banner header biostime 2
Vruchtbaarheid

Zo verbeter je de vruchtbaarheid (van je man)!

Vruchtbaarheid verbeteren? In het begin ben je daar nog niet zo mee bezig en modder je een beetje aan. Nou ja, aanmodderen… Ik zeg dat eigenlijk alleen maar omdat ik dat andere vrouwen heb horen zeggen.
Die zeiden toen ze net begonnen met kinderen: ‘ach in het begin deden we het nog niet heel serieus, maar lieten we gewoon het condoom en alle andere voorbehoedsmiddelen achterwege. We zouden wel zien of het zou lukken’.
Dat vond ik serieus knap, want ik zat vanaf het begin al met mijn agenda en ‘Period Calender’ op schoot al mijn seksuele escapades te plannen. Noem mij maar gek.

beste zwangerschapstest direct bestellen banner

Maar goed, in het begin ben je nog wat minder wanhopig, laat ik het zo maar noemen. Dan doe je je best samen met je partner en hoop je dat je een paar weken later eens een keer niet ongesteld wordt. Maar naarmate de maanden vorderen, verdwijnt de nonchalante houding als sneeuw voor de zon.
In plaats van dat je denkt ‘Hé ik ben weer ongesteld. Helaas niet gelukt dus. Ach volgende keer beter’. Denk je na een half jaar. ‘Hè %^$*$%&$* alwéér ongesteld. Is het %*$#% weer niet gelukt?!’ Misschien herken je het wel?
Dus wat ga je dan doen? Manieren zoeken die ervoor zorgen dat het wel gaat lukken. En dat is, inderdaad, je vruchtbaarheid verbeteren.

Lees ook: Deze factoren beïnvloeden jullie vruchtbaarheid!

Toonbeeld van vruchtbaarheid

Nu is jouw eigen vruchtbaarheid verbeteren niet zo heel moeilijk. In ieder geval niet als je er wat voor over hebt. Je hebt het namelijk compleet zelf in de hand. Zo was ik al gestopt met roken, sportte ik regelmatig en was ik een paar kilo afgevallen zodat ik een gezond gewicht had. Daarnaast at ik volledig volgens het voedingscentrum-boekje: veel volkorenproducten, 2 stuks fruit per dag, heel veel groenten, weinig verzadigd vet, nagenoeg geen suiker, wekelijks vette vis, alleen maar magere eiwitten etc. Super gezond dus! Nee, met mijn vruchtbaarheid zat het in mijn ogen wel goed.
Nu nog de vruchtbaarheid van mijn man.

seksleven als ouder

Kwaliteit van zaad

Mijn man, is echt een man. Een vent. Bijna het stereotype man die net niet elke avond hout staat te hakken in de schuur. Zo’n vent. En het laatste wat zo’n vent wil horen is dat jij ook maar enige twijfel hebt over zijn kwaliteit van zaad. Nee, nee. Dat is werkelijk taboe! Het voelt voor dit soort mannen bijna als een klap in het gezicht. Of een vuist, want het zijn wel mannen.

Dus omdat ik geen discussie wilde en ik ook niet wilde horen dat ik gewoon geen geduld heb (wat pijnlijk waar is) besloot ik het dan maar stiekem te doen.

Want, zoals ik ergens las, bij 1 op de 3 stellen waarbij het niet lukt om binnen één jaar zwanger te worden, ligt het aan het kwaliteit van het zaad!

Ja, je leest het goed! En dat liet ik mij geen tweede keer zeggen. En dus ging ik dit doen…

banner erotiek

Seks met regelmaat

Allereerst probeerde ik onze bedscènes zo te plannen dat we regelmatig seks hadden, zeker rond mijn vruchtbare periode. Want, zo las ik, zaad opsparen schijnt niet zo’n goed idee te zijn omdat er dan te veel dode zaadcellen in het kwakkie zitten. Maar te veel seks hebben is ook weer niet goed. Dus een goede middenmoot is ongeveer 36 uur tussen de seks-momenten. Om de dag dus en dan iets van 3 keer in de week. Dan waren de soldaatjes van mijn man in perfecte conditie.

Geen halfdood leger meer in de tent, maar allemaal nieuwe frisse soldaatjes die de strijd in de baarmoeder aan konden gaan.

Strakke boxershorts ‘kwijt’ in de was

Nu heeft mijn man gelukkig niet zoveel strakke boxershorts, maar diegene die hij had ben ik ‘verloren’. Ik raak wel vaker sokken, pennen en zelfs een keer een beha kwijt dus dit was niet eens zo onaannemelijk. Strakke boxershorts zorgen ervoor dat de temperatuur daar beneden gaat stijgen en dat vinden de zaadcellen van je partner niet zo prettig. Hierdoor kan de kwaliteit achteruitgaan en dit is niet wenselijk als zijn vruchtbaarheid verbeteren het doel is toch?

de beste ovulatietest direct bestellen banner

Wil je man naar de sauna. Bedenk een smoes!

Naast strakke boxershorts kun je er ook beter maar voor zorgen dat je partner geen sauna bezoekjes aflegt of lang ligt te badderen. Wil hij naar de sauna, zeg dat je niet kan of dat er een salmonella uitbraak is! Want deze hoge temperaturen zullen ook niet zijn vruchtbaarheid verbeteren.

vruchtbaarheid verbeteren ga dan niet in een warm bad

Vruchtbaarheid verbeteren? Zet hem op dieet!

Ik heb al wekenlang zijn favoriete chocolade niet meer gekocht. Want: ‘die hebben ze niet meer bij de AH. Zo raar!’ En hij gelooft het ook nog, want hij gaat nooit naar de AH. Wat dat betreft wel heel handig. Omdat hij ook nooit kookt heb ik hier de volledige vrijheid in. Dus ook mijn man eet al enige tijd heel veel groenten, magere vlees of vis, weinig vet, geen sausjes en volkorengranen. En weet je wat: hij vindt het nog lekker ook!

Let op wat je zegt! Geen stress!

Stress is ook een serieuze zaad-killer. Dus probeer tot 10 te tellen om uitbarstingen te voorkomen en probeer goed te peilen wat het humeur van je vent is. Mijn man had veel stress op het werk, dus wat was ik? Precies: een oase van rust. Lekker voor hem koken (wel zonder vet), zijn cola halen als we op de bank zaten (zonder suiker uiteraard) alles schoon en netjes houden, niet zeuren (oké, bijna niet) en hem vooral zijn gang laten gaan.

En op deze manier heeft hij het gevoel dat hij alles super onder controle heeft, voelt hij zich relaxt, verbazingwekkend gezond en fit, lekker veel ruimte in zijn boxershort en heeft hij ook nog eens iets van 3 keer per week seks. Als dat het kwaliteit van de zaadjes geen boost geeft, dan ligt het in ieder geval niet aan mij.

Wat heb jij gedaan om jouw vruchtbaarheid of die van je partner te boosten? Alle tips zijn welkom!clearblue testen of je zwanger bent banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!