luieraanbiedingen header
Baby

Tips om te besparen op de babyuitzet!

Is er een kindje op komst? Dan ben je natuurlijk dolblij. Maar behalve dolblij zit je hoofd ook vol. Vol met dingen die je moet aanschaffen en moet regelen voor de geboorte. Want een baby krijgen kost geld, je hebt nu eenmaal spullen nodig. Best veel babyspullen. Daarom deze tips hoe je kunt besparen op de babyuitzet.

meegroeiromper banner

Zes tips om te besparen op je babyuitzet!

Volgens het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) ben je minimaal €688,- kwijt aan je eerste baby. En dan hebben ze daar nog niet eens de ‘extra’ benodigdheden bij gerekend, zoals een kinderwagen en een box. Volgens mij zijn dat geen extra spullen, maar heb je die sowieso nodig als je een baby krijgt.

 1. Wees kritisch naar wat je echt nodig hebt!

  Om te beginnen is het verstandig om te kijken naar wat je allemaal echt nodig hebt. Daarvoor is iets heel handigs bedacht, namelijk de babyuitzet lijst. Print de pdf uit en streep af wat je niet nodig hebt of later kunt kopen!

  Je hoeft niet meteen alles aan te schaffen wat er op de lijst staat. Veel ouders kiezen ervoor om hun baby eerst in een wiegje te laten slapen, en pas daarna in een ledikant. Dit hoeft natuurlijk helemaal niet, je baby kan best meteen in het ledikant. Op deze manier kan je eenvoudig geld besparen op de babyuitzet. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor een campingbedje. Schaf deze pas aan wanneer je hem echt nodig hebt.
 2. Tweedehands

  Je hoeft echt niet alles nieuw te kopen voor je kindje. Op sites als Marktplaats kun je hele goede babyspullen vinden voor hele fijne prijsjes. Zo scoorde ik een hele nette Joolz kinderwagen voor 25% van wat hij normaal kost. Op Facebook heb je veel verkoopgroepen speciaal gericht op kinderspullen in jouw regio.

 3. banner vitamine-D kind
 4. Bespaar op luiers!

  Dit gaat sowieso een grote kostenpost worden de komende jaren, luiers! Ze zijn niet goedkoop en je hebt ze gewoon nodig. En nog best veel ook. Op Luiergids vind je alle luieraanbiedingen. Zoek op merk en maat en je vindt alle scherpe prijzen. Dat gaat je een heleboel geld schelen!

 5. Bespaar op het kopen van babykleding

  Koop niet te veel kleine maatjes babykleding! Je gaat waarschijnlijk een heleboel kleertjes krijgen als je baby geboren is. (Vind je die kleertjes niet mooi? Je kunt ze ook prima gebruiken als pyjama…) Ook groeit je baby hartstikke snel. Zeker kleertjes in maat 50 kun je beter in de winkel laten liggen.

  Veel baby’s kunnen meteen maat 56 aan, en als je kindje echt klein is, kan je altijd nog iemand een paar setjes in maatje 50 op laten halen. Wat kleren betreft valt er ook veel te vinden op Facebook. En shoppen in de opruiming is natuurlijk ook aan te raden.

  Tip – Lees ook: Welke maat babykleding moet je kopen en hoeveel?

  Waar je ook op kunt besparen voor de babyuitzet zijn schoenen. Want heb jij ooit een baby zien lopen? Hoeveel leuke schoentjes er ook te vinden zijn voor baby’s, het is echt de grootste onzinaankoop ooit. Baby’s liggen en zitten de hele dag, dan zijn schoenen niet eens fijn om te dragen.

 6. Toeslagen

  Kinderbijslag en kindgebonden budget zijn toeslagen waar je recht op hebt en die je automatisch krijgt. Maar kijk ook eens goed naar de kinderopvangtoeslag. Hier heb je recht op als je kindje naar de kinderopvang gaat.

 7. Speelgoed

  Ook dit is heel goed te vinden bij bijvoorbeeld een kringloopwinkel. Sowieso heeft een baby niet veel speelgoed nodig. Een paar leuke items is al ruim voldoende. Vind je ergens een leuk koopje? Dan kan je dit ook mooi bewaren voor Sinterklaas of een verjaardag.

Besparen op de babyuitzet is dus op veel manieren te doen en niet moeilijk. Zeker op babyspullen die je vaak gaat gebruiken, zoals luiers, kan je een heleboel geld besparen. Zeker de moeite waard om dit even uit te zoeken, geld overhouden is altijd fijn. Wist je dat je babyspullen ook kunt huren of leasen?Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!