wishup banner
Bevalling

Uit onderzoek blijkt tepelstimulatie kan de bevalling opwekken!

Als je de uitgerekende datum voorbij bent, zal je er vast een rondje op googelen: hoe kan ik mijn bevalling opwekken? Daar zijn verschillende trucjes voor, maar of ze allemaal zo goed werken? Daar zijn de meningen over verdeeld. Maar wat er wel is aangetoond door onderzoek is dat tepelstimulatie de bevalling kan opwekken!

lAlles voor je baby banner

Wat is tepelstimulatie?

Het woord zegt het al, tepelstimulatie betekent letterlijk “je tepels stimuleren.” Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door massage of door erop te laten zuigen. (Hoe gek dat misschien ook klinkt). Ook kolven is een vorm van tepelstimulatie.

Waarom kan tepelstimulatie de bevalling opwekken?

Door de tepels te stimuleren wordt het hormoon oxytocine aangemaakt. Dit hormoon heeft een aantal verschillende functies in het lichaam.

Zo speelt oxytocine een rol bij seksuele opwinding, maar ook bij het tot stand brengen van relaties. Daarom wordt het ook wel een liefdeshormoon genoemd.
Maar behalve dat speelt oxytocine ook een rol bij de baarmoeder krampen tijdens de bevalling. Het hormoon zorgt ervoor dat de krampen sneller op gang komen en blijven opvolgen.
Hoe kan je tepelstimulatie uitvoeren?

Als je de bevalling wilt opwekken door middel van tepelstimulatie zal je wel even geduld moeten hebben. Het is namelijk niet in 1 minuut gepiept. Natuurlijk kan je je partner lief (of geil) aankijken en hem het werk laten doen (behalve tepelstimulatie kan ook een orgasme helpen om de bevalling op gang te krijgen, dus doe er je voordeel mee 😉 ).

Hij, of jijzelf, neemt jouw tepel tussen duim en wijsvinger en rolt hem rustig heen en weer. Dit doe je 2 minuten lang, en daarna neem je 3 minuten rust. Voor enig effect moet je dit wel minimaal 20 minuten volhouden. Natuurlijk kan je het ook wat minder gezellig maken en gewoon je kolfapparaat pakken. Een dubbelzijdige elektrische kolf zou het beste werken.

beste babyfoon bol.com

Waar moet je rekening mee houden bij tepelstimulatie?

Je kunt met deze trucjes het best wachten tot je over de 40 weken zwanger bent. In principe neemt de baby gewoon de tijd om geboren te worden. Er wordt gedacht dat je kindje een stofje afstoot waardoor je lichaam weet dat hij mag beginnen met bevallen. Daarom is zeker tot 37 weken alles wat met opwekken te maken heeft af te raden. Tepelstimulatie kan zorgen voor sterkere weeën, uit een onderzoek bleek dat vrouwen die tepelstimulatie deden een kortere en snelle bevalling hadden.

Ben jij het wachten op de baby zat? Heb je al een kilo ananas op en de trap al 100x op- en afgelopen? Dan ben je misschien toe aan een volgende poging, zou jij tepelstimulatie om de bevalling op te wekken proberen?welke borstkolf past bij jou banner
vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!