol allergische reacties oproepen.
 8. Let op met zonnebrandmiddelen in spray-vorm. Het is namelijk niet goed als je kind de spray inademt en daarnaast bevatten sprays vaak alcohol.
 9. Het is belangrijk dat het zonnebrandmiddel naast UVB-straling bescherming ook beschermt biedt tegen UVA. Je weet dat het middel ook UVA-bescherming biedt er als op de fles/verpakking een logo staat dat eruitziet als een blauwe cirkel met daarin ‘UVA’.

Heb je al een zonnebril voor je baby? Lees deze tips waar je op moet letten

zonnecreme zonder alcohol

Zonnebrand baby gevoelige huid

De baby heeft sowieso een gevoelige huid, als je echt de beste zonnebrand voor jouw baby wilt kopen dat ultieme bescherming biedt, dan zijn er nog een paar andere tips waar je op kunt letten.
In het kort, let bij het kopen van zonnebrand op: het filter dat in de zonnebrand zit (chemische filter of minerale filter), of het middel oxybenzone bevat, alcohol en nanodeeltjes.

 1. Chemisch filter of mineraal filter in zonnebrandmiddel

  Een zonnebrand kan een chemisch filter hebben of een mineraal filter. Zonnebrand met een chemisch filter bevat ingrediënten die door onze huid worden opgenomen. Een zonnebrand met minerale filters bevat ingrediënten die niet in de huid trekken, maar een laagje leggen op de huid.

  Mocht je baby een gevoelige huid hebben, dan bevat de beste zonnebrand voor jouw baby geen chemisch filter, maar minerale filters!

  • Chemische filter in zonnebrandmiddel

   Een zonnebrandmiddel bevat een chemisch filter als het de volgende ingrediënten bevat: oxybenzone, octyl methoxycinnamate, octocrylene en avobenzone.

   Bij deze zonnebrandmiddelen moet je er in ieder geval op letten dat je kiest voor oxybenzone vrije zonnebrandcrème!

   Oxybenzone, ook wel benzophenone 3 genoemd, kan een hormoon verstorend effect hebben. Het wordt daarnaast snel in het bloed, urine en moedermelk opgenomen.
   Om die reden raden dermatologen af dat zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en kinderen een zonnebrand crème gebruiken met oxybenzone (ook wel, benzophenone 3).

  • lAlles voor je baby banner
  • Minerale filter in zonnebrandmiddel

   Een zonnebrandmiddel bevat een mineraal filter als er de volgende ingrediënten inzitten: titaniumdioxide en/of zinkoxide. Deze stoffen zijn minder schadelijk omdat ze niet in je huid trekken. Hierdoor geven ze bijna nooit een allergische reactie. Dat maakt ze uitermate geschikt voor het gevoelige huidje van je baby.

   Het nadeel is dan wel dat er een witte waas op de huid blijft liggen. Voor de bescherming is dit alleen maar goed, maar toch vinden sommige ouders het storend. Om de witte waas te voorkomen worden er weleens nanodeeltjes in de zonnebrand toegevoegd. Zonder deze deeltjes zou de zonnebrand ook bijna niet smeerbaar zijn.

   Nu zijn nanodeeltjes een beetje omstreden omdat ze mogelijk kanker zouden veroorzaken als het wordt ingeademd. Andere beweren dat het alleen schadelijk is als het wordt geconsumeerd via voeding of drinken. Het is dus een beetje aan jou wat je wilt. Het schijnt wel dat een zonnebrand met minerale filter en nanodeeltjes nog altijd beter is dan een zonnebrand met oxybenzone.

 2. Koop je een zonnebrand met nanodeeltjes, koop dan nooit een spray maar altijd een lotion of crème. Zo kan je kind het in ieder geval niet inademen!

 3. Vermijd alcohol en parfum in de zonnebrand

  Waar je eigenlijk het meeste op moet letten bij een zonnebrand, is of het alcohol bevat of niet. Als je de beste zonnebrand voor jouw baby wilt kopen, dan bevat deze absoluut geen alcohol. Alcohol kan de huid uitdrogen en kan het huidje van je baby irriteren. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt.

zonnebrand voor kinderen kopen

Moet je een speciale zonnebrand voor kinderen kopen?

Je hoeft echt niet per se een zonnebrand voor kinderen te kopen om het beste zonnebrandmiddel voor jouw baby te scoren. Zolang de factor maar minimaal 30 is, de zonnebrand geen parfum of alcohol en geen oxybenzone (oftewel benzophenone 3) bevat, is het goed.

Beste zonnebrandmiddel voor baby zonder alcohol en oxybenzone!

Ik snap dat je geen zin en/of tijd hebt om minutenlang bij de drogist alle ingrediënten te lezen om zo de goede zonnebrand voor jouw baby te kopen. Daarom heb ik voor jou alle zonnebrandmiddelen zonder alcohol en oxybenzone op een rijtje gezet.

Dit is de beste zonnebrandcrème voor baby’s en voor jezelf!

 1. Drs. Leenarts Suncare SPF 30
 2. Lovea Bio Spray Kids SPF 50
 3. Garnier Ambre Solaire Baby In the Shade SPF 50
 4. Eucerin Sun Kids Lotion SPF 50 (bevat wel andere chemische filters)
 5. Nivea Sun Baby SPF 50 (is op basis van chemische en minerale filters, géén oxybenzone)
 6. Vision Baby & Young Kids SPF50
 7. Biosolis Kids Zonnemelk SPF50


Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!