prenatalbanner sale
Beste babyproducten

Autostoeltje kopen tips, waar moet je op letten?

De veiligheid van je kindje staat natuurlijk op de allereerste plaats. Het is daarom van essentieel belang dat je een goed autostoeltje aanschaft. Niet elk stoeltje kan in iedere auto en daarnaast is niet elk kinderzitje geschikt voor elk kind. Hieronder vind je een aantal belangrijke tips waar je op kunt letten als je een autostoeltje kopen gaat, zodat je kindje optimaal beschermd wordt.
beste autostoeltje kopen

Welk autostoeltje kopen voor je kind?

Autostoeltjes worden ingedeeld in groepen. Deze groepsindeling is gebaseerd op het gewicht en de leeftijd van je kind. Aan de hand van die factoren kun je bepalen uit welke groep het kinderzitje moet zijn.

Groepen Gewicht Leeftijd
Groep 0 tot 10 kilogram tot ongeveer 9 maanden oud
Groep 0+ tot 13 kilogram tot 1 jaar oud
Groep 1 9 tot 18 kilogram vanaf 9 maanden tot 4 jaar oud
Groep 2 15 tot 25 kilogram 3 tot 6 jaar oud
Groep 3 22 tot 36 kilogram 6 tot 12 jaar oud

autostoeltje kopen

Wil je weten of jouw auto Isofix heeft? Kijk dan op de website van de fabrikant van het autostoeltje of de gebruiksaanwijzing of jouw automerk erbij staat.

Bevestiging van autostoeltjes in de auto

Er zijn twee manieren om een autostoeltje te bevestigen in de auto: met de gordel van de auto of met de zogenoemde Isofix-connectoren. De Isofix-bevestigingspunten zijn aangebracht in de meeste nieuwe auto’s. Heb je een oudere auto dan is het mogelijk dat je geen Isofix hebt. In dat geval is het belangrijk als je een autostoeltje kopen gaat dat die met een 3 puntsgordel vastgemaakt kan worden.

tips baby fotoboek maken eerste jaar albelli

Qua veiligheid scoort Isofix wel beter al zijn er genoeg autostoeltjes met gordelbevestiging die met vlag en wimpel door de crashtest zijn gekomen. Zorg er in ieder geval altijd voor dat je zeker weet dat het stoeltje goed is bevestigd.

Autostoeltje kopen tips: Wil je jouw kleine ook onderweg in de auto vermaken? Kijk dan eens naar mijn blog over speelgoed voor onderweg

achteruitkijkend autostoeltje kopen tips

Vooruit of achteruitkijkend autostoeltje?

Sinds 2013 is het verplicht om je kindje zo lang mogelijk achteruitkijkend of achterwaarts te vervoeren. Een achteruitkijkende autostoel is een stuk veiliger. Mocht er een frontale botsing zijn dan wordt de nek en het hoofdje van het kindje 5 keer minder blootgesteld aan de krachten dan bij een vooruitkijkend zitje.

Laat je baby dus zo lang mogelijk in achteruitkijkende positie zitten tot hij of zij ongeveer 13 kilogram of zwaarder is of tot het hoofdje boven de rand van het zitje uitkomt.

Nieuw autostoeltje kopen of tweedehands?

Autostoeltjes zijn vaak best prijzig, vooral de zitjes met Isofix. Het is daarom niet vreemd dat je overweegt om een tweedehands versie aan te schaffen. Zeker gezien het feit dat een stoeltje maar een korte tijd mee gaat.

philips banner babyfoon

Een tweedehands autostoeltje kopen kan in principe prima, maar ben er wel voor 100% zeker van dat het stoeltje nooit betrokken is geweest in een ongeluk. Als dat wel het geval is dan kan het kinderzitje van binnen beschadigd zijn waardoor het geen goede beveiliging meer biedt.

Autostoeltje kopen? Kijk hier voor een mooie aanbieding voor een Maxi-Cosi of autostoel.

Tip voor als je binnenkort moet bevallen!

Moet je nog bevallen en heb je een autostoeltje gekocht? Ga dan oefenen om het zitje in de auto te zetten. Dit klinkt misschien vreemd maar als je dit nog nooit gedaan hebt dan kan het best lastig zijn. Zeker als je baby in de Maxi-Cosi zit, wil je dat het plaatsen van het stoeltje in een keer goed gaat.

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!