header luiers van pampers met 50% korting
Mamma

Slimme lingerie tips voor na de bevalling!

Wist je dat ongeveer 70 tot 80% van de vrouwen een verkeerde beha draagt? En wist je ook dat dit gevolgen heeft voor de manier waarop je kleding zit? Een goede beha kan ervoor zorgen dat kleding veel mooier staat. Ook andere lingerie kan helpen om perfect te passen in dat nieuwe jurkje of oude jurkje dat je na de geboorte van de baby dolgraag weer aan wilt. Lees hier wat handige en slimme lingerie tips voor na de bevalling!

prenatal extra korting banner

Mooie lingerie kopen na de bevalling

Heel veel vrouwen vergeten heel goed te kijken naar de basis van hun kleding en deze basis is het ondergoed. Als het ondergoed namelijk niet goed zit, is er een hele grote kans dat alles wat je er overheen aantrekt ook niet goed zit.

Zo voorkom je uitpuilende borsten die boven de beha uitkomen of van die rollades op je rug. Ook te kleine onderbroeken kunnen heel wat veroorzaken zoals een mooie vetrand boven de broek of onderbroek randen die zichtbaar zijn door de jurk.
Dit is allemaal zo jammer, want met goed (corrigerend) ondergoed zie je er vaak 100 keer beter en vaak ook slanker uit. Probeer jezelf daarom na de bevalling niet meteen in je oude lingerie te wurmen van voor de zwangerschap als je nog niet op je oude gewicht bent. Dat is echt zonde.

Vaak kan je voor hele schappelijke prijzen mooie lingerie kopen voor na de bevalling. En misschien moet je dit ook wel doen omdat bijvoorbeeld je borsten iets zijn veranderd of omdat je niet precies op je oude gewicht komt.

Goede lingerie kopen als de baby geboren is, is de eerste en belangrijkste slimme lingerie tip voor na de bevalling die ik je wil meegeven. Koop deze lingerie niet online, maar in een lingeriewinkel zodat je zeker weet dat je de juiste maat hebt. Weet je je maat? Kijk dan eens hier.

libido banner

Slimme lingerie tips voor na de bevalling!

Lingerie kan heel veel doen voor je figuur en de outfit die je aan hebt. Lingerie is er om jouw vrouwelijke lichaam te ondersteunen en zo mooi mogelijk te laten uitkomen. Maar deze taak kan het alleen vervullen als je de juiste lingerie koopt.

Ik vind het schokkend dat 80% van de vrouwen de verkeerde maat beha draagt. Nog onbegrijpelijker vind ik het als vrouwen rondlopen met borsten die uit de beha puilen of beha’s die niet goed om de borst heen zitten. Er zijn zoveel soorten verkrijgbaar dat er gegarandeerd een beha bestaat die prachtig past en mooi aansluit op je figuur.

Lees hieronder nog meer lingerie tips om je kleding beter uit te laten komen.

 1. Vind de juiste maat beha en andere onderkleding

  Dit is de aller ALLER belangrijkste slimme lingerie tip! Zorg dat je de juiste maat beha en onderkleding hebt. Te klein is afschuwelijk, maar te groot is ook niet mooi. Ga daarom eens langs bij een lingeriezaak en laat je goed helpen. De werknemers in dit soort zaken zijn gespecialiseerd in ondergoed en kunnen je uitstekend adviseren. Niet alleen qua maat, maar ook welke beha het beste bij je borsten passen en welk ondergoed het mooiste bij je figuur.

 2. Zoek een speciale beha die past bij je outfit

  Ik zei het net al even: voor elke outfit is een speciale beha verkrijgbaar. Echt waar, meer dan je zou denken. Dit is super handig, want het is altijd verstandig om je borsten toch enigszins te ondersteunen.
  Onderstaand een paar voorbeelden van speciale opties die je hebt bij een speciale outfit.

