prenatalbanner sale
Beste babyproducten

Een goede baby thermometer kopen

Heeft je baby koorts of niet? Heeft je baby het te warm of juist te koud? Als ouder wil je dat je kind gezond is en lekker op temperatuur. Om dit te bepalen heb je een baby thermometer nodig. Maar welke is nu de beste thermometer die je kunt aanschaffen van de vele soorten die er zijn? Lees hier het antwoord om een goede baby thermometer te kopen.

hema rompers

Soorten thermometers voor baby’s

Er zijn diverse soorten baby thermometers verkrijgbaar. Hieronder vind je een handig overzicht.

 • Digitale thermometer

  De digitale thermometer wordt het meeste gebruikt. Dit is een staafje die digitaal de temperatuur van je baby weergeeft. Je meet de temperatuur rectaal, dus in de anus. Een digitale thermometer meet snel de temperatuur. Na een paar seconde hoor je een signaal en kun je de thermometer verwijderen.
  Voordelen: ze zijn goedkoop, je hebt ze al vanaf 5 euro. Daarnaast is een digitale thermometer heel betrouwbaar.

  Nadelen: je hebt batterijen nodig, zorg dus altijd voor een voorraadje. Een ander nadeel is dat je rectaal moet meten, dat is niet altijd handig.

 • Fopspeenthermometer

  Een fopspeenthermometer is een thermometer in een fopspeen. Je baby moet de speen een tijdje in het mondje houden om de temperatuur op te meten. Voordelen: de temperatuur opmeten gaat makkelijker. Nadelen: het schijnt dat deze manier van opmeten niet zo betrouwbaar is als die van een digitale thermometer. Daarnaast moet je baby de speen best lang in het mondje houden.

 • Oorthermometer

  Met een oorthermometer meet je de temperatuur van je baby via het oortje. Voordelen: snelle, hygiënische en makkelijke manier om de temperatuur te meten. Nadeel: niet zo betrouwbaar.

 • Voorhoofdthermometer

  Met deze thermometer meet je de temperatuur door middel van infrarood. Je houdt hierbij de thermometer voor het voorhoofd van je kind. Voordeel: makkelijk en handig in gebruik. Nadeel: het is niet betrouwbaar. De temperatuur van het voorhoofd is geen ideale plek om de temperatuur op af te lezen omdat deze beïnvloedbaar is. Bijvoorbeeld door zonlicht en beweging.

baby temperatuur meten

Welke baby thermometer?

Wat is de beste baby thermometer? Tja, dat is dan toch de digitale thermometer. Het is misschien niet altijd de meest handige manier van temperatuur opmeten omdat je rectaal moet meten, het is wel de meest betrouwbare.

Als je dus echt exact de temperatuur wilt meten, dan kan dat alleen met de digitale thermometer.

Thermometer baby flexibele punt

De temperatuur rectaal opmeten is natuurlijk niet altijd praktisch, maar wel nodig om een juiste meting te doen. Gelukkig zijn digitale thermometers die in zoverre zijn aangepast dat ze het je baby zo gemakkelijk mogelijk maken. Zo hebben ze nu een thermometer met flexibele punt wat fijner is bij rectaal gebruik!

beste digitale lichaamsthermometer anaal flexibel braun

Meest verkochte digitale thermometer van Braun met flexibele punt. 4,5 sterren uit 96 beoordelingen!

Snelle baby thermometer

Ik raad je aan om altijd voor een digitale baby thermometer te gaan als je de temperatuur van je kleintje wil opmeten. Zeker in het begin en als je vermoedt dat je baby koorts heeft. De beste digitale thermometer heeft een flexibele punt en leest de temperatuur snel af, binnen een paar seconden. Dit is erg belangrijk, want je wilt natuurlijk niet te lang met dat staafje in de anus van je baby zitten! Wil je de temperatuur meten, probeer dit dan altijd op een moment te doen waarbij het handig is. Zoals na het verschonen of voor het badje.

Wil je tussendoor een keertje snel de temperatuur opmeten en is het alleen om te controleren? Dan kun je hiervoor best een andere thermometer gebruiken zoals een oorthermometer. Maar blijf de echte controle altijd doen met een anale digitale baby thermometer, dit blijft toch de beste en betrouwbaarste thermometer.

philips banner babyfoon

Overzicht van verschillende thermometers:

luiers met korting banner
vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!