“babydeals
Beste babyproducten

Wat is de beste babyvoeding?

De belangrijkste taak die je kleine baby heeft is: groeien. Groeien in lengte en gewicht. Want door te groeien wordt je baby sterker en kan hij of zij zich ontwikkelen. Om de groei te bevorderen heeft je baby veel rust nodig en daarnaast heeft je kleintje goede babyvoeding nodig. Je kunt hierbij kiezen uit borstvoeding of flesvoeding. Lees hier meer over babyvoeding en wat de beste babyvoeding is voor jouw kleintje.

babyvoeding laag geprijsd banner

Beste babyvoeding pasgeboren

Eén van de keuzes die je moet maken als je kleintje op de wereld komt is: geef je borstvoeding of flesvoeding. Deze keuze is geheel aan jou. Soms kiezen mensen voor flesvoeding omdat het makkelijker is of omdat de borstvoeding helaas niet is gelukt. En soms doen mama’s er alles aan om maar borstvoeding te kunnen geven. Wat jouw keuze ook is, het is altijd de beste. Maar als je wilt weten wat volgens artsen en voedingsdeskundigen de beste babyvoeding is voor jouw kleintje, dan zullen zij allemaal aangeven dat borstvoeding het beste is.

beste babyfoon bol.com

In borstvoeding zitten ontzettend veel belangrijke stoffen die je kindje nodig heeft. Denk aan belangrijke antistoffen die exact op jouw kind zijn afgestemd. Hoe ver ze ook zijn in de ontwikkeling van flesvoeding: het is (nog) niet gelukt om de alle voedingsstoffen, afweerstoffen en andere werkbare stoffen van borstvoeding te evenaren. Dat komt omdat in borstvoeding stoffen zitten die heel specifiek zijn voor de mens en de samenstelling verandert naarmate de baby ouder wordt.

Zowel het voedingscentrum als de Wereldgezondheidsorganisatie bestempelen borstvoeding als de beste babyvoeding in de eerste 6 maanden. Uiteraard kun je langer dan 6 maanden borstvoeding geven, maar vooral dat eerste half jaar is van belang. Dat gezegd hebbende is het natuurlijk niet verkeerd als je direct na de geboorte of na een paar maanden flesvoeding gaat geven. Want ook met flesvoeding kan je baby gezond opgroeien. Flesvoeding voor zuigelingen heet volledige zuigelingenvoeding.
babyvoeding vergelijken

Wat is de beste babyvoeding 2019

Ondanks het feit dat men steeds meer kan namaken, is het nog niet gelukt om moedermelk geheel na te bootsen. Daarom blijft borstvoeding ook in 2019 de beste babyvoeding. Als we kijken naar flesvoeding, is er niet één merk dat de beste babyvoeding maakt.

Voordat een fabrikant babyvoeding op de markt mag brengen, moet deze voldoen aan zeer strenge eisen die staan beschreven in de Warenwetregeling zuigelingenvoeding.
Elke flesvoeding die je op de Nederlandse markt kan kopen, voldoet aan deze eisen, of het nu van een A-merk is of van een huismerk. Om die reden bevat elke flesvoeding de belangrijkste nutriënten voor je baby en ligt de kwaliteit dus heel dichtbij elkaar. Er is dus niet één merk dat echt de beste babyvoeding maakt, is er namelijk nauwelijks verschil.

banner beste luchtreiniger babykamer

Babyvoeding vergelijken

De kwaliteit van flesvoeding ligt dus heel dichtbij elkaar, maar toch zijn er wel wat verschillen. Als je jouw baby flesvoeding geeft, is er niet één merk dat over het algemeen de beste babyvoeding maakt voor jouw kleintje, omdat het per baby kan verschillen.
De ene baby kan beter tegen de voeding van het ene merk en de andere baby heeft de voorkeur voor een ander merk. Je kunt het beste een merk kiezen waar jij je goed bij voelt. Mocht je baby hier niet goed op reageren, dan kan je in overleg met het consultatiebureau overstappen op andere voeding om zo de beste babyvoeding voor jouw kleintje uit te kiezen.

Let er wel op dat als je babyvoeding vergelijken wilt, je dit in stappen doet en niet de ene dag het ene merk aanbieden en de andere dag een ander merk. Je kleintje moet vaak even wennen aan bepaalde voeding.

babyvoeding tegen krampjes

Beste babyvoeding tegen krampjes

Bijna elke baby krijgt last van darmkrampjes, dat komt omdat de darmpjes van je kleintje nog niet goed ontwikkeld zijn. Hierbij maakt het niet uit of je flesvoeding of borstvoeding geeft: baby’s hebben (bijna) altijd krampjes. Na ongeveer 3 tot 4 maanden zijn deze meestal over omdat de darmpjes dan wel goed ontwikkeld zijn.

beste babyfles banner

De beste babyvoeding tegen krampjes is borstvoeding omdat dit de meest natuurlijke voeding is voor je baby. In ieder geval: als je baby krampjes heeft omdat de darmpjes nog niet volgroeid zijn. In sommige gevallen is er een andere oorzaak voor de krampjes zoals koemelkallergie. De symptomen zijn dan niet alleen krampjes, maar ook spugen, diarree en soms zelfs een groeiachterstand.

Koemelkallergie komt niet heel vaak voor, dus ga niet meteen experimenteren met voeding als je baby wat krampjes heeft. Zoals gezegd: elke baby heeft krampjes. Heb je het gevoel dat jouw baby hele erge krampjes heeft en zijn deze na 3 tot 4 maanden nog niet over, dan kun je bij de arts laten onderzoeken of je baby een allergie heeft. Bespreek dit ook altijd op het consultatiebureau.

Mocht je baby een koemelkallergie hebben dan kun je overstappen naar intensief gehydrolyseerde flesvoeding zoals Nutrilon Pepti of Nutrasense.
nutrilon koemelkallergie flesvoeding
Heeft je baby geen allergie, dan is de beste babyvoeding bij krampjes borstvoeding. Geef je flesvoeding, dan zijn er speciale voedingen die mogelijk kunnen helpen om de krampjes te verlichten. Bijna alle merken babyvoeding hebben speciale voedingen tegen krampen. Overleg altijd op het consultatiebureau wat het beste is voor jouw baby.
beste babyvoeding potjes

Beste babyvoeding potjes

Vanaf het moment dat je baby 4 maanden oud is, mag je beginnen met de oefenhapjes. Dit zijn kleine hapjes (vaak maar 1 of 2 lepeltjes) geprakte groenten of fruit en later ook andere ingrediënten. Je kunt de hapjes zelf maken, maar je kunt ook babyvoeding potjes kopen in de winkel.

Toch liever zelf voeding maken? Lees hier meer over de beste babycooker of stomer blender!

Ook voor deze babyvoeding zijn heel veel regels. Vaak worden artsen en diëtisten betrokken bij de bereiding van deze kant-en-klare potjes. Daarom zijn babyvoeding potjes best gezond en prima om aan je baby te geven. Het enige nadeel is dat de voeding in de potjes vaak gemengde smaken bevatten.

babyvoeding laag geprijsd banner

Als je start met de oefenhapjes kan je beter 1 smaak per keer aanbieden zodat je baby goed kan wennen. En daarnaast kost het natuurlijk meer. Maar qua gezondheid is de beste babyvoeding niet per sé de voeding die je zelf maakt. Wissel het een beetje met elkaar af en gebruik de potjes wanneer je bijvoorbeeld weinig tijd hebt.

Kleertjes.com korting banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!