header banner hema
Baby

10 Manieren om baby herinneringen te bewaren!

Och, die dierbare en geweldige babytijd! Het is een periode die altijd bijzonder zal blijven. Het is misschien niet altijd makkelijk, maar het blijft zo geweldig dat jouw zoon of dochter ooit zo klein en schattig was. Die prachtige tijd wil je toch voor altijd koesteren? Maar hoe kan je dat op een leuke manier doen? Lees hier 10 manieren om de mooiste baby herinneringen te bewaren.

hema rompers

Baby herinneringen bewaren is goud waard

Geld maakt gelukkig als je het uitgeeft aan belevingen en ervaringen! Denk aan vakanties, concerten of pretparken. Belevingen maken herinneringen en mooie herinneringen zijn meer waard dan bergen goud en dure auto’s. Echt waar, het is bewezen!

Dus ga liever met je kind naar de Efteling dan dat je dure cadeaus geeft, want de vreugde voor een object gaat snel weer over. Mooie herinneringen aan een dagje naar de Efteling met papa en mama is blijvend. En mocht je kind het even vergeten, dan heb je de foto’s, Pardoes knuffel of andere herinneringen nog om alles weer even opnieuw te beleven. Het is daarom zo belangrijk om die waardevolle baby herinneringen te bewaren.
Het probleem is alleen: hoe?

Vaak komen we niet verder dan 100 foto’s maken met onze mobiele telefoon, die er na een jaar nog op staan of plaats hebben moeten maken voor nieuwe foto’s. Soms vergeet je gewoon hoeveel herinneringen je stiekem al hebt bewaard en als je er niets mee doet, had je net zo goed geen foto’s kunnen nemen. Zonde toch?
Daarom heb ik leuke manieren beschreven om baby herinneringen te bewaren. Het enige wat je moet doen, is er wat tijd voor maken.

disneybanner

10 Manieren om baby herinneringen te bewaren!

Laat ik eerlijk zijn: baby herinneringen bewaren op een goede manier kost een beetje tijd, maar dan heb je wel iets vastgelegd dat voor eeuwig leuk is. Dus in plaats van een avond Netflixen, kun je ook even gaan zitten om voor jouw kind iets in elkaar te zetten dat enorm waardevol is. Hier wat leuke manieren om baby herinneringen te bewaren:

 1. Fotoalbum

  Niets is zo leuk om foto’s uit je kindertijd te bekijken. Tegenwoordig is een foto maken net zo makkelijk als iemand bellen, het probleem zit ‘m in de volgende stap: iets met die foto’s doen. Voor je het weet stroomt je telefoon over met foto’s en weet je gewoon niet waar je moet beginnen.

  Daarom: begin op tijd aan een fotoalbum en werk het om de zoveel tijd bij. Ik laat alle foto’s afdrukken zodat ik ze alleen maar in hoef te plakken. Ik ben niet zo handig in het online een fotoalbum maken. Maar ook dat kun je heel makkelijk doen. Tegenwoordig worden de foto’s direct op chronologische volgorde in een album geüpload en hoef je alleen maar te selecteren. Je hoeft dus niet meer één voor één die foto’s te uploaden en na te denken over een indeling. Zo gaat het dus veel sneller en is het echt een kleine moeite geworden. De volgende keer ga ik dit ook proberen.

 2. Eerste keren boek

  Ook leuk om te maken: een boek vol met alle eerste keren. De eerste lach, eerste keer op het buikje, voor het eerst kruipen en ga zo maar door. Al deze eerste keertjes vormen samen een mooi geheel die op een mooie manier de ontwikkelingen van je kind laat zien. Je moet er alleen wel altijd bovenop zitten met je telefoon.

 3. Dagboekje

  Van een vriendin heb ik een dagboekje gekregen. Dit heet het ‘one line a day’ dagboekje. Elke dag schrijf je in 4 of 5 zinnetjes hoe de dag is gegaan en wat je kind heeft gedaan. Het boekje gaat 5 jaar mee.

  Wat zo leuk is, is dat in die 5 jaar dezelfde data onder elkaar staan. Dus 1 mei 2019, 1 mei 2020, 1 mei 2021 etc. En dit van alle dagen. Je kunt dus op elke dag zien wat je op diezelfde dag deed een jaar eerder, of twee jaar eerder (of 3, 4 en 5 jaar). Echt super leuk. Je kunt dus zo goed zien hoe je kind zich heeft ontwikkeld. Natuurlijk kan je ook een dagboek bijhouden in een soort boekje, of je typt alles en laat het later afdrukken.

