prenatalbanner sale
Beste babyproducten

De beste luieremmer

Een luieremmer, dat is één van die dingen waarvan je misschien niet zo beseft dat je ze echt nodig hebt, maar waarvan je later weet dat ze toch wel verrekte handig zijn. Luieremmers zijn er in diverse soorten en maten. Van simpele versies tot super hygiënische versies waarbij je bijna geen last hebt van geurtjes. Wil je weten wat de beste luieremmer is voor jouw gezin en waarom? Je leest het in deze blog en bekijk hier onze top 3.

beste babyfoon bol.com

Waarom een luieremmer?

Waarom zou je een luier emmer kopen als je al een vuilnisbak hebt?! Ja waarom eigenlijk? Er zijn meerdere reden om een luieremmer aan te schaffen, zoals:

 • Een open deur, maar je verschoont ook ’s nachts de luier. Ga jij deze dan telkens naar beneden brengen terwijl je nog half slaapt?
 • Het is handig om de poep en plasluiers meteen ergens in te gooien zodat je er even geen last meer van hebt. Besef je namelijk dat je in het begin iets van 8 tot 10 keer per dag een luier moet verschonen. Niet handig als je dan telkens naar de container moet lopen.
 • Een normale vuilnisemmer is prima geschikt voor alledaags afval, maar niet voor luiers waar een super sterke en vieze geur vanaf komt. Een luier emmer is daar wel speciaal voor gemaakt.top 5 beste babyfoons banner

Waar moet de beste luieremmer aan voldoen?

Om een goede luieremmer aan te schaffen, is het handig als je weet waar je op moet letten als je een luieremmer gaat kopen. Zoals bij alle babyspullen kom je er ook niet makkelijk vanaf als het gaat om luieremmers, want er zijn diverse soorten en maten met verschillende voordelen en nadelen.

Als je wilt genieten van de vele voordelen van de beste luieremmer voor jouw kleintje, let dan op de onderstaande punten.

 • Geurbestrijding

  Het allergrootste voordeel van een luieremmer is dat het helpt om vieze geurtjes uit je huis te weren. Een goede luieremmer heeft dus die functie. Mocht de luier emmer dat niet hebben, dan heeft het eigenlijk totaal geen toegevoegde waarde. Geurbestrijding kan in de vorm van navulcassette (zakjes waarin de luiers per stuk luchtdicht worden verpakt), luchtdichte deksel of filter.

 • Mogelijk kinderslot

  Heb je nog oudere kinderen door het huis rondlopen, dan is jouw beste luieremmer een luieremmer met een soort van kinderslot. Die luiers wil je namelijk niet verspreid door het huis zien liggen. Een kinderslot op een luieremmer kan in de vorm van een speciale manier van openen of een klein slotje waaraan je eerst moet draaien.

 • beste babyfles banner
 • Goed materiaal

  Een luieremmer wordt gemaakt van plastic of van staal. Er is hier niet per se een versie die vele malen beter is dan de andere. Beide hebben namelijk voor- en nadelen. Zo is de plastic versie goedkoper en hebben ze vaak meer opties. Het nadeel is dat ze minder duurzaam zijn en dat het materiaal na verloop van tijd de vieze geurtjes absorbeert waardoor het dus in de luieremmer blijft hangen.

  Dat brengt mij meteen op het voordeel van een stalen luieremmer: daar blijven de geurtjes niet in hangen, tevens zijn ze duurzamer en gaan langer mee. Maar de prijs kan zeker een reden zijn om ze niet te kopen.

 • Gebruiksvriendelijk

  Zoals bij alles wat je koopt, is gebruikersvriendelijkheid super belangrijk. En dat geldt met name voor een luieremmer, want je moet hem gebruiken op een moment dat je niet even rustig de tijd kunt nemen. De beste luieremmer is:

  • Van goed formaat.
   Lange mensen kunnen beter een hogere luieremmer aanschaffen. Of je koopt een kleintje en zet hem ergens op.
  • Je kunt makkelijk de luier deponeren in de emmer. Je hoeft hier dus geen lastige handelingen voor uit te voeren.
  • De inhoud legen of de zak verwisselen gaat eenvoudig.
  • Je kunt de emmer makkelijk schoonmaken of onderhouden. Sommige luieremmers hebben een liner, dit is een soort van plastic lus in de emmer die ervoor zorgt dat de zak bijna niet de wanden van de emmer raakt. Dit voorkomt dat de emmer vieze geurtjes absorbeert.

beste goedkope luieremmer

Luieremmer zonder cassette of met cassette?

