header banner hema
Baby

Dingen die je als ouders zeker moet regelen als de baby geboren wordt!

Als je een baby krijgt komt er een heleboel op je af. Veel leuke dingen, zoals het uitzoeken van de babykamer, het kopen van babykleertjes en het verzinnen van de naam. Maar ook praktische dingen zijn heel belangrijk. Sommige zijn niet leuk om over na te denken, maar misschien wel het aller belangrijkste om niet te vergeten. Weet jij wat je allemaal moet regelen als de baby geboren wordt?

beste babyfoon bol.com

Je gezin financieel verzorgd achterlaten met een overlijdensrisico verzekering!

Stel je voor, het ergst denkbare gebeurt. Je krijgt bericht dat je partner is overleden. Hoe moet het dan verder? Kan jij in je eentje de vaste lasten ophoesten zodat jij en je baby in jullie huis kunnen blijven wonen? Is er geld voor je kind om straks te gaan studeren als je partner er niet meer is?

Of andersom, wat gebeurt er als jij onverhoopt overlijdt? Je kunt dit risico verzekeren door een overlijdensrisico verzekering af te sluiten op jouw leven en op het leven van je partner. Misschien denk je dat zo’n verzekering hartstikke duur is, maar dat valt reuze mee.

Even een voorbeeld: Stel, je bent 30 jaar en rookt niet. Je sluit een gelijkblijvende verzekering af voor de periode van 20 jaar. Op beide levens, €250.000,-. Hiervoor betaal je nog geen 8 euro per maand!
Door die overlijdensrisicoverzekering af te sluiten ben jij er dus van verzekerd dat jij of je partner gewoon in jullie huis kunnen blijven wonen. Bij zo’n dramatische gebeurtenis is dat wel het meest fijne voor je kindje. Om dan toch op te kunnen groeien in zijn vertrouwde omgeving.

monuta banner

Andere dingen die je als ouders zeker moet regelen na de geboorte van de baby!

Je wilt er dus voor zorgen dat je kind(eren) en partner goed achterblijven als jou iets overkomt. Door die overlijdensrisicoverzekering af te sluiten heb je al een groot deel geregeld. Maar er zijn nog veel meer punten waar je aan moet denken als de baby geboren is.

 1. Voogdij

  Iets wat heel lastig is maar waar je toch echt goed over na moet denken. Wie zou jij als voogd aan willen wijzen voor je kind? Lees hier mee over alles wat met voogdij regelen te maken heeft.
 2. Spaarrekening voor je kind

  Bij de bank kan je vaak een (gratis) spaarrekening voor je baby openen. Hier kan je een vast bedrag per maand op storten, als je dat kunt missen of een deel van de kinderbijslag. Ondanks de lage renten hebben de meeste banken een regeling voor kinderen.

 3. Toeslagen

  Sommige toeslagen hoef je niet aan te vragen. Zodra jullie de baby hebben ingeschreven gaat dat balletje vanzelf rollen. Zoals de kinderbijslag bijvoorbeeld en ook kindgebonden budget zal je vanzelf ontvangen als je daar recht op hebt.

  Waar je wel zelf achteraan moet is kinderopvangtoeslag. Maar dan moet je uiteraard wel eerst de kinderopvang geregeld hebben. Alles over toeslagen vind je hier en je kunt het hier aanvragen..

 4. Inboedelverzekering

  Hier denk je misschien iets minder snel aan. Maar met een baby krijg je ook een heleboel extra inboedel. Jullie huishouden wordt met een persoon vergroot en dus extra spullen. Neem dus contact op met je verzekeraar.

 5. Zorgverzekering

  Als je baby geboren is moet hij ook verzekerd zijn. Daarom kan je je kindje bij de polis van je zorgverzekering laten bijschrijven. Het is verstandig om dit bij de ouder te doen die het beste verzekerd is. Zo heeft je kindje ook meteen de meest uitgebreide verzekering.

Lees hier meer over verzekeringen als je een baby krijgt!

Wist jij wat je allemaal moet regelen als de baby geboren wordt? Misschien staan er wel een paar punten bij waar je nog helemaal niet over na hebt gedacht. Dan hoef je niet meteen in paniek te raken, ook als je al lang kinderen hebt is het niet te laat om dit alsnog te regelen. Duik eens in je administratie en kijk of alles klopt. Laat jij je gezin verzorgd achter mocht je iets overkomen? Het is nooit te laat om dat uit te zoeken.

Lees ook: Een overlijdensrisico verzekering afsluiten bij de geboorte van een kind!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019