bannerbolsale
Beste babyproducten

Hoe maak je een sterrenhemel in de kamer van je kind?

Vroeger had ik een plafond van sterren in mijn kinderkamer. Maar dat was niet zo’n hippe sterrenhemel als je tegenwoordig hebt. In mijn tijd had je nog gewoon van die glow in de dark plaksterren. Die dan af en toe letterlijk een vallende ster werden, omdat ze naar beneden kwamen. In deze tijd maak je een veel mooiere sterrenhemel in de kamer van je kind. Maar hoe werkt dat? En slaapt je kind er beter door?

hema rompers

Slaapt een kind beter met sterren op het plafond?

Je kind kan van het een op het andere moment last krijgen van angsten in bed. Bijvoorbeeld bang voor het donker, of angst voor monsters onder het bed. Deze angsten kunnen het naar bed gaan behoorlijk verstoren. Een nachtlampje kan een heleboel rust met zich meebrengen.

Maar een sterrenprojector of babyprojector zoals deze bijvoorbeeld kan nog veel meer. Door de rustig bewegende en verkleurende sterren zal je kindje veel rustiger in slaap vallen. Ook valt hij weer sneller in slaap als hij ’s nachts even wakker wordt.

Lees ook: Wat als je peuter bang is en angstgevoelens heeft?

banner sterrenprojector sterrenhemel lamp

Hoe maak je een sterrenhemel in de kamer van je kind?

Met een sterrenprojector maak je in een handomdraai een sterrenhemel in de slaapkamer van je kind. Het is niet alleen handig als verlichting maar maakt het slapengaan ook een stuk leuker.

De meeste sterrenhemels zijn op verschillende manieren in te stellen. Zo kan je kiezen voor verschillende kleuren en patronen. Je kunt de projecties laten roteren, maar ook stil zetten. In kleinere kamers zijn de sterren meestal scherper, maar ook in grotere kamers kan je moeiteloos een sterrenhemel maken. De meeste sterrenhemel projectoren kan je gebruiken op batterijen, maar ook met een USB lader.

Lees ook: Bij papa en mama in bed slapen! Wel of niet doen?

Sterrenhemel in allerlei soorten en maten

Als je op zoek gaat naar een sterrenhemel projector zal je al snel door de bomen het bos niet meer zien. Voor mijn dochter heb ik een relatief goedkope, maar dat is ook wel te merken. Hij projecteert namelijk totaal niet. Er is geen ster te zien op de muur of op het plafond. Maar op de lamp wel en hij draait en verkleurt, dus onze kleuter is er dol gelukkig mee. Je hebt sterrenprojectoren met muziek, of met afstandsbediening.

Ik zet vier beste sterrenprojectors voor je op een rijtje

 1. iMoshion sterrenprojector

  Deze sterrenhemel lamp heeft eigenlijk alle opties die op een goede projectorlamp horen te zitten. Namelijk een LED- lamp, deze wordt niet warm en is veilig voor kinderen. De sterrenprojector is daarnaast ook nog dimbaar, ideaal als nachtlampje. Voorzien van bluetooth zodat je via de telefoon de favoriete muziek van je peuter kan afspelen. 5 sterren uit meer dan 100 reviews van ouders, dan weet je dat je niet verder hoeft te zoeken. Ook de prijs is vriendelijk! Slechts €27,95

 2. imoshion sterrenprojectorlamp beste keus

 3. Foumt LuckyStone Sterrenprojector

  Je kunt deze projector via je telefoon bedienen. Kies de muziek uit die je wilt en laat de sterrenhemel de muziek volgen met een lichtshow. De lamp heeft 8 verschillende kleuren en volledige controle via de afstandsbediening. Ook zit er een timer op voor bijvoorbeeld 1 of 2 uur. Deze sterrenprojector voor de kinderkamer krijgt goede reviews van ouders!

 4. beste sterrenprojector kinderkamer

 5. Strydo Sterren Projector Sterrenhemel

  Met deze sterrenhemel haal je echt het hele heelal in huis. Je kunt je favoriete muziek afspelen via de speakers. De lichtshow kan de muziek volgen, en je kunt zelf de hele muziekshow samenstellen. Zelfs de kleuren en de helderheid kun je instellen. En er zit ook weer een timer op.

 6. strydo sterren projector babykamer

 7. Foumt Aurora Projector

  De duurste van de drie. Bij deze lamp heb je keuze uit 10 spectaculaire kleuren projecties en 8 verschillende lichtstanden. Deze projector is ook heel goed te gebruiken voor grotere kamers. Volgens de reviews gebruiken gezinnen hem zelfs om extra sfeer te brengen bij het kerstdiner op familiefeestjes! Een aanrader dus!

 8. foumt aurora sterrenprojector

Je hoeft dus niet meer in de weer met plaksterren om een mooie sterrenhemel in de kamer van je kind te maken. Het enige wat je hoeft te doen is even de gebruiksaanwijzing lezen, de lamp aansluiten en genieten van de prachtige projecties. Voor je het weet bestel je er ook een voor op jullie eigen slaapkamer, zo rustgevend werkt het. Ga jij op zoek naar zo’n sprookjesachtige lamp voor je baby of peuter?

Lees hier meer over de beste sterrenprojector voor de kinderkamer!

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019