header luiers van pampers met 50% korting
Zwangerschap

Dingen die je kunt doen in het derde trimester

‘De laatste loodjes’ wordt er vaak gezegd. Soms voelen ze nog niet aan als loodjes, maar dat verschilt heel erg per zwangerschap. Als je je nog steeds goed voelt, moet je daar gebruik van maken. Zit jij ook in het derde trimester en heb je nog energie? Probeer dan deze dingen nog te doen in het derde trimester voordat de baby er is!

hema rompers

Dingen die je nog MOET doen als dit je eerste zwangerschap is!

Ben je net als ik nog ‘maagd’ als het gaat om zwangerschap? Met andere woorden: is dit ook jouw eerste zwangerschap? Dan zijn er al helemaal een paar dingen die je echt nog even moet doen, voordat je kleine baby jouw hele leven overhoop schopt. Want nu kan je nog heel veel dingen doen, die straks allemaal wat lastiger worden. Doe je met me mee?

 1. Ga zo vaak mogelijk uit eten

  Ik ben een fan van uit eten gaan, zeker met meerdere gangen. Nu moet ik toegeven dat dinertjes iets minder leuk zijn geworden nu ik de helft van de kaart niet mag eten en niet mag genieten van mijn wijntjes

  Toch blijft het een feestje. Nu je nog zomaar uit eten kunt gaan. Ik zeg doen!

 2. Zoveel mogelijk spontane uitjes

  Spontaan op het terras zitten omdat het mooi weer is, snel de auto pakken naar het strand of lekker toeren met de auto: allemaal heerlijke dingen om te gaan doen. Straks kunnen jullie minder vaak zomaar even op stap gaan.

 3. We time to the max

  Met zijn tweeën genieten van de tijd met zijn tweeën, dat is echt super belangrijk. Kijk samen lekker veel series en films, ga lekker wandelen, beleef spannende avonturen in de slaapkamer en las veel knuffel-tijd in. Straks wordt het allemaal anders!
 4. Zorg tijdens het derde trimester ook voor tijd voor jouw partner en tijd voor jezelf!

 5. Me time to the max

  Genieten met tweeën is belangrijk, maar vergeet zeker niet je me-time. Zeker nu je zwanger bent heb je een geweldig excuus (eigenlijk is het geen excuus, maar je volste recht) om heerlijk genieten met jezelf.

  Neem een pedicure, manicure en ga lekker naar de kapper. Waarschijnlijk zal je de kapper de komende maanden niet meer zien. Lees ook weer eventjes een goed boek, kijk die film of series die je altijd al hebt willen zien (bijvoorbeeld tijdens je verlof) en neem een uitgebreid bad. Heerlijk!

 6. baby kleertjes banner
 7. Geniet van je huidige routine, de rust en de vrijheid

  Heb je net zoals ik een heerlijk geroutineerd leven? Nou geniet er nog maar van, want straks gaat het niet meer om jouw routine, maar om die van je kind. Zeker in de eerste maanden is het onmogelijk om op dezelfde tijden te ontbijten of sporten.

  Alles wordt in de war gegooid. Geniet daarnaast ook van de rust om je heen. Ben je alleen thuis? Besef je dan dat het nog heel lang gaat duren voordat je weer alleen thuis bent na de geboorte van je kind. Wat ga je (stiekem) doen in deze tijd?

 8. Ga op babymoon, de laatste vakantie zonder baby!

  Nu is hét moment om nog snel met je lief op vakantie te gaan en online een all inclusive vakantie te boeken. Ga in ieder geval op tijd!

Dingen die alle zwangere vrouwen kunnen doen in derde trimester

Ook al heb je nog een paar andere kids rondhuppelen, dan kun je in het laatste trimester toch nog eventjes genieten van bepaalde dingen voordat de baby er is. Want een baby is toch vaak wat intensiever dan wat oudere kinderen.

 1. Plan een gezinsuitje met je huidige gezin

  Als de baby er straks is, zal mama veel met de baby bezig zijn en daarnaast heb je waarschijnlijk ook niet zoveel energie. Spendeer nu daarom wat extra tijd met je huidige gezinnetje.

 2. Probeer lekker uit te slapen

  Uitslapen als de baby er is kan je wel vergeten. Dus neem het er lekker van en blijf op zondag lekker lang in bed liggen!

 3. Breng af en toe de kinderen even naar een oppas

  Zo kan jezelf opladen en misschien ook een leuke date plannen met je partner.

 4. Plan een avondje met je vrienden/vriendinnen

  Jouw partner kan best een keer op de kids letten toch? Ja? Plan dan gelijk een gezellig avondje of dagje met je vriendinnen. Doe dit vooral in het begin van je derde trimester, dan heb je nog het meeste energie.

 5. prenatal banner weekaanbiedingen
 6. Maak de kinderkamer af

  Dit is één van die super leuke dingen om te doen (althans dat vind ik): met de babykamer inrichting bezig zijn! Ik heb al vele uren rondgestruind op internet om leuke inspiratie op te doen en (natuurlijk) spullen te kopen. Dit is overigens een bezigheid die je het hele derde trimester kunt doen, want je hoeft de deur niet eens uit!

 7. Relaxte kleding bestellen voor na de zwangerschap

  Heb je nog goede voedingskleding? Of heb je genoeg relaxte kleding voor na de geboorte? Misschien kan je nu nog wat extra setjes kleding bestellen.

  Houd er rekening mee dat je kleding vaak niet langer dan een dag mee gaan als je een baby hebt. Dus dure outfits hoeven het niet te zijn. Vooral comfortabel! En voor de dames die borstvoeding geven: Zorg voor voedingskleding!

 8. Maak een mooie foto van je buik

  Je voelt je misschien niet heel mooi, maar elke zwangere vrouw is prachtig. Je bent namelijk bezig met een wonder! Een prachtige foto van je buik mag dan niet ontbreken. Wil je het goed aanpakken? Ga eens langs bij een fotograaf voor bijvoorbeeld een melkbad fotoshoot

 9. Kook alvast wat maaltijden

  Mocht je partner niet zo’n keukenprins(es) zijn dan is het verstandig om zelf alvast wat maaltijden te koken, na je bevalling heb je daar niet meer zo’n zin in en de kraamzorg is meestal te druk met andere taken.

Heb jij nog leuke tips voor dingen die ik kan doen tijdens mijn derde trimester? Laat het me weten! Bekijk trouwens ook deze checklist met dingen die je nog moet regelen tijdens de zwangerschap.nutricia actie banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!