header luiers van pampers met 50% korting
Kraamtijd

Kraamcadeau idee voor kersverse ouders!

Als er een baby geboren wordt in je omgeving is het altijd weer een uitdaging om een mooi kraamcadeau te vinden. Je wilt iets geven wat origineel is, iets dat niet iedereen geeft. Het liefst iets blijvend, waarvan de ouders jaren later nog weten dat het jouw cadeau was. Zeker bij ouders die al oudere kinderen hebben is dit een lastige opgave, maar wat denk je hier van? Persoonlijk, leuk voor zowel een meisje als een jongen: kijk eens naar sterrenbeeld geboorteposters! Een origineel kraamcadeau idee!

prenatal extra korting banner

Waarom geven we graag een kraamcadeau?

Om een nieuwe telg te verwelkomen trekken we vaak van alles uit de kast. Babyshowers tijdens de zwangerschap, en een kraamfeest na de geboorte. En bij al die feestjes horen cadeaus. Tien dagen pakketten, een luiertaart maken, knuffels, een badjas met naam voor de baby, sieraden. Zomaar een greep uit de mogelijkheden.
We willen graag een mooi, blijvend cadeau geven. Iets wat voor de baby leuk is, maar ook voor de ouders. En iets wat leuk is om te geven. Daarmee laten we zien dat we blij zijn voor de ouders, en verwelkomen we dit kleine, nieuwe mensje. Vaak wordt er lang nagedacht over het kraamcadeau, en staat dit ook al weken voor de uitgerekende datum klaar. Nadeel daarvan is dat het vaak niet een heel persoonlijk cadeau is.
geboorteposter kraamkado idee

Wat zijn de meest gegeven kraamcadeaus?

Kraamcadeaus zijn er in alle soorten en maten, van kleine armbandjes tot gepersonaliseerde ballonnen. Van newborn fotoshoots tot bestek setjes. Veel gegeven kraamcadeaus zijn toch wel kleertjes. Wat meteen best een risico is, want dit is erg smaak afhankelijk. Als je een te kleine maat koopt kan de baby het misschien niet eens aan, en als je een te grote maat neemt komt het seizoen misschien niet uit. Lastig dus.

Ook veel gegeven zijn cadeaubonnen. Op zich leuk, nieuwe mama’s winkelen graag. Het ‘gevaar’ is dat je bonnen op een grote hoop belanden en er allerlei spullen van gekocht worden waarvan niemand meer weet wat, en van wie het kwam. Speelgoed wordt ook vaak gekocht, rammelaars, knuffels of loopwagentjes. Leuk hoor, maar echt persoonlijk is het niet.
kraamcadeau geboorteposter baby

Een geboorteposter als kraamcadeau idee

Nee, dan kies je liever voor een gepersonaliseerd cadeau. Een uniek en persoonlijk cadeau waar de naam van de baby, geboortedatum én geboorteplaats op staat vermeld. Iets wat jarenlang leuk blijft, wat je ophangt in zowel de babykamer of de woonkamer. Wanddecoratie waar nog dagelijks naar gekeken zal worden. Kijk dan eens naar deze sterrenbeeld geboorteposters.

Je kiest het sterrenbeeld van de baby en de kleur naar keuze. Er zijn 4 verschillende kleuren, verschillende formaten en keuzes uit diverse lijsten. Zo kies je echt een poster in de juiste stijl. Voor een extra luxe uitstraling kan ook gekozen worden voor een poster met goudfolie druk. Op deze manier geef je echt een persoonlijk cadeau.

Niet zo van de sterrenbeelden? Geen probleem, er zijn ook stadskaart geboorteposters te krijgen. Met de geboorteplaats van de baby. Als dat niet origineel is?
geboorteplaats geboorteposter kraamcadeau idee
Zo zie je maar weer dat je echt niet met de zoveelste rammelaar aan hoeft te komen zetten als je op kraamvisite gaat. Verras de ouders eens echt met een mooi, blijvend cadeau. Ze gaan vast veel plezier beleven aan dit originele kraamcadeau idee.

Lees ook: Wat moeders echt willen hebben voor Kerst!Bh keuzestress banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019