“waterwipes
Borstvoeding

Elektrisch kolfapparaat huren of kopen

Moet je dagelijks kolven en wil je hier niet lang mee bezig zijn, dan kun je beter kiezen voor een elektrisch kolfapparaat. Ze leveren vaak meer melk op dan een handkolf. Er bestaan enkelzijdige en dubbelzijdige kolfapparaten. Je kunt ervoor kiezen om een kolfapparaat te kopen maar je kan ook een kolfapparaat huren.

beste babyfles banner

Enkelzijdig elektrisch kolfapparaat

Dit kolfapparaat heeft één pomp. Voordeel van dit apparaat is dat het een stuk goedkoper is dan de dubbelzijdige versies en het makkelijker is om mee te nemen. Nadeel is dat het kolven wel langer duurt.
Dit type elektrische kolf is het meest geschikt voor vrouwen die ongeveer 1 of 2 dagen per week kolven.
elektrisch kolfapparaat huren

Dubbelzijdige kolven

De naam zegt het al, dit kolfapparaat heeft 2 borstpompen. Het afkolven gaat een stuk sneller met dubbelzijdige kolven. Je kolft immers twee borsten tegelijkertijd. Daarnaast gaat het kolven ook makkelijker. Doordat je twee borsten tegelijkertijd afkolft maak je meer hormonen aan wat de toeschietreflex extra stimuleert. Resultaat: betere melkproductie.
Het dubbelzijdige kolfapparaat is handig voor vrouwen die bijna dagelijks kolven en/of bijna alle voedingen voor de baby afkolven.

Houd er rekening mee dat je bij elektrische kolven altijd elektriciteit moet hebben. Er zijn wel kolven verkrijgbaar die (ook) op batterijen werken. Deze batterijen zijn wel snel leeg omdat de motoren veel stroom verbruiken.

Naast het kopen van een kolfapparaat kan je ook bij heel veel organisaties een kolfapparaat huren.

Zo kan je een kolf huren bij de Waarden, en in elke grote stad zijn verhuurpunten waar je eenvoudig een kolf kunt huren. Zoals in Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven en Utrecht.

banner winkelpromo

Professioneel kolfapparaat huren

Naast dubbel- en enkelzijdige kolfapparaten is er nog een ander groot verschil tussen elektrische kolven. Je hebt namelijk ook professionele kolven naast de kolven die te koop zijn in de winkel voor particulieren. Een professioneel kolfapparaat wordt meestal in het ziekenhuis gebruikt en is niet in de reguliere winkel te koop. Je kunt hem wel thuis gebruiken, maar dan zal je het kolfapparaat moeten huren. Dit kost ongeveer €10,- per week. De kosten worden wel lager naar mate je de kolf voor langere tijd huurt.
Je kan een professioneel kolfapparaat huren bij:

  • ziekenhuis;
  • thuiszorgwinkel;
  • lactatiekundige;
  • kraamzorg instanties;
  • verloskundigenpraktijk.

Professionele kolven zijn erg geschikt om de melkproductie goed op gang te krijgen. Dat komt omdat de motor meer kracht heeft dan de motoren van de andere elektrische kolfapparaten. Als je een professioneel kolfapparaat wilt huren, dan huur je alleen de motor. De afkolfset moet je er wel nog bij kopen.

Of je kiest voor een kolfapparaat kopen of een kolfapparaat huren dat is persoonlijk. Als je een apparaat huurt dan weet je dat je een goed werkend kolfapparaat in huis haalt. Als je hem zelf koopt dan ben je waarschijnlijk goedkoper uit, want je kan het kolfapparaat altijd weer verkopen aan een andere moeder.

tips baby fotoboek maken eerste jaar albelli
vadersschapsverlof 2019