sale kleertjes header
Zwangerschap

Lingerie tips voor tijdens de zwangerschap!

Als je altijd mooie lingerie draagt, moet je er misschien niet aan denken om zo’n ‘degelijke’ borstvoedings-bh aan te schaffen. Gelukkig zijn deze tegenwoordig allesbehalve degelijk. Er is hele mooie lingerie die je kunt dragen als je zwanger bent. Wat is er geschikt en wat zit er fijn? Wij geven lingerie tips voor tijdens de zwangerschap!

startersbox zwitsal banner

Waarom speciale zwangerschapslingerie dragen?

Laten we vooropstellen dat je geen zwangerschapsondergoed hóéft te dragen. Zeker in het begin van de zwangerschap kan je prima je eigen lingerie en ondergoed blijven dragen.

De eerste maanden verandert je lichaam aan de buitenkant nog weinig. Jouw buik is nog niet gegroeid en daarom zit alles waarschijnlijk nog goed. Zolang jij jouw normale ondergoed lekker vindt zitten, kan je dit dus prima blijven dragen. Toch kiezen veel vrouwen verder in de zwangerschap wel voor ander ondergoed, simpelweg omdat je lichaam op veel plekken groter wordt.
Wat is een zwangerschaps-bh?

Een zwangerschap bh wordt ook wel een meegroei bh genoemd. Deze bh’s zijn gemaakt van zachte en rekbare stof. Deze bh biedt meer ondersteuning doordat hij bredere bandjes heeft. Maar ook een bredere omvangsband. Door het aanschaffen van een ideale zwangerschapsbh hoef je niet steeds een nieuwe bh kopen.

Tijdens de zwangerschap worden jouw borsten veel gevoeliger, waardoor bijvoorbeeld de naadjes kunnen gaan irriteren. Veel zwangerschapsbh’s zijn dan ook naadloos. Ook worden je borsten tijdens de zwangerschap groter en zwaarder en daardoor kan je rug- en nekpijn krijgen.

Waarop letten bij het aanschaffen van een zwangerschaps-bh?

Als je een zwangerschaps-bh gaat kopen zijn er een aantal dingen belangrijk. Maar het meest belangrijk is natuurlijk dat deze bh lekker zit en goed past. Ook moet de bh niet knellen en moeten jouw borsten niet uit de cups puilen.

Tip: Als je een bh past moet je deze altijd eerst op de strakste sluiting doen, zodat je deze wijder kunt gaan dragen als jouw borsten groter worden.
Twijfel je? Vraag dan advies aan een verkoopster, zij weten precies wat er geschikt is voor jouw lichaam.

nutricia actie banner

Welke bh’s zijn er nog meer

Je kunt ook kiezen voor een voedings-bh. Maar veel zwangere vrouwen denken (onterecht) dat dit voor na de bevalling is. Maar dat is zeker niet waar. Een voedings-bh kan je namelijk ook heel goed dragen tijdens de zwangerschap, in plaats van een zwangerschaps-bh. Je kun de cup losmaken om gemakkelijk je kindje te voeden. Ook zit er een vakje in voor het zoogkompres. Ook zijn er sport voedingsbh’s, voor alle sportieve mama’s (to be).

Lingerie tips voor zwangerschapsondergoed

Ook jouw onderbroeken kan je natuurlijk gewoon blijven dragen als je zwanger bent. Zolang alles lekker zit is er niets aan de hand. Maar als je buik begint te groeien zal dit ongetwijfeld veranderen. Het is belangrijk dat zwangerschapsondergoed gemaakt is van zachte stoffen met stretch wat zorgt voor comfort.

Ga je zwangerschapsondergoed aanschaffen? Kies dan een maatje groter zodat je ruimte hebt om te groeien. Er zijn verschillende modellen onderbroeken die je prima kunt dragen tijdens de zwangerschap:

  1. Brazilian slip: Deze slip valt laag op je heupen en dus onder je buik waardoor hij niet snel zal knellen.
  2. String: Kies een string die laag valt, zodat hij niet knelt.
  3. Naadloos ondergoed: Altijd fijn, zo heb je geen naadjes die kunnen irriteren.
  4. Hoge zwangerschapslip: Er zijn ook slips die over je buik heen vallen.

Tip: jouw eigen lingerie langer blijven dragen tijdens de zwangerschap!

Niet bij iedere zwangere vrouw worden de borsten veel groter. En zolang je cupmaat niet anders wordt, kan je natuurlijk je eigen bh’s blijven dragen. Maar jouw buik gaat natuurlijk wel groeien, waardoor ook je omvang kan veranderen. Er bestaan accessoires om je eigen ondergoed langer te kunnen dragen. Zo zijn er bh-schouderbeschermers, die ervoor zorgen dat je bandjes niet in je schouders snijden. Ook kan je kiezen voor een bh-verlenger, die de bh wijder maakt.

Na de bevalling kies je ongetwijfeld de eerste tijd niet voor een string. Ik woonde in de oude boxershorts van mijn man, maar ook dit kan anders. Want behalve tips voor lingerie tijdens de zwangerschap is er ook ondergoed voor na de bevalling!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019