“waterwipes
Beste babyproducten

Wat is het beste en leukste interactieve speelgoed voor een peuter?

Speelgoed, er is zo veel te krijgen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Op het moment dat ik dit schrijf zitten we allemaal aan huis gekluisterd door de Corona crisis. Geen school, geen kinderopvang, niet naar zwemles of gym. Zelfs niet spelen met vriendjes en vriendinnetjes. De kans dat je kinderen na een paar dagen tegen de muren oplopen is behoorlijk aanwezig. Tijd om op zoek te gaan naar nieuw speelgoed, maar wat is het beste en leukste interactieve speelgoed voor een peuter?

banner interactieve speelgoed

Wat is interactief speelgoed?

Interactief speelgoed is vaak speelgoed waar licht en geluid in zit. De meeste kinderen vinden dit geweldig en kunnen zich hier uren mee vermaken. Alles waar herrie uit komt is bij de meeste kinderen nu eenmaal populair, maar bij de ouders vaak wat minder. En als de lampjes dan ook nog in alle kleurtjes knipperen is het helemaal feest.

Het voordeel van interactief speelgoed is ook dat het vaak educatief of leerzaam is. Zo kan je kindje bijvoorbeeld spelenderwijs kleuren, cijfers en vormen leren. Er zijn interactieve puzzels, speelgoed smartphones, speelgoed laptops. Van alles is er te krijgen, maar ook speelgoed waarmee je een rollenspel kan doen, zoals een pratende theepot, handtas of een boek. Ook is er interactief speelgoed te krijgen voor in bad, zoals pratende bad eendjes.

banner interactieve speelgoed

Wat is bekend interactief speelgoed?

Een van de populaire en bekendste merken die interactief speelgoed aanbieden is VTech. Bij de meeste ouders en kinderen zijn ze vooral bekend van de Toet Toet Auto’s en de Zoef Zoef Dieren.
vtech toet toet populair interactief speelgoed
Dit zijn losse auto’s en dieren die je los kunt kopen maar waarvan ook sets verkrijgbaar zijn. Met speciale wegdelen verbind je dit aan elkaar. Er zitten sensoren in waar de dieren en auto’s op reageren door middel van licht en geluid. Als je kindje hier fan van is kun je eeuwig blijven kopen, handig voor verlanglijstjes.
vtech zoef zoef dierenboot beste interactief speelgoed
Er is zoveel te krijgen dat ze nog lang niet uitgespeeld zijn. Voor de dieren is er bijvoorbeeld een dierentuin te vinden, of de dierenboot. Of een autogarage of vliegveld. De keuze is reuze.

Wat is het beste en leukste interactieve speelgoed voor een peuter?

 1. Baby 5 in 1 Letter Locomotief: vtech baby letter locomotief
  Erg (groot) en populair is de interactieve trein. Deze is zo groot dat hij als loopwagen, loopfiets, tafel, activiteitenpaneel en trekkar gebruikt kan worden. Er zitten letters, klanten, cijfers en blokken op. De knipperende toetsen laten je kindje kennis maken met allerlei leerzame dingen, zoals het weer en de kleuren. In totaal heeft de locomotief 10 activiteiten.
 2. Activiteiten kubus: activiteiten kubus interactief speelgoed
  Een stuk minder groot en in allerlei soorten te verkrijgen. Hetzelfde idee als de locomotief, maar dan in kubusvorm. Met allerlei verschillende dingen om te ontdekken, zoals een boekje, muziektoetsen, verschillende vormen en bijvoorbeeld een klok.

  Activiteiten kubussen zijn bovendien ook in verschillende prijsklasse te vinden, en ook zonder licht en geluid, als je liever een houten variant hebt.

 3. Preschool Schep & Leer Ijscokar:Preschool Schep & Leer Ijscokar
  Met de ijslepel kan je kindje zelf ijsjes maken, en deze slimme lepel herkent op magische wijze smaken en toppings. Er zitten verschillende ijskaarten bij, en je kunt spelletjes spelen, leren tellen en kleuren en smaken leren herkennen.
 4. Muziekinstrumenten: muziekinstrumenten beste interactief speelgoed
  Ook erg leerzaam, en interactief te verkrijgen met geluid en licht. Maar ook gewoon van hout, zodat je kindje zelf muziek kan leren maken. Trommels, fluiten, een xylofoon, sambaballen, een gitaar, een piano. Alles is te vinden.
 5. Smartphone of tablet: vtech smartphone interactief
  Leer cijfers, herken melodietjes en voer opdrachten uit. Met een interactieve smartphone kan je kindje een heleboel leren. Zo zijn er telefoons of tablets die opdrachten geven zoals bijvoorbeeld “druk op cijfer 3”. Leuk en leerzaam.
banner interactieve speelgoed

Op het gebied van interactief speelgoed is er dus genoeg te krijgen, zowel mét als zonder licht en geluid. Zo kan je hopelijk met dit soort speelgoed je kind weer heel wat uurtjes vermaak bieden. Wil je liever geen speelgoed wat geluid maakt, kijk dan eens naar de mooiste voorleesboeken voor de peuter.

Wat vind jij het beste en leukste interactieve speelgoed voor een peuter?

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!