 4. Ouderwets plakboek:

  Ken je het ouderwetse plakboek nog? Alles wat in een boek geplakt kon worden ging erin. Dat kan je ook maken voor je baby. Vergezeld door foto’s kun je nog allerlei andere objecten inplakken en zo die mooie baby herinneringen bewaren. Denk aan een lokje haar, geboortekaartje, ziekenhuisbandje en ga zo maar door.

 5. 3D lijsten

  Een 3Dlijst maken is ook een prachtige manier om baby herinneringen te bewaren. Je koopt een diepe lijst en je plakt of zet hier wat spulletjes in zoals de eerste babyschoentjes, de favoriete knuffel, geboortekaartje, een foto en het eerste mutsje. Ik zeg maar wat. Deze lijst kan je ophangen in de kinderkamer. Super mooi! Heb je nog meer babyspullen? Lees hier leuke manieren om babyspullen te bewaren!

 6. Babyfilm maken

  Wat stiekem soms nog leuker is dan foto’s zijn filmpjes. Maar wat moet je met al die filmpjes doen? Nou zelf een babyfilm maken! Korte filmpjes kun je makkelijk aan elkaar plakken in een eenvoudig programma zoals Windows movie maker.

 7. Geboortedoos of bewaardoos

  Wat ook geweldig is om baby herinneringen in te bewaren is een geboortedoos of bewaardoos. Tegenwoordig kun je die bestellen en de naam van jouw baby erop laten drukken. In de geboortedoos kun je alle mooie herinneringen stoppen van die allereerste dag of dagen op deze aarde. Want die dagen zijn toch wel heel speciaal. Denk aan het eerste outfitje, mutsje, haarlokje, allereerste foto’s, pyjama van mama, knuffel, dekentje en ga maar door.

 8. Uitsprakenboekje:

  De dingen die kinderen kunnen zeggen, zijn soms zó geweldig dat je die voor altijd wilt vastleggen. En waarom zou je dat niet doen? Met een uitsprakenboekje kun je al die hilarische uitspraken van je kind opschrijven.

  Gegarandeerd een geweldig boekje om cadeau te geven aan een pasgeboren baby! Dit boekje zullen ouders erbij pakken en weer eens heerlijk in een scheur te liggen. Wat zo bijzonder is aan een uitsprakenboekje is dat het ook wat vertelt over het karakter van je kind toen hij of zij jong was. Dat kan je niet vastleggen op een foto!

 9. Mijlpaalfoto’s

  Wat ook een erg leuke manier is om baby herinneren te bewaren is mijlpaalfoto’s maken. Elke maand maak je een foto van je baby met daarbij de mijlpalen van die maand. Bijvoorbeeld: eerste kerst, gewicht, eerste lachje, vanaf nu maat 56 etc. Zo vertel je alles in het kort.

 10. Voetafdruk of handafdruk in gips

  Eén van de meest schattigste dingetjes aan dat lieve lijfje zijn die kleine handjes en voetjes. Deze kun je laten vereeuwigen door ze in gips af te drukken. Heel makkelijk om te doen en je hebt meteen een waanzinnig kunstwerkje.

Lees ook: Zes manieren om de mooiste herinnering aan de zwangerschap te bewaren!

Wat bewaar je van je kind?

Babyspullen heb je echt in overvloed. Bij ons is de rommelzolder een zolder geworden die bomvol staat met babyspullen. Sommige babyspullen willen we bewaren, andere hebben gekregen maar kunnen we nog niet gebruiken en weer andere spullen zijn de kleertjes die alweer te klein zijn. En dan heb ik het nog niet eens over alle spullen in huis en op haar babykamer.

Welke spullen zijn het meest waardevol om te bewaren? Nou de meeste moeders bewaren de belangrijkste spullen zoals: eerste tandjes, ziekenhuisbandje, eerste outfit, echofoto’s en alles wat favoriet was van je baby. Zoals de favoriete knuffel, doekje, speeltje of boekje. Lees hier de gehele lijst van babyspullen die moeders het liefst bewaren.

Een herinneringendoos voor je baby maken

In principe hoef je het jezelf niet moeilijk te maken als je baby herinneringen wilt bewaren. Je kunt ook gewoon een mooie doos maken of bestellen (extra leuk als de doos de naam van de baby heeft) en hierin alle mooie herinneringen verzamelen. Mocht je ooit tijd over hebben dan kan je er altijd nog wat moois van maken.Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!