“waterwipes
Zwangerschap

Slechte nachtrust tijdens je zwangerschap? Tips hoe het beter gaat!

Als je zwanger bent, kan het zijn dat je slechter slaapt. En dat is vervelend, want een slechte nachtrust tijdens je zwangerschap kan een negatieve invloed hebben op je immuunsysteem. Een slecht werkend immuunsysteem kan dan weer zorgen voor onrust bij de baby. Die reageert op alles wat er in het lichaam van de moeder gebeurt. Hoe zorg je er nu voor dat je beter slaapt en dus ook het kindje in je buik genoeg rust kan bieden?

beste babyfoon bol.com

Slechte nachtrust tijdens je zwangerschap? Tips hoe het beter gaat!

 1. Een avondritueel bedenken

  Mensen zijn gewoontedieren. Onze hersenen zijn gewend om een serie handelingen te verbinden aan bepaalde situaties. Oftewel: associëren. Een ochtend- of avondritueel kan je daarom helpen voor een betere kwaliteit slaap. Je ochtendritueel helpt je om wakker te worden, je avondritueel om beter te slapen.

  Een voorbeeld van een avondritueel is bijvoorbeeld eerst even in bad gaan met rustgevende badolie, je kleren klaarleggen voor de volgende dag en in bed nog even een boek lezen of in je dagboek schrijven. Zo kan je met een leeg, rustig hoofd de nacht in, zodat je beter slaapt.
 2. Aan de slag met jouw slaapkamer!

  Ga aan de slag met de slaapkamer. Een neuroloog zei eens dat een slaapkamer alleen voor de twee s’en bedoeld is: slapen en seks. Met een dikke buik heb je in dat laatste misschien niet zoveel trek meer, maar in een dutje heb je des te meer zin. Gebruik je jouw slaapkamer alleen voor ontspanning en slaap, dan herkennen je hersenen de slaapkamer als een plek waar je moe moet worden. Neem daarom ook geen smartphone mee naar de slaapkamer.

  Pak ook de slaapkamer zelf aan: zorg voor een goed hoofdkussen, fijn beddengoed en kleed jouw slaapkamer wat gezelliger aan. Een goed hoofdkussen heeft de juiste hoogte, is vormvast en geeft toch voldoende mee.

  Wil je de slaapkamer wat sfeervoller maken, denk dan eens aan metalen wanddecoratie. Denk bijvoorbeeld aan sfeervolle elementen, spreuken, en kunst van metaal. Dat geeft de kamer meteen een rustigere uitstraling.

 3. prenatal extra korting banner
 4. Beweeg genoeg

  Nu je zwanger bent, heb je misschien geen zin meer in sportsessies, maar dat hoeft ook niet. Blijf op een simpele manier genoeg bewegen tijdens de zwangerschap. Maak bijvoorbeeld een wandeling of doe een lichte work-out in de sportschool. Lichamelijke beweging is gezond en bevordert de nachtrust. Door te bewegen breek je melkzuur in je bloed af. De spieren ontspannen zich dan en het stressniveau daalt.

  Wil je beter slapen, dan kun je het best overdag gaan sporten. Vlak voor het slapengaan is geen goed idee, want dan blijft je lichaam nog te actief. De eerste uren na je work-out is je lichaam nog bezig met allerlei processen, waardoor je niet goed slaapt. Overdag bewegen en ‘s avonds rusten is het beste idee!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious
vadersschapsverlof 2019