sale kleertjes header
Beste babyproducten

Zorg voor schone lucht op de babykamer of kinderkamer!

Het inademen van lucht doen we de hele dag. Maar hoe schoon is de lucht die je lichaam in komt? Fijnstof, pollen, bacteriën, vieze luchtjes. Er hangt letterlijk van alles in de lucht. Het inademen van vieze lucht kan voor gezondheidsproblemen zorgen. En dat wil je niet, zeker niet voor je baby of kinderen. Hoe zorg je dan voor schone lucht op de babykamer? Juist ja, met planten en door te kiezen voor de beste luchtreiniger!

Het belang van schone lucht op de babykamer

Schone lucht zorgt voor een betere gezondheid. Zeker voor kinderen met longaandoeningen, zoals bijvoorbeeld astma, is het inademen van schone lucht essentieel. Ook bij COPD, hooikoorts of auto-immuunziekten kan schone lucht ervoor zorgen dat de klachten afnemen.

Maar ook voor ‘gezonde’ kinderen is schone lucht van belang. Zeker sinds de uitbraak van Corona is maar weer extra duidelijk geworden hoe virussen over te brengen zijn door de lucht.
Bacteriën en virussen zweven met de wind mee alle kanten op. Maar ook pollen waaien door open ramen naar binnen. Je baby heeft nog weinig weerstand en is vatbaar voor van alles en nog wat. Juist daarom is het een fijn en veilig gevoel als je weet dat je kindje de schoonst mogelijke lucht inademt.
schone lucht op babykamer of kinderkamer

Planten kunnen zorgen voor schone lucht

Er zijn planten die de kwaliteit van de lucht kunnen verbeteren. Voorbeelden van lucht zuiverende planten zijn de Dwergbanaan en de Krulvaren, maar er zijn er nog veel meer. Deze planten zijn niet giftig en dus erg geschikt voor op de baby- of kinderkamer.

Mede door planten en bomen is de luchtkwaliteit op het platteland vaak beter dan in de stad. Ook doordat daar minder uitlaatgassen zijn. Onze huizen zijn tegenwoordig zo goed geïsoleerd dat er geen frisse lucht door de kieren (welke kieren?) kan glippen. Daarom is het belangrijk om de kamer goed te ventileren, door het raam op een kiertje te laten staan, of als je kindje wakker is het raam even goed open te zetten.

Nog beter! Kies voor de beste luchtreiniger voor de babykamer!

Wil je een effectievere manier om de lucht in de babykamer te reinigen? Kies dan voor een goede luchtreiniger. Er zijn verschillende luchtreinigers te koop die speciaal geschikt zijn voor in de slaapkamer en dus ook voor in de babykamer.

banner beste luchtreiniger babykamer

De beste luchtreiniger filtert niet alleen de lucht op de babykamer, maar houdt 99,9% van ALLE allergenen tegen! De Philips series 1000i AC1214 is dan de beste keuze om voor schone lucht in de babykamer te zorgen. Deze luchtreiniger werkt volledig automatisch en heeft een capaciteit voor ruimtes tot 63m2. Dus ook als je in een paleis woont kan hij de hele kinderkamer aan.

99,97% van de deeltjes die in de lucht zweven worden opgevangen door deze luchtreiniger! Zelfs de kleinste deeltjes, die van 0,3 micron. Ideaal voor als je kindje last heeft van de luchtwegen

Even voor je beeldvorming, bacteriën en virussen zijn 0,3 micron groot. Een fijne kinderhaar is 40 micron dik. Deze deeltjes zijn dus enorm klein en niet met het blote oog vast te stellen. En toch kan deze luchtreiniger deze minuscule deeltjes uit de lucht filteren.

Deze luchtreiniger heeft naast de normale modus, en de extra gevoelige allergenenmodus ook een nachtmodus. Die zorgt ervoor dat het apparaat minder geluid produceert (hoewel baby’s juist vaak goed slapen op het geluid van apparaten), maar ook dat de lichtjes op het apparaat gedimd worden. De luchtreiniger werkt volledig automatisch maar is ook te bedienen via de app. Hij detecteert zelf wanneer hij harder moet gaan reinigen maar ook op je telefoon of tablet kan je constant de luchtkwaliteit in de gaten houden.

banner beste luchtreiniger babykamer

Het is dus mogelijk om zelf te zorgen voor schone lucht op de babykamer. Hiermee verklein je de kans dat je baby of kindje een virus oploopt. En verbeter je de gezondheid van je kindje als hij of zij last heeft van longklachten. Ook kan je schone lucht gemakkelijker en beter inademen dan lucht die vol hangt met fijnstof en andere deeltjes. Je wilt op alle gebieden alleen het beste voor je kind en dat is nu dus zelfs met de kwaliteit van de lucht voor elkaar te krijgen door te kiezen voor de beste luchtreiniger voor de babykamer.

prenatal extra korting banner
vadersschapsverlof 2019