“waterwipes
Borstvoeding

Welk kolfapparaat past bij jou?

Heb je besloten om borstvoeding te geven? Dan heb je zeker een goede keuze gemaakt. Hoewel fles- of kunstvoeding zeker niet verkeerd is, adviseren verloskundigen vaak om voor borstvoeding te kiezen. Als je borstvoeding geeft is het handig om een kolfapparaat aan te schaffen. Zeker wanneer je niet meer de hele dag bij je baby kunt zijn en toch moedermelk wilt blijven geven. Maar welk kolfapparaat past bij mij?

kleertjes sale 70

Handkolven en elektrische kolven?

Er zijn heel veel soorten kolfapparaten te koop zoals handkolven en elektrische kolven. Daarnaast heb je per soort ook nog heel veel varianten.
Hoe kun je een goede keuze maken voor het juiste kolfapparaat? In deze blog en in het onderwerp borstvoeding geven kan je informatie en tips vinden over een kolfapparaat kopen.

hema rompers

Wat is een kolfapparaat?

Een kolfapparaat is een apparaatje die zo goed mogelijk de zuigbewegingen van je kindje probeert na te bootsen zodat je melkproductie op gang komt en blijft. Het apparaat masseert jouw borst en zuigt vervolgens ritmisch aan je tepel. Het zuigen aan je tepel gebeurt middels een vacuüm. Het is de bedoeling dat jouw toeschietreflex wordt opgewekt door hormonen die vrijkomen door het ritmische zuigen van het apparaat. Vervolgens zorgt de zuigkracht van de kolf ervoor dat er daadwerkelijk melk uit je borsten komt. De melk wordt vervolgens opgevangen in een bewaarflesje.
handkolven en elektrische kolven welke past bij mij

Verschil handkolven en elektrische kolven?

In de basis werken handkolven en elektrische kolven hetzelfde. Door middel van ritmisch zuigen wordt de borst geleegd door het opbouwen en verbreken van de vacuüm. Er is niet duidelijk een kolfapparaat beter dan de anderen. Sommige vrouwen vinden een handkolf fijner terwijl anderen zweren bij een elektrische kolf. De keuze is dus geheel persoonlijk.

Welk kolfapparaat past bij jou? Wij helpen je kiezen.

Toch zijn er een paar verschillen tussen beide apparaten die je misschien kunnen helpen bij het maken van je keuze. Meer hierover kun je lezen in de artikels over handkolven en elektrische kolven. Maar ook onze aankoop tips voor de beste borstkolf kunnen je helpen met het maken van de juiste keuze.

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious
vadersschapsverlof 2019