cheezzbaby
Zwangerschap

Vrijen tijdens het begin van de zwangerschap

Sommige vrouwen moeten er sowieso niet aan denken. Maar misschien vind je het wel eng om te vrijen tijdens het begin van de zwangerschap. En soms vinden niet alleen de vrouwen zelf het eng, maar de mannen ook. Er zijn genoeg mannen die bang zijn dat ze de baby raken of beschadigen. Nergens voor nodig, zo zeggen de professionals. Maar hoe zit dat eigenlijk precies met seks tijdens het begin van de zwangerschap? Zijn er risico’s voor de baby?

Alles voor moeder en kind banner

Waarom vrijen gewoon kan tijdens de zwangerschap!

Los van het feit of je er wel of geen zin in hebt zijn er voor je gevoel genoeg redenen om te twijfelen. In het begin van de zwangerschap is alles nog zo fragiel en pril. Je wilt er niet aan denken dat er iets fout gaat doordat je niet voorzichtig genoeg bent. Dat zou je jezelf natuurlijk nooit vergeven.

Maar niets is minder waar. Vrijen tijdens de zwangerschap is geen enkel probleem, ook niet in het begin. Je baby zit heel goed beschermd in je baarmoeder, in vruchtwater. Veilig achter vliezen en afgesloten met een slijmprop.

Het is onmogelijk dat er door penetratie iets kan gebeuren met je baby. De penis van je partner kan echt niet bij de baby komen. Hoe klein de baby ook is. Het kan zijn dat niet jij, maar je partner het lastig vindt om deze gedachte los te laten. Als hij zeker weet dat hij niets kapot kan maken wordt dat misschien anders. De verloskundige kan jullie hier eventueel ook meer over vertellen.

davitamon mamavitaal banner

Meer vrijen tijdens het begin van de zwangerschap?

Voor de meeste vrouwen geldt dit juist niet. De zin in seks is vaak in de eerste maanden ver te zoeken. In het begin van de zwangerschap is er vaak sprake van veel misselijkheid, vermoeidheid en andere klachten. De meeste zwangere vrouwen moeten dus in die eerste weken niet denken aan een ouderwets potje seks. Je hoofd staat er niet naar, je lichaam voelt anders en misschien niet als dat van jezelf. Hormonen razen door je lijf, je voelt je anders dan anders.

Maar toch ben je nog niet ‘dik’ en zichtbaar zwanger. Dat kan best lastig zijn voor je partner. Hij ziet je borsten groeien en moet er vanaf blijven. Tegelijkertijd is je buik nog dun en zie je er voor hem onweerstaanbaar uit. Maar er zijn ook genoeg vrouwen die nagenoeg geen last hebben van zwangerschapskwaaltjes en wel gewoon de behoefte hebben aan seks. Misschien zelfs wel meer dan anders. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je partner het niet ziet zitten en jij wel.

conceive plus discreet online bestellen banner

Verschil met vrijen tijdens het einde van de zwangerschap

In principe mag je gewoon gedurende de hele zwangerschap gemeenschap hebben. Al zal het dus echt per vrouw verschillen hoeveel zin je daarin hebt. Net zoals met ‘gewone’ vrouwen die niet zwanger zijn dus. Bij iedereen is de behoefte anders, of je nou zwanger bent of niet.

Als je buik eenmaal gaat groeien zal je vanzelf merken wat je wel fijn vindt en wat juist niet. Met een buik die in de weg zit zullen sommige standjes niet meer zo gemakkelijk zijn. Maar met een beetje creativiteit is er nog genoeg leuks te verzinnen.

De vagina wordt tijdens de zwangerschap gevoeliger en sommige vrouwen kunnen hierdoor gemakkelijker en heftiger klaarkomen dan anders. Of jij of je partner nu wel of geen zin heeft, praat erover met elkaar. Wees eerlijk en probeer elkaar te begrijpen. Het is een rare periode voor jullie allebei.
Wanneer is het verstandig om niet te vrijen tijdens zwangerschap

Wanneer is het verstandig om beter niet te vrijen?

Er zijn een aantal momenten en redenen om liever geen seks meer te hebben. Als je last hebt van onderstaande klachten heb je meer kans op een infectie. Ook kan een orgasme in sommige gevallen zorgen voor vroegtijdige weeën. Let dus op als:

Twijfel je? Bij vragen kan je altijd terecht bij je verloskundige of gynaecoloog.

Of je er nu juist wel of geen zin in hebt. Doe waar je jezelf goed bij voelt. Hoe sneu het ook is voor je partner, doe niets als je dat niet wilt. Tijdens de zwangerschap ben je kwetsbaar. Het is jouw lichaam en jij bepaalt wat je daar wel en niet mee wilt doen. Het is in ieder geval zeker dat je het niet hoeft te laten als je er wel zin in hebt. Vrijen tijdens het begin van de zwangerschap is totaal niet schadelijk voor je baby.

davitamon mamavitaal banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!