sale kleertjes header
Baby

De 10 meest gestelde vragen aan een tweelingmoeder!

Als tweeling ouder krijg je regelmatig te maken met allerlei bijzondere vragen. Meer dan als eenling ouder. Ik kan dit weten, want voordat ik tweelingmoeder werd, was ik ook al eenling moeder. Daarom heb ik de meest gestelde vragen aan een tweelingmoeder voor je verzameld!

kleertjes sale 70

Als tweelingmoeder krijg je veel aandacht!

Als tweelingmoeder heb ik nog nooit zo veel (ongevraagde) aandacht gehad, als sinds de geboorte van mijn tweeling: Gabriella en Izaline. Het is natuurlijk ook wel wat: een moeder met twee kleine baby’s in een wagen en dan ook nog 1 ernaast. Of op de rug in de draagdoek of draagzak. Of 1 baby en 1 peuter in de wagen en nog 1 baby op de buik of rug. Welke samenstelling van dit drietal je dan ook maar kunt verzinnen 😉




De meest gestelde vragen aan een tweelingmoeder!

Daar gaan we dan. Misschien wel de meest gestelde vraag, waarvan je bij het lezen zelf misschien al een beetje moet lachen, maar wat bijna ALTIJD de eerste vraag is:

  1. ”Is het een tweeling?” Oké bij 2-eiige tweelingen kan ik me er nog iets bij voorstellen, maar vaak is het bij de 1-eiige tweelingen toch wel ERG duidelijk.

    
Gevolgd door:

  2. “Is het een jongetje en een meisje?” Of: “Zijn het twee jongetjes/meisjes?”
  3. Of: “Zo, druk zeker?!”
  4. “Eeneiig? Of twee-eiig?” Mijn meisjes zijn een eeneiige tweeling. Gevolgd door “zit dat in de familie?”
    banner vitamine-D kind

    Wat weinig mensen weten is dat twee-eiige tweelingen vaak genetisch bepaald zijn, en dus erfelijkheid een factor kan spelen, maar eeneiige tweelingen voor zover ze weten, niet. Ook is de kans op een dubbele eisprong (want dat is hoe een twee-eiige tweeling ontstaat) groter wanneer een vrouw na haar dertigste zwanger raakt. Maar wederom heeft dit dus geen invloed op het ontstaan van een eeneiige tweeling.

    Ook populair is de toch ietwat ‘bijzondere/vrijpostige’ vraag:

  5. “Is dat op de natuurlijke manier gebeurd?”

    Waarom ik niet zo goed weet hoe ik hierop moet reageren, is omdat ik me altijd afvraag: wat wordt er precies bedoeld??
    Gaat het ze om de ‘verwekking’ die niet via IVF of iets dergelijks is gekomen, of om de ‘geboorte’ die natuurlijk (oftewel vaginaal?) is gegaan…?
  6. “Nou, jij had zeker wel een enorme buik tijdens je zwangerschap?”
  7. “Hebben ze vaak ruzie?”
  8. “Heb je een keizersnee gehad?”
  9. “Je kunt zeker nergens door met die grote wagen?”
  10. “Dat was vast schrikken toen je het hoorde?”

Leukste opmerking die je hoort als tweelingouder!

Hier tegenover staan dan wel weer opmerkingen zoals “o, ik wilde zelf ook altijd zo graag een tweeling” of “wat een rijkdom”.
Die laatste vind ik zelf 1 van de mooiste opmerkingen! Want ja, alle tweelingouders zullen het ongetwijfeld met me eens zijn: het kan ontzettend pittig zijn, maar jeetje wát een rijkdom en wat is het bijzonder om een twee- of meerling ouder te mogen zijn 🙂

Dat waren ze dan! De 10 meest gestelde vragen aan een tweelingmoeder of ouder. Herken jij je als meerling ouder in deze vragen en opmerkingen? En wat zijn voor jou de gekste vragen of opmerkingen die je ooit hebt gehoord?



banner vitamine-D kind

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019