bannerbolsale
Beste babyproducten

Wat is de beste striae crème?

Sommige vrouwen zien er erg tegenop als ze zwanger zijn. Die groeiende buik en de daarbij behorende striae. Maar niet iedereen krijgt striae! En het goede nieuws is, je kunt het voorkomen, hoe? Met de beste striae crème!

beste babyfles banner

Wat is striae?

Striae is misschien bekender onder de term zwangerschapsstriemen. Als jouw huid in korte tijd veel moet uitrekken, kunnen deze striemen ontstaan. Als het ware scheurt de huid. “Nieuwe” striae is rood van kleur en wordt steeds lichter naarmate de tijd vordert. Uiteindelijk zal de striae wit van kleur zijn.

Als je zwanger bent, heb je kans op striae, voornamelijk op plekken die hard gaan groeien, zoals jouw buik en borsten. Maar striae kan je ook krijgen als je niet zwanger bent. Bijvoorbeeld door medische aandoeningen, steroïden gebruik of gewichtstoename.
Kan je striae voorkomen?

Als de huid gezond is, zal hij minder snel scheuren. Daarom is het belangrijk om goed voor jouw huid te zorgen. Dit kan je op verschillende manieren doen.

 1. Eet gezond

  Het klinkt cliché, maar echte schoonheid komt van binnen! Door gezond en afwisselend te eten zorg je goed voor je huid. Zorg ervoor dat je genoeg fruit en groente eet, waardoor je vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Ook water drinken is erg belangrijk. Zo hydrateer je je huid goed, een huid die genoeg vocht bevat, zal beter mee rekken in plaats van scheuren.

 2. Kom zo weinig mogelijk aan

  Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan als je zwanger bent. Maar je hoeft echt niet voor twee te eten, ook al klinkt dat heel verleidelijk. Natuurlijk is het niet verstandig om op een streng dieet te gaan, maar je kunt er wel voor zorgen dat je alleen eet wat goed voor je is en niet dubbel zo veel.

 3. Blijf in beweging!

  Hierdoor zorg je er ook mede voor dat je minder aankomt.

 4. Hydrateren

  Smeer je huid iedere dag in met een vocht inbrengende crème.

banner beste luchtreiniger babykamer

Wat is striae crème?

Simpel gezegd is striae crème een vocht inbrengende crème, olie of boter die cellen stimuleren en je huid voorzien van vitaminen. De beste striae crème heeft verschillende voordelen. Zo hydrateert hij je huid en maakt hij de huid meer elastisch door lipiden en oliën. Ook voorziet de crème je huid van vitamine A, E, F of pro vitamine B5.

Er zijn twee soorten striae crème

 1. Preventieve crèmes

  Om te voorkomen dat je striae krijgt. Deze crème zal je huid goed hydrateren om te voorkomen dat er striemen ontstaan.

 2. Verminderende crèmes

  Deze bevatten veel vitamine A en E. Door de hoeveelheid vitamine A zijn ze niet geschikt om tijdens de zwangerschap te gebruiken.
De top 5 met beste striae crèmes

 1. Lanbena Littekencrème

  Deze striae crème is geschikt om oudere striae strepen mee te verminderen. Maar ook voor andere littekens en acne is deze crème een redding. Veel mensen zijn erg positief verrast en geven aan dat de littekens een stuk minder aanwezig zijn. Ook is het toegestaan om deze crème te gebruiken als je zwanger bent.

 2. Palmer’s Cocoa Butter Formula Anti-Striae

  Een mix van pure cacaoboter, Shea Boter, Vitamine E en Bios C-Elaste zorgt voor een elastische huid. Deze crème kan je gewoon gebruiken tijdens je zwangerschap.

 3. Bio Oil Huidverzorgingsolie

  Deze olie wordt snel geabsorbeerd en helpt oude en nieuwe littekens te herstellen. In Bio Oil zit onder andere vitamina A, goudsbloemextract, lavendel, rozemarijn en kamille. Deze olie kan de hele zwangerschap gebruikt worden.

 4. SiNOZ Anti Striae Crème

  Deze crème bestaat uit onder andere oranjebloesem en rozemarijn extracten, sheabutter en abrikozenzaden, zoethoutwortel extracten en goji-bes en helpt de huid te herstellen, hydrateren en flexibel te blijven om scheurtjes te voorkomen.

 5. Weleda zwangerschapsverzorgingsolie

  Met jojoba-olie, vitamine E en tarwekiemolie is deze olie van Weleda perfect om de elasticiteit van je huid te behouden. Ook zorgt deze striae crème ervoor dat de huid meer vocht vasthoudt.

De ene vrouw krijgt meer striae dan de ander, terwijl de een juist misschien veel minder is aangekomen dan de ander. Het is soms ook gewoon pech hebben, hoeveel je ook smeert en hoe gezond je ook eet. Ik heb twee zwangerschappen fanatiek mijn buik ingesmeerd en heb er geen streepje aan overgehouden. Maar of dat door het smeren met en goede striae crème kwam? Geen idee. Kwaad kan het in ieder geval niet.

Lees ook: De zwangerschapsstreep: Hoe zit dat nou?nanabeebi luiertas best beoordeeld

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019