header luiers van pampers met 50% korting
Baby

Een overlijdensrisico verzekering afsluiten bij de geboorte van jouw kind

De geboorte van jullie kind is misschien wel het mooiste moment uit jullie leven. Zo vlak na de bevalling komt er als kersverse ouders een hoop op je af. Als ouders voel je je verantwoordelijk voor het welzijn van je zoon of dochter. Zo vraag je je af of je alles wel goed geregeld hebt, mocht jou iets gebeuren. Je denkt er misschien niet gelijk aan. Maar wat dacht je van een overlijdensrisico verzekering afsluiten bij de geboorte van jouw kind? Voor het geld hoef je het niet te laten, want het kan al voor een paar euro per maand.

cheezzbaby banner

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering die ervoor zorgt dat bij een overlijden, de achterblijvende partner geen financiële zorgen heeft. Deze verzekering keert dus een van tevoren afgesproken bedrag uit als een van de partners komt te overlijden.

  1. Je kan de hoogte van het verzekerde bedrag zelf bepalen

    Hierdoor zorg je er bijvoorbeeld voor dat jouw partner de hypotheek kan betalen, de kinderen kunnen blijven sporten en dat je kan blijven wonen in hetzelfde huis. Maar ook dat er genoeg geld is om je kind straks te laten studeren. En dat er genoeg geld is om geen financiële zorgen te hebben. Lees hier meer over baby en geld.
  2. Er zijn drie soorten overlijdensrisico verzekeringen

    Gelijkblijvend, lineair dalend en annuïtair (jaarlijks) dalend. De vorm die je kiest is van invloed op de premie die je betaalt en het bedrag wat je uiteindelijk ontvangt.

verzekeringen geboorte kind

Waarom een overlijdensrisico verzekering afsluiten bij de geboorte van jouw kind?

Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering bij de geboorte van jouw kind zorgt ervoor dat je de achterblijvende partner en jullie kind een mooi bedrag achterlaat na een overlijden.

Als kersverse ouder bekruipt je dat gevoel van verantwoordelijkheid voor jullie pasgeboren baby. Je realiseert je dat je het allerbeste voor hem of haar wilt. Je stelt jezelf de vraag wat als ik kom te overlijden, wat gebeurt er dan met mijn gezin? Het is verstandig om hier samen met jouw partner over te praten. Je kan dan online kijken wat een overlijdensrisico verzekering gaat kosten in jullie situatie.

Een overlijdensrisico verzekering afsluiten bij de geboorte van jouw zoon of dochter? Dit is een goed moment om ervoor te zorgen dat je je gezin een mooi bedrag nalaat als een van jullie iets overkomt. Kijk hier wat je nog meer moet regelen als de baby geboren wordt!
De premie voor een overlijdensrisicoverzekering berekenen

Een aantal dingen hebben invloed op de premie van de overlijdensrisicoverzekering. Hierbij kan je denken aan jouw leeftijd, of de persoon die je wilt verzekeren rookt, de looptijd en hoogte van het verzekerde bedrag. Als niet roker zal je premie lager zijn in vergelijking met een persoon die wel rookt.

monuta banner

Overlijdensrisico verzekeringen zijn in de afgelopen jaren een stuk goedkoper geworden. Zo kan je al een verzekering afsluiten voor een paar euro per maand. Via diverse websites maak je eenvoudig zelf online een berekening van de hoogte van de maandelijkse premie.

libido banner

Voorbeeld berekening overlijdensrisico verzekering

  1. Stel je bent 30 jaar en je rookt niet. Je wilt voor een periode van 30 jaar een overlijdensrisico verzekering afsluiten met een verzekerd bedrag van €250.000,-. Deze overlijdensrisico verzekering kost je, bij een gelijkblijvend verzekerd bedrag, gemiddeld €17 per maand! Zo weet je zeker dat je je gezin een mooi bedrag achterlaat.
  2. Dit is een heel goed moment om hierover na te denken en een overlijdensrisico verzekering afsluiten bij de geboorte van jouw kind!

  3. Stel je bent 30 jaar en niet roker. Je wilt voor een periode van 30 jaar een overlijdensrisico verzekering afsluiten van €100.000,-. Deze overlijdensrisicoverzekering kost je dan bij een gelijkblijvend verzekerd bedrag, gemiddeld € 9,- per maand!

Lees hier meer tips over verzekeringen als je een baby krijgt!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019