sale kleertjes header
Mamma

Dit verandert er aan je lichaam bij een zwangerschap!

Een zwangerschap is het begin van een nieuw leven en iedere keer is het weer een wonder als er een kindje wordt geboren. Naast dat het hele zwanger zijn en het bevallen door velen wordt gezien als de mooiste gebeurtenis in een mensenleven, is het voor de vrouw ook een hele verandering voor het lichaam. In dit artikel nemen we je mee door de verschillende periodes van de zwangerschap en vertellen we wat je kunt doen om weer back in shape te komen.

luiers met korting banner

De zwangerschap

In de tijd dat je zwanger bent verandert je lichaam flink. In het eerste trimester, de eerste drie maanden, merk je hier nog niet zoveel van, maar wanneer je in het tweede trimester zit begint je buik al flink te groeien. In het derde trimester, ofwel de laatste drie maanden, kun je echt niet meer om je veranderde lichaam heen. Je buik groeit dan steeds harder tot het moment dat je bevalt.
zwanger veranderingen aan je lijf

Tijdens de bevalling

Op het moment dat je gaat bevallen, is de omvang van je buik op zijn hoogtepunt. Deze zal niet meer groeien, de baby is klaar om ter wereld te komen. Als je dan eenmaal gaat bevallen, is alle schaamte weg! Dit heb je misschien al weleens eerder gehoord van vrouwen uit je omgeving die een bevalling hebben meegemaakt. Ook zal je je niet druk maken om al het medische personeel dat om je heen staat op het moment suprême.

Lees ook: Wie wil jij dat er bij jouw bevalling aanwezig mag zijn?

veranderingen aan je lichaam na de bevalling

Na de bevalling

Als je eenmaal bent bevallen, ben je helemaal in de wolken. Ook je partner, ouders eventuele broertjes of zusjes en andere naasten zijn super trots. Een mooie tijd breekt aan, vanaf nu is er een gezinslid bij en daar ga je heerlijk van genieten.

Als de kraamweek eenmaal voorbij is en de structuur in het gezin weer op orde is, zijn er vrouwen die graag weer aan hun lichaam willen werken. Je buik is de afgelopen negen maanden namelijk flink opgerekt en daarom niet meer zo strak als je gewend was. Dat hoort erbij en is niet erg. Mocht je er toch wat aan willen doen, ga dan rustig aan bewegen.

Back in shape na de zwangerschap

Je op verschillende manieren gaan bewegen. Zo kan je een mountainbike bestellen, waarmee je een paar keer in de week een heerlijk rondje gaat fietsen. Al is het maar 15 of 30 minuten. Dit kun je rustig weer opbouwen, naar wat goed voelt. Daarnaast kan je ook heel eenvoudig iedere dag gaan wandelen na de bevalling en dit steeds meer opbouwen. Zo krijg je naast beweging ook frisse lucht, wat je altijd goed doet.cheezzbaby banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019