cheezzbaby sale
Beste babyproducten

De beste boeken over baby´s

Dat kleine wondertje in je armen ´doet´ misschien wel niet zoveel, er gebeurt wel heel veel in dat lijfje. Meer dan je zou denken. Ben je benieuwd naar al die lichamelijke en geestelijke ontwikkelingen? Wil je weten wat er komen gaat of hoe je met bepaalde situaties om kunt gaan (denk aan veel huilen)? Het antwoord ga je vinden in de boeken die staan in deze top 5 van beste boeken over baby’s.

beste babyfles banner

De top 5 van beste boeken over baby’s

Onderstaand een top 5 van beste boeken over baby’s in willekeurige volgorde. Leuk om cadeau te krijgen of om zelf aan te schaffen! Mocht jij nog een aanrader hebben dan horen we dat natuurlijk graag!

 1. Mijn Baby van Christine Vanhole

  Christine Vanhole is professor en dokter met vele jaren aan ervaring als neonatoloog op de afdeling Neonatale Zorg van het UZ in Leuven. Ze is ook docent aan onder andere de faculteit geneeskunde van de KU Leuven. Genoeg kennis en ervaring dus. En deze kennis en ervaring over baby’s deelt Christine in een verhelderend naslagwerk vol informatie over baby’s in het eerste levensjaar.
  Mijn Baby van Christine Vanhole
  Je kunt lezen hoe jouw baby zich ontwikkelt, hoe je jullie onderlinge band kunt versterken en welke kwaaltjes je kunt verwachten. Al deze informatie wordt afgewisseld met persoonlijke verhalen van andere moeders, mooie foto´s en gekleurde kaders.
  Slaap! Van Susanne Willekes

 2. Slaap! Van Susanne Willekes

  Sommige baby’s slapen als een roosje, andere baby’s hebben hier wat meer moeite mee, vooral als ze wat ouder worden. Susanne Willekes is een gecertificeerde slaapcoach en heeft een geweldige slaapgids geschreven voor baby’s van 0 tot 12 maanden.

  de online drogist alles voor moeder en baby banner

  In de gids worden niet gewoon wat tips en tricks opgesomd, maar Susanne leert je ook om goed naar je kind te kijken. Ieder kind is namelijk anders en iedere situatie is uniek. Een eigen aanpak is daarom erg belangrijk. Het boek is op een luchtige en humoristische manier geschreven en zit bommetje vol waardevolle tips en wetenschappelijke informatie. Met behulp van de coaching van Susanne kan (bijna) elk kind leren slapen. ‘Er is slaap aan het einde van de tunnel’.

 3. beste boeken over baby's het babybrein

 4. Het babybrein van Sabine Hunnius

  Ben je nieuwsgierig hoe het brein van je baby zich ontwikkelt en hoe zich dat uit in de ontwikkeling van zintuigen, motoriek, communicatie en leren? Dan is dit boek echt iets voor jou. Het is geschreven door Sabine Hunnius, directeur van Baby Research Center en Michiel van Elk, werkzaam aan de Universiteit van Amsterdam en onderzoekt de werking van het brein.

  Beide schrijvers weten dus zeker waar ze het over hebben en delen deze informatie op een luchtige, interessante wijze die voor iedereen makkelijk te begrijpen is. Je krijgt overigens niet alleen maar informatie over het brein, je krijgt ook antwoorden op vragen zoals: is een iPad slecht voor je kind, hoe moet je jouw baby uitdagen in het leren en is tweetalig opvoeden aan te raden of niet?

 5. oei ik groei boek

 6. Oei ik groei van Hetty van de Rijt

  Eigenlijk kan geen enkele ouder zonder het mega bekende boek ´Oei ik groei´ waarin de mentale ontwikkeling van je baby centraal staat. Schrijvers Hetty van de Rijt en Frans Plooij hebben 35 jaar lang onderzoek gedaan naar het gedrag van baby´s en kwamen tot de ontdekking dat de mentale ontwikkeling van baby´s in ´sprongen´ gaan.

  En telkens wanneer baby´s in een sprong zitten, vertonen ze hangerig, huilerig en humeurig gedrag. Na de sprong kunnen ze vaak ineens weer meer. Dat het klopt wordt bewezen door miljoenen positieve reacties over de bevindingen.
  Het ´Oei ik groei´ boek heeft zelfs internationale prijzen gewonnen! Niet alleen vertelt het boek wanneer je baby een mentale ontwikkeling door gaat, het leert ouders ook om hun kind beter te begrijpen, goed in te spelen op de ontwikkelingen en het gedrag van je baby.

 7. Van achter het behang tot over je oren

 8. Van achter het behang tot over je oren

  Laat ik de lijst met de beste boeken over baby’s luchtig en humoristisch afsluiten met het geweldige boek van Roos Schlikker, Eva Bronsveld, Elsbeth Teeling en Miloe van Beek. Het viertal noemt zich ‘de ontploetermoeders’ en helpen elke mama relaxt op te voeden. Ze steken je ook een hart onder de riem en laten je lachen met leuke ervaringsverhalen en een fijn relativeringsvermogen. Heerlijk boek om erbij te pakken als de dag even niet verloopt zoals je had gedacht.

Ken jij nog een goed boek dat niet mag ontbreken in deze lijst met de beste boeken over baby’s?

prenatal banner weekaanbiedingen

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!