“babydeals
Beste babyproducten

De beste wipstoel! Tips waar je op moet letten!

Een wipstoeltje, hij staat op alle baby uitzetlijsten. En in bijna elk huis met kinderen is er wel een te vinden. Waarom zou je er een aanschaffen? Wat zijn de voordelen en waar moet het beste wipstoeltje aan voldoen? Je leest het hier en bekijk onze top 5.

beste babyfoon bol.com

Wat is er zo handig aan een wipstoel?

Bij mijn eerste baby heb ik de wipstoel veel gebruikt. Om haar even kwijt te kunnen als ze ‘geen zin’ had om te liggen, maar ook om fruithapjes te geven toen ze nog niet in haar gewone kinderstoel kon zitten. Je baby kan in een wipstoeltje al snel ‘zelfstandig’ zitten. Met een gordeltje kan je kindje goed vastgezet worden.
Doordat je baby schopt met zijn beentjes en zwiept met zijn armpjes komt het stoeltje in beweging. Als ze dit eenmaal door hebben is er vaak geen houden meer aan. Baby’s zijn op een gegeven moment klaar met liggen.

Door de baby in de wipstoel te zetten zien ze ineens alles vanuit een andere hoek en zijn ze zo weer een poosje zoet. Heel handig als jij even je handen vrij wilt hebben om bijvoorbeeld het huishouden te doen.

Behalve stoeltjes met een veer, dus die gaan wiebelen als je kindje beweegt, bestaan er ook schommelstoelen voor baby’s. Deze stoelen hangen bijvoorbeeld in de deurpost en raken de grond niet. Ook heb je elektrische wipstoeltjes met een motor, zodat de stoel automatisch blijft schommelen. Wel zo handig 😉

banner stamcelbank 1

Waar moet een goede wipstoel aan voldoen?

Het belangrijkste qua veiligheidseisen is dat je baby goed vast zit in de wipstoel. Je wil niet het risico lopen dat je kindje er uit kan vallen, of zich eruit probeert te wurmen als hij groter wordt. Daarom is het een eis dat een veilig en goed wipstoeltje een tuigje heeft waarin je jouw baby goed vast kunt zetten.

Het beste wipstoeltje heeft daarom een vijfpuntsgordel want dit is het meest veilig voor de baby. Bij zo’n gordel lopen er bandjes over de schouders en benen, die kan je vast klikken op 1 punt. Dit zijn dezelfde gordels die je ook in buggy’s ziet.

Hoe veilig het beste wipstoeltje verder is heb je voornamelijk zelf in de hand. Een wipstoeltje moet je namelijk nooit op tafel zetten, ze zijn echt bedoeld voor op de grond. Zorg er ook voor dat je altijd je kindje vastzet in de gordel, hoe klein ze ook zijn.

En hoe logisch het ook klinkt, zet het wipstoeltje met je kindje erin nooit voor een verwarming, gashaard of iets anders waar je kind zich aan kan branden. Ook niet in de buurt van vitrage, koordjes of gordijnen waarin je kind verstrikt kan raken.

Tot wanneer mag een kind in de wipstoel

Tot wanneer mag een kind in de wipstoel?

Het voordeel van een wipstoeltje is dat je baby er al vanaf de geboorte in mag. Tot welke leeftijd je kindje erin mag is per stoel verschillend. Per wipstoeltje wordt aangegeven tot hoeveel kilo je baby erin kan.
De meeste wipstoelen zijn wel geschikt tot de dreumes zelfstandig kan zitten. Meestal is dit rond een maand of 9. Dan kan hij door naar een gewone kinderstoel.
Lees hier meer over hoe lang mag een baby in een babyschommel.

De top 5 met de beste wipstoel van 2020!

 1. Babybjörn Wipstoeltje Balance Soft en Babybjörn Wipstoeltje Bliss

  beste wipstoeltje Babybjörn Wipstoeltje Balance Soft
  Deze zijn beide vrij prijzig, maar worden door de meeste ouders als beste wipstoel beoordeeld. Maar liefst 4,9 sterren uit 75 beoordelingen!De stoel is geschikt voor kindjes tot 13 kilo, dit is gemiddeld ongeveer tot 2 jaar. De stoel kan in 3 verschillende standen gezet worden. De stof kan in de wasmachine, wat handig is als je kindje gaat eten.

  Maar waar deze goede wipstoel het meest om geprezen is is het feit dat hij heel plat opgevouwen kan worden. Zo berg je hem gemakkelijk op.

 2. Chicco Hoopla Wipstoeltje

  chicco wipstoel
  Door het verkleinkussen en het hoofdkussen is deze wipstoel vanaf de geboorte te gebruiken. Maar zonder deze stoelverkleiner kan je kindje tot 18 kilo gebruik maken van deze schommelstoel. De rugleuning is in vier standen te verstellen.
  Het leuke aan deze stoel is dat er ook een speelboog bij zit waaraan verschillende speeltjes hangen. Kleine kanttekening is dat de speelboog niet verstelbaar is, en kleine baby’s er niet zelf bij kunnen.

 3. 4Moms MamaRoo 4 Plush

  4Moms MamaRoo 4 Plush
  Een hele bijzondere wipstoel. Deze stoel bootst de natuurlijke beweging van de ouders na. De stoel schommelt niet alleen, hij wiegt, deint, zwaait. Je kindje krijgt echt het gevoel dat hij gedragen wordt. Ook zitten er geluiden in en kan je je eigen mp3 speler erop aansluiten. Er zit zelfs een app bij zodat je de stoel op afstand kunt bedienen! Een echte high tech wipstoel dus. Maar daar betaal je ook wat voor, hij is veruit de duurste met €319 uit deze top 5 met wipstoelen met goede beoordelingen door ouders.

 4. Kidsriver Alyssa

  Kidsriver Alyssa goede wipstoel
  Gewoon een wipstoel zoals een hij hoort te zijn. Goede vijfpuntsgordel, verschillende standen, en makkelijk op te vouwen tot een klein pakketje. De kleding kan gewassen worden en de prijs is prima.

 5. Tiny Love 3-in-1 Schommelstoeltje

  Tiny Love 3-in-1 Schommelstoeltje
  Dit stoeltje bevat speeltjes en muziek. Hij beweegt op batterijen en is geschikt voor kindjes tot 9 kilo. Het bijzondere aan deze schommelstoel is dat je hem ook als wiegje kunt gebruiken.

Er zijn dus heel veel verschillende wip- en schommelstoeltjes op de markt. Afhankelijk van hoeveel geld je er aan uit wil geven is de keuze dus best groot. Je weet nu welke wipstoeltjes als de beste wipstoeltjes zijn beoordeeld door andere ouders. Dus als je nog op zoek bent naar een stoeltje waarmee je de baby bezig houdt als jij even wat anders wilt doen? Dan weet je nu welke je moet hebben.

prenatal banner weekaanbiedingen

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!