sale kleertjes header
Beste babyproducten

De beste plaswekker tegen bedplassen!

Misschien hoopte je dat het van tijdelijke aard was, het bedden verschonen midden in de nacht. Maar als je kind elke nacht wakker wordt van het plassen in zijn bed, wordt het tijd om het probleem van bedplassen aan te pakken. Hoe begin je daar aan? De beste plaswekker kan jullie daarbij helpen!

beste babyfles banner

Bedplassen is een groot probleem voor het kind en ouders!

Je kindje wil dolgraag logeren bij zijn beste vriendje, of mee op schoolkamp. Er is alleen een probleem, hij plast nog in bed. We spreken van bedplassen als een kind van 5 jaar of ouder langdurig of meerdere malen per week in bed plast.

Een kleine troost, je kindje is zeker niet de enige, al zal dat misschien voor jullie wel zo voelen. Van de kinderen van 5 of 6 jaar is dit nog 15%! Als je kindje 30 klasgenootjes heeft, is de kans dus aanwezig dat er nog 3 in hun bed plassen. Al zullen ze dit niet trots aan elkaar vertellen. Kinderen schamen zich ervoor en hun gevoel van eigenwaarde is vaak zelfs lager dan bij leeftijdsgenootjes.

cheezzbaby banner

Waarom kiezen voor een plaswekker als oplossing tegen bedplassen?

Bedplassen gaat vaak vanzelf over. Bij de kinderen van 13 tot 15 jaar plast nog maar 1% in bed. Maar leuk is het voor niemand. Zowel voor jullie als ouders, maar ook je kind kan er behoorlijk gefrustreerd door worden. Hij doet het immers niet expres. Maar jij bent ook wel een keer klaar met de gebroken nachten en bergen was.

Bedplassen heeft bijna nooit een lichamelijke oorzaak, maar als je kind ook overdag in zijn broek plast is het verstandig om hem toch te laten onderzoeken. Wist je trouwens dat bedplassen erfelijk kan zijn?

Hoe dan ook, als je kind in bed plast wil je daarvan af. Er zijn verschillende manieren om bedplassen tegen te gaan. Soms kiezen ouders zelfs weer voor luiers, maar dit lost het probleem natuurlijk niet op. Wat dat wel doet is een plaswekker. Zo kan je samen met je kind het probleem aanpakken.
dryly beste plaswekker bij bedplassen

Hoe werkt de leukste en beste plaswekker tegen bedplassen?

Plaswekkers bestaan al best lang en werken allemaal op dezelfde manier. Via een broekje met sensoren wordt je kindje wakker gemaakt door een alarm dat letterlijk ‘nattigheid voelt’. Lees hier meer over de werking van plaswekkers.

Wizzu pandabeer plaswekkerMaar de meeste plaswekkers zijn ‘saai’ en lijken op medische hulpmiddelen. Met de Dryly plaswekker is dat totaal anders. Het alarm zit namelijk verstopt in Wizzu, de lieve interactieve pandabeer! Het is de bedoeling dat Wizzu de steun en toeverlaat van uw kindje wordt. Hij kan uiteindelijk zelfs mee uit logeren, want elk kind wil toch zo’n schattige pandabeer?

Samen met Wizzu pakken jullie het plasprobleem op een positieve manier aan. Je kind kan zelfs punten verdienen op het moment dat hij zelf wakker wordt van de wekker. Met deze punten kan hij via de app gadgets kopen voor zijn pandavriend. Ook de broekjes zijn hip en niets om je voor te schamen. Met of zonder print, hipster of boxershort, voor elk kind zit er wel iets leuks tussen.

Het bedplassen probleem pak je dus het beste op een positieve manier aan. Samen met je kind en deze beste plaswekker zou het goed moeten komen. Praat er over met je kind, breng het op een leuke manier en leg uit dat jullie er samen aan gaan werken. Zo komt dat logeerpartijtje ineens een stuk dichterbij!

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019