“de
Beste babyproducten

Beste drinkbeker die niet lekt!

Als je kindje wat groter wordt kan je eens gaan kijken naar een andere manier van drinken dan de fles (of de borst). Je kindje mag vanaf 6 maanden oud ook wel eens iets anders drinken dan melk, bijvoorbeeld water leren drinken. Als je kind nog wat ouder wordt is ook (dik)sap een mogelijkheid. Maar hoe pak je dit aan? En welke drinkbekers zijn daar handig bij? Ik heb het voor je uitgezocht: de beste drinkbeker die niet lekt! Onze top 3.

banner billendoekjes waterwipes

Waarom beter geen tuitbeker gebruiken?

Vanuit de consumentenbond wordt afgeraden om een tuitbeker te gebruiken. De meest genoemde reden hiervoor is dat er extra kans is op gebitsproblemen door het drinken uit een tuitbeker. De meest voorkomende gebitsafwijkingen zijn een open beet: waarbij de boven tanden niet meer over de ondertanden vallen. Kinderen met kaakproblemen krijgen op latere leeftijd vaak een beugel. En heel soms is er zelfs een kaakoperatie nodig.

Ook gaatjes ontstaan sneller door gebruik van een tuitbeker, de tandjes worden namelijk langer blootgesteld aan suikerhoudende drankjes. Omdat kinderen meer rondzeulen met hun beker en er vaak op blijven sabbelen. Lispelen en slissen kan ook worden veroorzaakt door een tuitbeker.
Een tuitbeker gebruiken? Beter van niet, kies liever voor de beste drinkbeker!
welke eisen goede drinkbeker voor peuters

Aan welke eisen moet een goede drinkbeker voor peuters voldoen?

 • Handvaten

  Als je begint met oefenen is een beker met handvaten het gemakkelijkst. Zo kan je kindje de beker goed vasthouden. Toch kan je ook prima oefenen met een beker zonder handvaten, als je de beker zelf vasthoudt en je kindje voorzichtig laat drinken. Oefen ook eens met yoghurt, dit is dikker en smeert minder snel.

 • Rietjes/rietjesbeker

  Ook rietjesbekers zijn een goede manier om te oefenen, je kindje slikt met een rietje namelijk wel op de normale manier. Er zijn ook korte dikke rietjes te koop, dit kan ook leuk zijn om mee te oefenen.

 • Antilekbeker

  Voor de meeste ouders waarschijnlijk de grootste must! De beste drinkbeker is anti-lek! Scheelt een hoop geklieder.

 • Geen (of een zachte) tuit

  Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen wordt een tuitbeker afgeraden. Wil je toch een beker met tuit? Kies dan voor een zachte tuit.

 • Makkelijk uit elkaar te halen

  Om de beker goed schoon te kunnen maken is het fijn als hij goed uit elkaar te halen is. Zo blijft er geen viezigheid achter en houd je hem lekker hygiënisch.

de online drogist alles voor moeder en baby banner

Wat is de beste drinkbeker die niet lekt? Onze top 3!

 1. Munchkin 360 sippy cup

  munchkin miracle drinkbeker antilek
  Stipt op nummer 1, volgens veel ouders de beste drinkbeker die niet lekt. Met 134 reviews heeft deze beker 5 sterren. Deze beker wordt geroemd om het feit dat hij echt, maar dan ook echt, niet lekt! Ook niet als hij door de kamer wordt gegooid, aldus een van de reviews.

  Er zijn twee versies van deze beste antilekbeker voor kinderen van 6 maanden en 12 maanden oud. En de prijs? Vanaf €8,95 tot €10,95 te koop bij slechts enkele winkels zoals hier en hier bij Prenatal.

  Belangrijkste van deze antilekbeker is dat hij geen tuit heeft, en je peuter dus gewoon drinkt alsof het een normale beker is. Zonder gesmeer en geknoei.

 2. Tommee Tippee Easy Drink Kop Anti Lek Beker

  tommee tippee easy drink anti lek beker
  Deze beker heeft wel een tuit. Maar, in tegenstelling tot de nummer 1, ook handvaten. De beker is gemakkelijk schoon te maken en lekt niet. Prijs: vanaf €6,95

 3. Nuby – Flip-It Antilekbeker

  nuby flip-it antilekbeker
  Dit is een beker met een rietje, geschikt voor kindjes vanaf 12 maanden. Alle onderdelen kunnen in de vaatwasser, en doordat je een klik hoort als je de beker dicht draait weet je dat hij goed dicht zit.

Een andere tuitbeker die echt niet lekt is die van de Hema. Deze heeft wel een harde tuit, dus is niet echt consumentenbond-proof. Maar lekken doet hij onder geen beding.

Van de vele drinkbekers op de markt zijn dit volgens ons de beste antilekbekers voor kleine kinderen, kijkend naar de beoordelingen van ouders bij de online winkels. Zo weet je in ieder geval wat de beste drinkbeker is die niet lekt! Wil je weten hoe een antilekbeker werkt? Bekijk dan eens dit filmpje.

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

Reageer

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!