sale kleertjes header
Kraamtijd

De meest nutteloze kraamcadeaus (sorry)!

Bij een baby hoort een kraamweek. Een week vol kraambezoek, beschuit met muisjes en natuurlijk: cadeaus! Hartstikke leuk en gezellig, maar soms zit het bezoek er volledig naast met het kraamcadeau. Het zal ongetwijfeld iedereen wel eens overkomen zijn, dat je een cadeau krijgt waarvan je denkt: wat moet ik hier in vredesnaam mee? Dit zijn de meest nutteloze kraamcadeaus!

kleertjes sale 70

Kunnen kraamcadeaus de plank volledig mis slaan?

Het klinkt misschien ondankbaar, iets met een gegeven paard dat je niet in de bek mag kijken. Maar echt, sommige mensen geven zulke rare nutteloze kraamcadeaus. Pyjama’s van flanel terwijl je baby in de heetste zomer ooit geboren is. Vijf pakken pampers in maat 0, die binnen no time te klein zijn. Een dieetboek omdat ‘mama vast snel weer terug in model wil zijn’.
Maar het kraambezoek zit er pas echt volledig naast met cadeaus met de naam erop die dan verkeerd gespeld is. Naamcadeaus zijn op zich super leuk, maar neem op zijn minst de moeite even het geboortekaartje goed te checken.

Dit zijn de meest nutteloze kraamcadeaus!

 1. Babyschoenen

  Heb je ooit een baby zien lopen? Lig je zelf met je schoenen aan in bed? Nee. Het lijkt schattig hoor, die kleine schoentjes, maar over het algemeen trek je ze nooit aan bij je baby. Ik herhaal: nooit. Een nutteloos kraamcadeau dus.

 2. Knuffels

  Het zoveelste knuffelkonijn, een reusachtige teddybeer of een olifant die ook dienst doet als voedingskussen. Op foto’s erg leuk, maar waar laat je ze allemaal? Hele kasten vol knuffeldieren is ook geen gezicht en al die stof die er in blijft zitten, is goed voor een huis vol huisstofmijt. Nee, laat de knuffels maar lekker in de winkel liggen!

 3. baby kleertjes banner
 4. Kleding

  en daar kan ik best even over doorgaan:

  • Kleding voor de verkeerde sekse
   Roze pantoffels, leuk! Maar voor een jongen? Tja, anno nu kan alles, dat is waar. Maar toch. Of pikzwarte babypakjes, natuurlijk hoeft niet alles zachtroze of babyblauw, maar zwart?!
  • Foute rompertjes
   Ook die ‘prachtige’ rompertjes met foute teksten “Je kunt het papa!”, “Made in 2022” “Poep machine”. Vaak zijn ze na een keer wassen gelukkig zo vormeloos dat je een reden hebt om ze nooit meer te gebruiken. Of ze belanden achterin de kast voor als je echt, echt, maar dan ook echt geen andere schone was meer hebt.

  • Onhandige kleding
   Nog een dingetje, jurkjes met kleine knoopjes en ingewikkelde lusjes, en dan het liefst ook nog op de rug. Of truien met capuchon, ga zelf eens op zo’n ding liggen. Fijn, zo’n bult in je nek? Niet dus, en wat doet een baby de hele dag? Liggen!
  • Te klein of te groot
   De maat blijft lastig. Komen ze bij een baby van ruim 4200 gram aan met maatje 50. Mooi hoor, maar het kan meteen in de bak voor ’te klein’. Of dat ze met een winterjas in maat 110 aankomen, en dat je kind dan hoogzomer in die maat belandt.

Lees ook: De leukste kraamcadeaus om te geven en te vragen!

startersbox zwitsal banner

Wat doe je als je zo’n nutteloos kraamcadeau krijgt?

Waarschijnlijk kir je als een boer met kiespijn “aah wat leuk, dat had je nou niet hoeven doen”. Zodra de visite je huis verlaat mik je het nutteloze kraamcadeau met een grote boog op zolder, of je legt het voor de vorm nog even in de kast, zodat je het over een half jaar alsnog weg kunt doen. Naar de kringloop, want op de weggeefhoek van Facebook ziet iedereen het, dat is ook zo lullig.

Lees meer tips: Wat koop je voor een pasgeboren baby!Beste babyfles difrax banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019