zozwanger adverteren
Roos schrijft

Dingen die je kunt doen in het derde trimester

Het is officieel: ik zit in mijn derde trimester! ‘De laatste loodjes’ wordt er vaak gezegd. Tot nu toe voelen ze nog niet aan als loodjes, maar ik ben ook maar 1 week onderweg in dit laatste trimester. Ik voel me nog steeds goed en daar moet ik gebruik van maken. Zit jij ook in het derde trimester en heb je nog energie? Probeer dan deze dingen nog te doen in je derde trimester voordat het kleintje er is.Dingen doen als dit je eerste zwangerschap is

Ben je net als ik nog ‘maagd’ als het gaat om zwangerschappen? Met andere woorden: is dit ook jouw eerste zwangerschap? Dan zijn er al helemaal een paar dingen die je echt nog even moet doen, voordat je kleine baby je hele leven overhoop schopt. Want nu kun je nog heel veel dingen doen, die straks allemaal wat lastiger worden. Doe je met me mee?

 1. Ga zo vaak mogelijk uit eten: ik ben een fan van uiteten gaan, zeker met meerdere gangen. Nu moet ik toegeven dat dinertjes iets minder leuk zijn geworden nu ik de helft van de kaart niet mag eten en mijn wijntjes moet laten staan: toch blijft het een feestje. Nu je nog zomaar uit eten kunt: doen!
 2. Zoveel mogelijk spontane uitjes: Spontaan even op het terras zitten omdat het mooi weer is, snel de auto pakken naar het strand of lekker toeren met de auto: allemaal heerlijke dingen om even te gaan doen. Straks kunnen jullie minder vaak zomaar even op stap gaan.
 3. We time to the max: Met zijn tweeën genieten van de tijd met zijn tweeën, dat is echt super belangrijk. Kijk samen lekker veel series en films, ga lekker wandelen, beleef spannende avonturen in de slaapkamer en las veel knuffel-tijd in. Straks wordt het allemaal anders!
 4. Zorg tijdens het derde trimester ook voor tijd voor jouw partner en tijd voor jezelf!

 5. Me time to the max: Genieten met tweeën is belangrijk, maar vergeet zeker niet je me-time. Zeker nu je zwanger bent heb je een geweldig excuus (eigenlijk is het geen excuus, maar je volste recht) om heerlijk genieten met jezelf.

  Neem een pedicure, manicure en ga lekker naar de kapper. Waarschijnlijk zal je de kapper de komende maanden niet meer zien. Lees ook weer eventjes een goed boek, kijk die film of series die je altijd al hebt willen zien (bijvoorbeeld tijdens je verlof) en neem een uitgebreid bad. Heerlijk!

 6. Geniet van je huidige routine, de rust en de vrijheid: heb je net zoals ik een heerlijk geroutineerd leven? Nou geniet er nog maar even van, want straks gaat het niet meer om jouw routine, maar om die van je kind. Zeker in de eerste maanden is het onmogelijk om op dezelfde tijden te ontbijten of sporten.

  Alles wordt in de war gegooid. Geniet daarnaast ook van de rust om je heen. Ben je alleen thuis? Besef je dan dat het nog heel lang gaat duren voordat je weer alleen thuis bent na de geboorte van je kind. Wat ga je (stiekem) doen in deze tijd?

 7. Ga op babymoon: Nu is hét moment om nog even met je lief op vakantie te gaan. Ga op tijd! Lees hier wat tips voor jouw babymoon!

Dingen die alle zwangere vrouwen kunnen doen in derde trimester

Ook al heb je nog een paar andere kids rondhuppelen, dan kun je in het laatste trimester toch nog eventjes genieten van bepaalde dingen voordat de baby er is. Want een baby is toch vaak wat intensiever dan wat oudere kinderen.

 • Plan een gezinsuitje met je huidige gezin: als de baby er straks is, zal mama veel met de baby bezig zijn en daarnaast heb je waarschijnlijk ook niet zoveel energie. Spendeer nu daarom wat extra tijd met je huidige gezinnetje.
 • Probeer lekker uit te slapen
 • Breng af en toe de kinderen even onder: zo kun jezelf even opladen en misschien ook even een leuke date plannen met je partner.
 • Plan een avondje met je vrienden/vriendinnen: je partner kan best een keer op de kids letten toch? Ja? Plan dan gelijk even een gezellig avondje of dagje met je vriendinnen. Doe dit vooral in het begin van je derde trimester, dan heb je nog het meeste energie.

Is de babykamer nog niet af in het derde trimester, ga dan snel aan de slag!

 • Maak de kinderkamer af: Dit is één van die super leuke dingen om te doen (althans dat vind ik): met de kinderkamer bezig zijn! Ik heb al vele uren rondgestruind op internet om leuke inspiratie op te doen en (natuurlijk) spullen te kopen. Dit is overigens een bezigheid die je het hele derde trimester kunt doen, want je hoeft de deur niet eens uit!
 • Relaxte kleding bestellen voor na de zwangerschap: Heb je nog goede voedingskleding? Of heb je genoeg relaxte kleding voor na de geboorte? Misschien kun je nu nog wat extra setjes kleding bestellen.

  Houd er rekening mee dat je kleding vaak niet langer dan een dag mee gaan als je een baby hebt. Dus dure outfits hoeven het niet te zijn. Vooral comfortabel! En voor de dames die borstvoeding geven: zorg voor voedingskleding!

 • Maak een mooie foto van je buik: Je voelt je misschien niet heel mooi, maar elke zwangere vrouw is prachtig. Je bent namelijk bezig met een wonder! Een prachtige foto van je buik mag dan niet ontbreken. Wil je het goed aanpakken? Ga eens langs bij een fotograaf.
 • Kook alvast wat maaltijden: Mocht je partner niet zo’n keukenprins(es) zijn dan is het verstandig om zelf alvast wat maaltijden te koken, na je bevalling heb je daar niet meer zo’n zin in en de kraamzorg is meestal te druk met andere taken.

Heb jij nog leuke tips voor dingen die ik kan doen tijdens mijn derde trimester? Laat het me weten! Bekijk trouwens ook even deze checklist met dingen die je nog moet regelen tijdens de zwangerschap.

Reageer

vadersschapsverlof 2019