sale kleertjes header
Baby

Tips om te besparen op de uitgaven voor de baby!

Dat een baby geld kost weten we inmiddels allemaal. Het is belangrijk om van tevoren goed na te denken of jullie financieel stabiel genoeg zijn om voor een kindje te kunnen zorgen. Want na al die babyaankopen ben je er nog lang niet. Een baby wordt een peuter, schoolkind en uiteindelijk een puber en misschien wel een student. Gelukkig is het nog niet zo ver en houd je straks eerst een klein babytje in je armen. Met onze tips om te besparen op de uitgaven voor de baby heb je in ieder geval een voordelige start!

beste babyfoon bol.com

Tips om kosten te besparen op de uitgaven voor de baby

 1. Gebruik kortingscodes

  Ben je online op zoek naar babyspullen? Kijk dan eerst even of er kortingscodes te vinden zijn! Bij de meeste webshops kan je kortingscodes gebruiken die je heel wat geld kunnen besparen. Lees er meer over bij Bespaardeals.

 2. Koop babyspullen tweedehands

  Ga eens online op jacht op de tweedehands websites zoals Marktplaats, of via Facebook Marketplace. Er zijn heel veel mensen die hun gebruikte babyspullen online weer aanbieden en hier zitten echt hele nette spullen tussen.

 3. Bespaar op luiers

  Een van de grootste kostenposten als je een baby hebt zijn de luiers. Natuurlijk kan je kiezen voor wasbare luiers, deze zijn in verhouding goedkoper, maar vaak ook iets meer gedoe. Met onze luiervergelijker kan je kijken waar je favoriete luiers in de aanbieding zijn. Je zou ook kunnen kiezen voor een luierabonnement.
 4. Neem een babyfoon app

  Wist je dat je helemaal niet perse een babyfoon nodig hebt? Je kunt kosten besparen op een babyfoon door een babyfoon app te nemen. In de meeste huishoudens ligt wel ergens een tablet die niet al te vaak gebruikt wordt, of een oude telefoon die het nog wel doet.

  Als je een babyfoon app download, zet je een van de apparaten bij het bedje van je baby, zodat je kindje op de camera te zien is. Nu kan je op je telefoon via de app jouw baby zien, horen en soms zelfs terug praten.

 5. Maak babyvoeding zelf

  Door zelf de groente- en fruithapjes te maken, kan je geld besparen. Je kookt toch al voor jezelf en de rest van je gezin en babyhapjes maken hoeft echt niet moeilijk te zijn. Met een paar kleine aanpassingen en de aanschaf van bijvoorbeeld een staafmixer of goede babycooker kom je al een heel eind.

 6. banner billendoekjes waterwipes
 7. Gebruik onze tips voor de babyuitzet onder de €1000,-

  Het is mogelijk! Hoe? Zo, met onze tips voor een babyuitzet onder de €1000

 8. Vraag vriendinnen of je babyspullen en kleertjes mag lenen

  Heb je vriendinnen met kinderen? Of (schoon)zussen en collega’s? Dan hebben zij vast een zolder vol met niet meer gebruikte babykleertjes, hydrofiele doekjes, speelgoed, dekentjes en nog veel meer. Misschien ligt het te wachten op een tweede ronde, maar mag jij het tot die tijd gebruiken? Dat kan je een heleboel kosten besparen op de uitgaven voor de baby.

 9. Lees ook: Wat als de aanschaf van babyspullen financieel niet uitkomt?

 10. Toeslagen

  Denk er aan dat je alle toeslagen aanvraagt. Kinderbijslag hoef je niet aan te vragen, dit krijg je vanzelf op je rekening gestort. Ook kindgebonden budget komt vanzelf jouw kant op.

  Gaat de baby naar de kinderopvang? Denk er dan aan om kinderopvangtoeslag aan te vragen, dit kan alleen als je kind naar een erkende kinderopvanglocatie gaat, meer daarover lees je hier.

 11. Organiseer een ruilavond

  Vroeger was het normaal, ruilen in plaats van betalen. Heb jij een stapel leuke kleding die je niet meer draagt? Misschien willen je vriendinnen wel ruilen voor babykleertjes of zwangerschapskleding? Op die manier hebben jullie er allemaal iets aan en je kunt het later misschien wel weer door ruilen.

Kosten besparen op de uitgaven voor de baby is dus echt wel mogelijk met deze tips. Door enkele van deze tips te volgen, kun je al honderden euro’s besparen. En die euro’s kunnen je in de toekomst nog goed van pas komen.

Lees hier nog meer tips om te besparen op de babyuitzet!

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019