header luiers van pampers met 50% korting
Baby

Melkbad fotoshoot laten maken tijdens zwangerschap

Een “hype” die ik regelmatig op Instagram voorbij zie komen is een melkbad fotoshoot! Het zijn vaak erg mooie foto’s en daarom in deze blog een antwoord op de vragen. Wat is een melkbadfotoshoot, kan je het zelf doen of kan je het beter door een fotograaf laten doen?

hema rompers

Wat is een melkbad fotoshoot?

De naam melkbad fotoshoot zegt eigenlijk alles al, een fotoshoot in een met melk gevuld bad. Door de witte kleur is alles onder “water” niet zichtbaar. En dat zorgt voor hele mooie en discrete foto’s.
Naast melk gebruiken de fotografen nog enkele “geheime ingrediënten”, maar het overgrote deel bestaat gewoon uit melk. Om de foto’s sfeervoller te maken wordt er bijna altijd gebruik gemaakt van bloemen. Deze zijn er in alle soorten en maten en de fotograaf kan je adviseren welke bloemen het beste passen bij de sfeer die jij graag wilt in jouw fotoshoot. Welke bloemen er mogelijk zijn is ook afhankelijk van het seizoen, want er wordt met mooie verse bloemen gewerkt.

libido banner

Om alles er nog mooier en sfeervoller uit te laten zien zijn er in de fotostudio altijd kanten doeken en kanten jurken aanwezig. Deze kunnen om jouw lichaam gedrapeerd worden en zo bepaalde lichaamsdelen verhullen. Bovendien zorgt dit voor een subtiel effect in de foto’s.

Lees ook: Wie maakt foto;s tijdens de bevalling?

Melkbad fotoshoot zwangerschap

Een melkbad fotoshoot tijdens de zwangerschap zorgt voor een mooie en blijvende herinnering aan een van de meest bijzondere periodes uit jouw leven.

Het beste moment voor een melkbad zwangerschap fotoshoot is tussen de 32 en 38 weken zwangerschap. Jouw zwangere buik steekt dan mooi boven het melkbad oppervlakte uit. En je bent bij deze zwangerschapsduur nog beweeglijk genoeg om mooie poses aan te nemen.

Een melkbad mag niet te warm zijn (net als een normaal bad aan het einde van de zwangerschap). De meeste fotografen doen geen melkbad fotoshoots op locatie. Vooral omdat een milkbath fotoshoot een aantal belangrijke voorwaarden stelt aan de lichtinval en het formaat en sierlijkheid van het bad. Om de gewenste kwaliteit te kunnen garanderen willen de fotografen graag in hun eigen studio de foto’s maken.

Kleding voor een melkbadfotoshoot

Bij een melkbad fotoshoot draag je wit of huidkleurig ondergoed of een bikini in dezelfde kleur. Het liefst strapless zodat er geen bandjes over jouw schouders lopen.

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van kant, deze stof geeft een mooi effect in combinatie met het melkbad. Fotografen hebben in hun studio kanten doeken liggen en vaak ook een kanten jurk. Het is mogelijk om een eigen kanten jurk mee te nemen, in overleg met de fotograaf kan dan worden gekeken of deze geschikt is voor de .
zwangerschap fotoshoot.

Waar kan je een melkbad fotoshoot laten maken?

Zoals gezegd kan je een melkbad fotoshoot het beste in een fotostudio laten maken. De fotograaf heeft hier alle omstandigheden geoptimaliseerd voor de mooiste foto’s. Denk bijvoorbeeld aan de lichtinval en het formaat van het bad.

Het is uiteraard ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan. Heb je een ruim bad waarin je makkelijk poses kunt aannemen. En iemand die mooie foto’s kan maken, dan kan je het zelf proberen. Kijk hierbij goed naar de voorbeelden op internet. Is het resultaat toch niet naar wens dan kun je altijd nog kiezen voor een professionele fotoshoot.

Wat kost een melkbad zwangerschap fotoshoot?

Een melkbad fotosessie bij een professionele fotograaf kost tussen de €125 en €450. Dit is uiteraard afhankelijk van de duur van de fotoshoot en het aantal foto’s dat je na afloop van de melkbad fotoshoot ontvangt.

Kijk op de Pinterest pagina van Zo Zwanger voor nog meer inspiratie en voorbeelden van een melkbad fotoshoot tijdens de zwangerschap.baby kleertjes banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019