luieraanbiedingen header
Vruchtbaarheid

Hoe kan je de vruchtbaarheid verbeteren van de vrouw?

Zwanger worden gaat niet bij iedereen vanzelf. Ja, er zijn geluksvogels die maar naar elkaar hoeven te kijken en het is al raak. Maar gemiddeld gaat er echt wel een half jaar tot een jaar voorbij voor je een positieve zwangerschapstest in handen hebt. Natuurlijk heb je hier zelf ook gedeeltelijk invloed op, als er geen medische oorzaak is uiteraard. Wij geven je tips hoe je de vruchtbaarheid van de vrouw kunt verbeteren, jijzelf dus!

beste zwangerschapstest direct bestellen banner

Hoe kan je de vruchtbaarheid verbeteren van de vrouw? 4 Tips!

 1. Gezond en gevarieerd eten

  Een gevarieerd menu is een gezond menu. Natuurlijk mag je best een patatje of een pizza eten, maar zorg ervoor dat je ook voldoende gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt.

  • Antioxidanten zijn erg belangrijk!
   Antioxidanten zitten in fruit, groenten, noten en granen.
  • Ontbijten
   Een gezond en voedzaam ontbijt is ook aan te raden. Hierdoor blijft je suikergehalte op peil en heb je minder zin om te snaaien.
  • Vermijd geraffineerde koolhydraten
   Deze zorgen ook voor een schommelend insulinegehalte.
  • Vermijd transvetten
   Probeer ook zo min mogelijk transvetten binnen te krijgen, deze ongezonde vetten zitten in koekjes, margarine en gefrituurd voedsel.  • Zorg voor voldoende vezels
   Zij zorgen ervoor dat we overtollige hormonen kwijtraken en houden je bloedsuikerspiegel in balans. Vezels krijg je binnen door voldoende fruit, groente en volkoren granen te eten.
  • Zuivel
   En dan nog een die je misschien niet zou verwachten: eet je graag zuivel? Kies dan niet voor de magere varianten! Van deze magere varianten is bekend dat ze de kans op onvruchtbaarheid vergroten, dus kies liever voor de vetrijke zuivelproducten.
 2. libido banner
 3. Minder (of stop) met roken, alcohol en drugs

  Het lijkt misschien gek om nu al te stoppen met het drinken van alcohol voor je zwanger bent. Maar wist je dat het nuttigen van alcohol, gebruiken van drugs en roken de vruchtbaarheid flink kan verminderen?

  En het heeft nog een voordeel, zeker als je klaar bent met vragen van nieuwsgierige ‘toeschouwers’. Als je al een tijdje voor je zwanger bent stopt, is het niet meteen overduidelijk dat je zwanger bent wanneer het gelukt is. Mijn schoonvader had ongeveer in week 1 van mijn zwangerschap al door dat ik zwanger was, omdat ik een biertje afsloeg. Hij grapte “ben je zwanger ofzo?” en ik kon mijn pokerface niet ophouden.

 4. Genoeg bewegen

  Natuurlijk is voldoende bewegen voor iedereen erg belangrijk, maar als je zwanger wilt worden wil je in topconditie zijn. Een zwangerschap (en de bevalling) vergen veel van je lichaam, dus hoe fitter je bent hoe beter het is.

  Je hoeft echt niet vier keer per week de sportschool in te duiken. Een half uur per dag in beweging zijn, is al supergoed voor je. Dus pak eens wat vaker de fiets, ga een stukje wandelen of skeeleren of volg eens een leuke dansles.

 5. Probeer een gezond gewicht te behalen

  Een gezond gewicht vergroot de kans op een zwangerschap en vermindert de kans op complicaties (zoals zwangerschapsdiabetes). Om je gezonde gewicht te kunnen berekenen gaan we uit van het BMI (de Body Mass Index). Een gezond BMI ligt tussen de 19 en 25, je kunt dit gemakkelijk berekenen.

  Helemaal kloppend is dit niet, er wordt namelijk alleen gekeken naar je lengte en je gewicht. En spiermassa weegt ook iets, dus je kunt heel gespierd en gezond zijn en voor je lengte te veel wegen.

 6. Minder met cafeïne

  Ook van cafeïne wordt gezegd dat het niet heel bevorderlijk is voor de vruchtbaarheid van de vrouw en het is ook niet heel goed voor je als je zwanger bent. Maar dit is nog niet echt bewezen of uit onderzoeken gebleken. Wel wordt aangeraden om minder cafeïne binnen te krijgen, maximaal vier kopjes koffie per dag.

 7. Ontspan!

  Misschien wel een van de belangrijkste tips als je zwanger wilt worden, ontspan! Probeer niet te veel bezig te zijn met het zwanger worden. Vaak hoor je dat stellen die het zwanger worden een beetje loslaten sneller zwanger zijn.

  Dus: “laat het los, laat het gaaaan!” Zorg goed voor jezelf, ga leuke dingen doen (ook tussen de lakens natuurlijk), maar ook genoeg ontspannen. Neem een yogales, lees een boek en maak een wandeling in de natuur. Als je het allemaal loslaat, zie je vaak dat je niet zo bezig hoeft te zijn om de vruchtbaarheid te verbeteren van de vrouw.

Willen jij een je partner graag zwanger worden? Dan is het helemaal niet erg om je levensstijl alvast een beetje aan te passen. Dus vrouw, ga gezonder leven, stop met roken en maak tijd voor ontspanning. Maar je bent niet alleen hoor, want ook je partner kan van alles doen om zijn vruchtbaarheid te verbeteren!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious
vadersschapsverlof 2019