sale kleertjes header
Baby

Nieuwe vloer in de babykamer! Welke keuzes heb je?

Bij het oriënteren op een babykamer denk je aan van alles. Zoals de meubeltjes, de kleur van de babykamer, de accessoires en welke stijl je wilt toepassen. Maar wat dacht je van de vloer? Een vloer kan heel bepalend zijn voor de stijl en sfeer van een kamer, en dus ook van een babykamer. Hoe kies je de juiste vloer in de babykamer?

beste babyfoon bol.com

Waar moet de vloer in de babykamer aan voldoen?

Hoewel je er in eerste instantie niet aan zal denken gaat je kind uiteindelijk heel veel gebruik maken van de vloer. Nog niet als het een kleine newborn is natuurlijk. Maar na een paar maanden wordt er toch al flink rondgekropen, getijgerd en uiteindelijk gelopen. En als ze eenmaal kunnen lopen is het een kwestie van tijd voor ze door de kamer rollen, rennen, springen en vliegen. Ook wordt er nog wel eens van de vloer gegeten, of je het nu wilt of niet.

Een vloer is dus een heel belangrijk element in je interieur. Het belangrijkste van een vloer in de babykamer is dat deze praktisch en hygiënisch is en tegen een stootje moet kunnen. Een tijdloze vloer is ook handig, zo ben je er niet over een jaar weer op uitgekeken.
De meest gebruikte vloeren in de babykamer!

 1. Vloerbedekking en tapijt

  Vroeger zag je ongeveer in alle huizen vloerbedekking, zeker op de bovenverdieping. Het is natuurlijk heerlijk zacht aan je voeten als je uit bed stapt. Ook zorgt het voor veel geluidsdemping en het voelt heerlijk knus aan. Ook glij je er niet snel op uit als je op sokken aan het spelen bent.

  Toch is het voor de kinderkamer niet de meest praktische keuze. Kinderen willen nog wel eens knoeien. Of ze zijn ziek en moeten overgeven. Dan word je echt niet gelukkig met je hoogpolige tapijt, tenzij je kiest voor tapijttegels in de kinderkamer.
  Daar komt bij dat vloerbedekking vaak een bron is van huisstofmijt, hoe goed je ook denkt schoon te maken. Dat is ook de reden dat vloerbedekking wordt afgeraden in huizen met jonge kinderen of mensen met astma- en allergieproblemen.

 2. Hout

  Een houten vloer staat garant voor een boel sfeer. Het brengt karakter in een huis. Maar het zorgt ook voor een hoop onderhoud. Hout moet worden geschuurd en gelakt, of in de olie worden gezet.

  Voordelen zijn wel dat je af en toe eens van kleur kunt wisselen, door de vloer lichter op te schuren, of met een andere kleur olie te behandelen. Houten vloeren gaan lang mee en zijn gemakkelijk schoon te houden. Maar ze zijn ook behoorlijk kras-gevoelig en best wel aan de prijs.

 3. Laminaat

  Een goedkopere oplossing als je een hout-look op de vloer wilt, maar niet het onderhoud van de houten vloer. Met laminaat haal je een onderhoudsvrije vloer in huis, die in veel tinten te krijgen is. Laminaat is er in allerlei prijscategorieën, en dit bepaalt eigenlijk ook meteen de mate van duurzaamheid.

 4. Tegels

  Ze zijn onderhoudsvrij en niet kapot te krijgen. Heel gemakkelijk schoon te houden. Maar wat bij een tegelvloer echt een nadeel is is dat ze keihard zijn en echt helemaal niet meegeven. Een potje stoeien op een tegelvloer staat garant voor een partij blauwe plekken. Om nog maar niet te spreken over uit bed vallen. Super praktisch, maar niet echt veilig.

 5. Linoleum

  Het is niet voor niets dat scholen vaak een linoleum vloer hebben liggen. Behalve dat deze vloer een natuurproduct is, is het ook heel duurzaam en biologisch afbreekbaar. Erg van deze tijd dus.

  De vloer neemt snel de temperatuur van zijn omgeving aan, en voelt dus altijd comfortabel aan. Dat linoleum ook nog erg sterk is, een geluiddempende werking heeft en gemakkelijk schoon te maken is maakt het een prima vloer voor in de babykamer.

 6. Gietvloer

  De laatste tijd enorm hip, een gietvloer. Je ziet ze in veel designs voorbij komen. Het is een strakke vloer waarbij je keuze hebt uit heel veel kleuren. De vloer gaat lang mee en is gemakkelijk schoon te houden.
  Wat wel een nadeel kan zijn is de prijs, ze zijn behoorlijk duur. En ook niet heel kras- en slijtvast. Zeker als er veel zand het huis binnen komt.

Lees ook: Kruipen op een koude vloer? Let hier op!

prenatal banner weekaanbiedingen

Welke babykamer vloer is het meest praktisch?

Een soort vloer is enorm in opkomst, en dat zijn PVC vloeren. Deze vloeren zijn behoorlijk nieuw en verkrijgbaar in stroken en tegels. PVC wordt gemaakt van kunststof, maar is bijna niet te onderscheiden van echt hout. Zo zijn Kwantums pvc-vloertjes in heel veel verschillende tinten verkrijgbaar. De stroken en tegels zijn gemakkelijk te leggen dankzij het kliksysteem, ook zijn ze heel simpel op maat te snijden.

Voor elke babykamer dus een passende vloer. Om het nog gemakkelijker te maken zijn er zelfs vloeren te krijgen met een geïntegreerde ondervloer, zo ben je zelfs in een keer klaar.
Voor elke stijl is er een mooie PVC vloer te vinden. Kies je voor een mooie lichte houtlook, zoals eiken? Of ga je voor een warme sfeer met de kleur walnoot?

Ook als je geen hout fan bent is er genoeg keus, er zijn namelijk zelfs vloeren met betonlook, zo creëer je in een handomdraai een hele stoere look in de babykamer.
Op zoek naar iets heel anders? Er is ook een PVC vloer met verweerde tegeltjes in verschillende tinten. Er is dus echt voor elk wat wils op het gebied van deze vrij nieuwe vloeren.

Dus ben je op zoek naar een nieuwe vloer in de babykamer? Dan weet je nu waar je op moet letten en wat de beste keuzes zijn op het gebied van (PVC)vloeren.

Lees ook: Tips voor een kindvriendelijke badkamer!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019