Een luieremmer met cassette verpakt elke luier apart in een zakje. Dit zakje wordt luchtdicht afgesloten door middel van een doordraaisysteem. Als je de luier in de emmer doet, dan moet je aan een hendel draaien. De luier wordt vervolgens luchtdicht verpakt en verspreidt zo geen vieze geurtjes meer. Heel hygiënisch dus, maar niet heel goedkoop.

De aanschaf van deze luieremmer is vaak al wat duurder en daarnaast moet je ook telkens die zakjes kopen waarin de luiers worden verpakt. Bovendien zijn deze emmers niet makkelijk om schoon te maken, waardoor je op een gegeven moment toch last kunt krijgen van vieze geurtjes.

Als je een luier emmer koopt die luchtdicht is, dan heb je alleen last van de geurtjes als je emmer opent. Je kunt de emmer wel vaak en makkelijk schoonmaken. Ze hebben dus beide voor- en nadelen.

top 3 beste luieremmers

Beste luieremmer consumentenbond

De beste luieremmer volgens diverse websites en volgens een uitgebreide test van luieremmer.net is de Diaper Champ Luieremmer. Deze is tevens één van de populairste luieremmers van Nederland. Hij is makkelijk in gebruik en eenvoudig schoon te maken.

Hij heeft een rollende klep wat alle geurtjes effectief in de emmer houdt. Deze luieremmer heeft geen cassette dus je hoeft geen aparte zakjes erbij te kopen. Heel goedkoop is hij niet, maar je hebt dus niet veel extra kosten wanneer je hem in gebruik neemt. Er kunnen overigens gewone vuilniszakken in.

banner vitamine-D kind

De goedkoopste luiers online! Waar vind je die?

Top 3 van beste luieremmers

 1. diaper champ luieremmerDe Diaper Champ Luieremmer

  Dit is dan ook de allerbeste luieremmer. De Diaper Champ is in 3 formaten verkrijgbaar: regular, medium en large. Voor één baby is de regular vaak groot genoeg. Prijs: €59,95

 2. ubbi luier emmerBeste stalen luieremmer: De Ubbi luieremmer

  Wil je graag een stalen luieremmer, dan kun je het beste kiezen voor de Ubbi luieremmer. Deze is gemaakt van duurzaam materiaal, bevat een kinderslot en ziet er super stijlvol uit. Het grootste voordeel is dat staal geen geurtjes absorbeert en de geurtjes ook buiten houdt door een handige schuifklep. Je hoeft geen navulcassettes te kopen (want de emmer heeft geen cassette) en hij is geschikt voor alle plastic zakken en vuilniszakken. Prijs: €79,-

 3. tommee tippee luier emmerBeste luieremmer met cassette: De Tommee Tippee

  De Tommee Tippee is de beste luieremmer met cassette. De Tommee is gebruiksvriendelijk, goedkoop in aanschaf en geurloos! Dat komt onder andere omdat elke luier direct luchtdicht verpakt wordt. De aanschaf is slechts €19,95, maar er zijn wel extra kosten verbonden aan deze luieremmer. Je moet namelijk een navulling kopen (de zakjes waarin de luiers verpakt worden). Deze kosten ongeveer €24,99 voor een pakket van 3 maanden.

Beste goedkope luieremmer

bebe-jou luieremmer
Bébé-jou luieremmers zijn hele goede luieremmers als je een goedkope en simpele variant wilt. De deksel sluit de emmer luchtdicht af zodat je geen last hebt van luchtjes als de emmer gesloten is. Dit is de beste luieremmer voor ouders die toch dagelijks de emmer legen in de container en gewoon iets zoeken om de luiers tijdelijk in te bewaren. De prijs is slechts €14,99 en je hoeft dus geen aparte zakjes te kopen.

banner billendoekjes waterwipes

Onderhoud van je luieremmer

Vind je een simpele emmer de beste luieremmer voor jullie huishouden, dan kan dat prima. Zeker als je de luieremmer goed onderhoud, heb je een prima product! Je kunt jouw goedkope luieremmer hygiënisch houden door:

 • Doe ½ eetlepel soda op de bodem van de luieremmer. Soda absorbeert vervelende geurtjes zodat ook jouw emmer geurloos blijft zonder teveel te betalen. Om de 2 weken ververs je de soda.
 • Maak wekelijks de emmer schoon met een antibacterieel schoonmaakmiddel zoals Dettol.
 • Vervang regelmatig de zak.


Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!