header luiers van pampers met 50% korting
Vitamines en mineralen

Gojibessen tijdens de zwangerschap! Wel of niet eten?

Superfoods, ze zijn je misschien wel bekend. Hierin zitten heel veel stoffen die erg goed voor je zijn. Maar zijn deze superfoods ook zo goed voor je als je zwanger bent? Of kan je ze dan beter laten staan? Zijn bijvoorbeeld gojibessen tijdens de zwangerschap verstandig om te eten of kan je dit beter niet doen?

beste babyfoon bol.com

Wat zijn gojibessen?

Gojibessen zitten boordevol vitamines en antioxidanten en groeien aan de Lycium Barbarum struik. Deze struik groeit in Azië, voornamelijk in China, maar is ook te vinden in Korea, Japan en Vietnam. De besjes van deze struik, maar ook de bast, stam en bladeren worden al jaren gebruikt om medicijnen van te maken. Je kunt gojibesssen gebruiken in salades en smoothies, maar ook gewoon als fruit eten.
Mag je gojibessen tijdens de zwangerschap?

Over het algemeen zijn gojibessen heel gezond, maar toch wordt aangeraden om voorzichtig te zijn bij het eten van gojibessen tijdens de zwangerschap, ook bij het geven van borstvoeding.

Er is weinig onderzoek naar gedaan, maar volgens de Amerikaanse website MedicinePlus kunnen gojibessen ervoor zorgen dat de baarmoeder samentrekt, wat weer kan zorgen voor een miskraam. Het gaat dan om grotere hoeveelheden gojibessen. Dit komt door het stofje betaïne wat in gojibessen zit. Ondanks dat er weinig onderzoek naar is gedaan, is het beter om voorzichtig te zijn en geen gojibessen te eten tijdens de zwangerschap.

nutricia actie banner

Waarom zijn gojibessen goed voor je lichaam?

Gojibessen zitten boordevol voedingsstoffen, het worden dan ook vitamine bommetjes genoemd. In gojibessen zitten vitamines, mineralen, eiwitten, aminozuren, enzymen, eiwitten, vezels en antioxidanten. In een gram gojibessen zit net zoveel vitamine C als in een hele sinaasappel! Van gojibessen is bekend dat het je bloedsuikerspiegel in balans houdt. Maar het versterkt ook je immuunsysteem. Ook zorgen ze voor een mooie en gezonde huid, zijn ze goed voor je ogen en de lever, kunnen ze stress verminderen en jouw nachtrust en vruchtbaarheid verbeteren.Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019