“waterwipes
Beste babyproducten

Wat is de beste borstkolf of kolfapparaat? Tips bij het kopen!

Geef je borstvoeding en ben je op zoek naar de beste borstkolf of kolfapparaat? Stel jezelf dan eerst enkele vragen om de juiste kolf te vinden die het beste bij jou past. Deze aankoop tips helpen je bij het kopen van een goede borstkolf die precies voldoet aan jouw wensen en waar je hem voor wilt gaan gebruiken. Ga hier direct naar onze top 5.

beste babyfoon bol.com

Kolfapparaat kopen? Tip: stel jezelf deze vragen!

Stel jezelf de volgende vragen om erachter te komen, wat voor jou de beste borstkolf of kolfapparaat is.

 1. Hoe vaak ga je kolven?

  Is het maar af en toe, bespaar jezelf dan kosten en schaf een handmatige kolf aan. Lees hier nog meer tips waarom je kan kiezen voor een handkolf.

 2. Hoe lang ga je kolven?

  Heb je het voornemen om maandenlang te kolven? Dan is een elektrisch kolfapparaat beter. Deze zijn wel duurder maar je kan een elektrisch kolfapparaat huren of kopen.

 3. Hoeveel tijd heb je om te kolven?

  Wil je ook gaan kolven op je werk? Een elektrische kolf en dubbelzijdig al helemaal, gaat een stuk sneller dan een handkolf.

 4. Hoeveel geld heb je te besteden?

  Een handkolf is al verkrijgbaar vanaf €25,-. Voor een elektrische enkelzijdige kolf moet je al snel €70,- neerleggen en dan heb je nog niet eens een hele goede. De beste dubbelzijdige kolfapparaten die bijvoorbeeld erg efficiënt zijn, snel én geschikt voor dagelijks gebruik, kosten al snel €175,- tot €550,-.

Ben je er nog niet? Lees dan meer tips over welke kolf past bij jou?


beste kolfapparaat kopen tips

Wat is de beste borstkolf?

Wil je de beste borstkolf kopen die bij jou past, met goede beoordelingen van andere moeders, dan is vaak de meest verkochte borstkolf ook het beste kolfapparaat. Wij hebben de online winkels en review websites voor jou bekeken en daar komt deze top 5 uit.

 1. Philips Avent SCF398/11 – Dubbele Elektrische borstkolf

  Philips Avent SCF398:11 beste dubbele borstkolf

  Dé nieuwe manier van kolven met de perfecte combinatie van zuigkracht en tepelstimulatie die precies nabootst hoe baby’s drinken. De Philips Avent elektrische borstkolf zorgt voor een optimale melkstroom en past zich aan aan de vorm en grootte van je tepel. Voorzien van oplaadbare batterijen zodat je ook buitenhuis kunt kolven.

  De beste borstkolf en de meest comfortabele volgens gebruikers. borstkolf tot nu toe! Met 4,7 sterren en als beste beoordeeld. Reacties als erg stil, snel, mooi design en handig in gebruik. Het nadeel is de prijs: €279,99-

 2. De Medela Swing Maxi Flex

  medela swing maxi beste borstkolf elektrisch

  Medela is misschien wel het bekendste merk wat borstkolven betreft. Deze dubbele elektrische borstkolf is onlangs verbeterd en voorzien van nieuwe Flex™ technologie, maar is al jaren een van de meest verkochte bij de online winkels.

  Enkele kernwoorden zijn snel, makkelijk schoon, ook op batterijen en erg comfortabel. Nadeel wat moeders aangeven is dat melk kan lekken bij het loshalen. Een beoordeling van 3,8 sterren. Prijs: €169,-

 3. Philips Avent SCF395/11 enkele elektrische borstkolf

  Philips Avent SCF395:11 beste enkele Elektrische borstkolf

  Deze enkele elektrische borstkolf is eigenlijk hetzelfde als de nummer 1 in onze top 5 met beste borstkolven, maar dan in een enkele uitvoering.

  De kolf zorgt voor een optimale melkstroom en past op 99,98% van alle borstvormen en tepelformaten. Met 4,5 sterren en een prijs van iets meer dan €90 is het een goede koop.

 4. ForGoods® – Dubbele elektrische borstkolf

  ForGoods® - Dubbele elektrische borstkolf

  Het merk is misschien minder bekend maar de reviews liggen er niet om. Een dubbele elektrische borstkolf voor minder dan €70?

  5 sterren uit 26 reviews! Comfortabel en gemakkelijk in gebruik, werkt prettig. Oordeel zelf en bekijk deze prima borstkolf. Prijs: €74,95-

 5. Philips Avent Natural SCF330/20

  philips avent scf330 beste handkolf
  Goedkope handkolf die doet wat hij moet doen met de beste beoordeling door moeders! Dit is de meest verkochte handkolf bij de online winkels. Met 4,2 sterren en een prijs van slechts €45,-

banner vitamine-D kind

Tweedehands kolfapparaat kopen verstandig?

Een goed dubbelzijdig kolfapparaat kost behoorlijk veel geld. Je kunt er daarom voor kiezen om te kijken of je niet ergens een tweedehands versie op de kop kunt tikken.

Is dat verstandig een tweedehands borstkolf? In eerste instantie niet, zeker niet wanneer je de kolf van iemand koopt die je niet kent. Het is namelijk erg belangrijk dat het kolfapparaat in goede staat is en niet te veel of te lang is gebruikt. Dit kan je niet altijd goed aan de buitenkant zien, dus moet je er soms maar op vertrouwen dat die persoon de waarheid spreekt. Tevens is hygiëne heel belangrijk, je weet niet of die persoon de kolf wel goed heeft schoongemaakt.
kolfapparaat huren of kopen
Koop pas een gebruikt kolfapparaat als je zeker weet dat deze niet lang is gebruikt, heel schoon is en nog in prima staat.

Een betere optie dan een tweedehands kolfapparaat kopen, is om als je budget het toelaat te kiezen voor de beste borstkolf uit onze top 5 of om een kolfapparaat te huren.

prenatal extra korting banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019