  1. Jurk met lage of doorschijnende rug:low back strap’ dit zijn transparante bandjes die op iedere beha passen met achtersluiting. Je haakt de bandjes aan beide zijden vast en kruist ze vervolgens naar voren. De gekruiste bandjes op je rug kan je heel laag trekken en aangezien de bandjes transparant zijn, zie je ze bijna niet.

   Vrouwen die kleinere borsten hebben kunnen een plak beha proberen (die plak je voor op je borsten) of nipple covers. Nipple covers bedekken alleen je tepels zodat deze niet door je outfit heen kunnen ‘prikken’ als het een beetje frisjes is.

  2. Jurk met racerback: Heb je kleding met racerback (dus met blote schouders en een smalle strook in het midden van de rug) dan kan je met een fashion clip de behabandjes naar het midden knopen zodat je de positie van de schouderbandjes op je rug verandert.
  3. Jurk met diepe decolleté: Wil je een mooie jurk aan met diep decolleté (omdat je deze misschien dankzij je zwangerschap een keertje hebt), dan kan je kiezen voor bepaalde push-up beha’s die een mooie decolleté laten zien. Sommige bh’s hebben namelijk een heel laag middenstuk. Is je decolleté heel diep, dan kan je jouw borsten wat ondersteuning geven door middel van fashion tape.
 3. Bh keuzestress banner
 4. Lingerie tips voor na de bevalling voor een mooi silhouet

  Of je nu maatje 36 of 44 hebt: iedereen kan ervoor zorgen dat zij een mooi silhouet heeft zonder vetrollen en rollades. De sleutel tot een mooi silhouet is goede lingerie. Onderstaande slimme lingerie tips zijn erop gericht jouw silhouet in een mooie vloeiende lijn te laten verlopen zodat ook nauwsluitende jurken prachtig om je lichaam vallen.

  • Corrigerend ondergoed of shapewear: Lang leve het corrigerend ondergoed! Dit ondergoed zorgt ervoor dat elke vetrol mooi in het gareel wordt gehouden en geen eigen leven gaat leiden als je gaat lopen. Alles zit strak bij elkaar waardoor je van de voor-, zij- en achterkant mooi vlak bent.

   Tegenwoordig heb je ontzettend veel keus in corrigerend ondergoed zoals broekjes, hemdjes en zelfs hele jurken. Draag je een nauwsluitend truitje of jurkje, zorg er dan voor dat het corrigerend ondergoed naadloos is.

  • T-shirt beha: Kanten beha’s zijn prachtig, maar niet onder kleding dat lichtelijk doorschijnt, nauwsluitend is of gemaakt is van een dunne stof. Bij deze kleding schijnt het kant namelijk door en dat is echt lelijk. Kies bij deze kleding voor een T-shirt beha die mooi glad is.
  • Slipjes zonder naden: Ik vind het ontzettend lelijk als de naden van het ondergoed zichtbaar zijn door je kleding door. Dat maakt je kont er echt niet mooier op. Doe altijd een billencheck voordat je de deur uit gaat en kies voor ondergoed zonder naden, voor broekjes met pijpjes of een string.
 5. lingerie tips bij kleine of grote borsten

 6. Lingerie tips bij kleine borsten? Let hierop!

  Vrouwen met kleine borsten hebben het heus niet heel makkelijk als het gaat om goede beha’s kopen. Een paar belangrijke en slimme lingerie tips voor vrouwen met een kleine cupmaat:

  • De ene voorgevormde beha is de andere niet: Vooral voor dames met een kleine cupmaat is het heel belangrijk dat de voorgevormde beha mooi om je borst zit en niet als een kussen op je borst. Let er ook op dat je borst niet boven de padding uitkomt.

   Een mooie voorgevormde beha heeft padding aan de zijkant. Deze zorgt ervoor dat je borsten naar het midden worden gedrukt waardoor je een mooie decolleté krijgt.

  • Zorg ervoor dat je borsten niet boven de cup puilen: Ja ook bij kleine borsten kan de beha te klein zijn en niets is zo lelijk als borsten die boven de beha uitpuilen.
  • Voorkom een gat tussen je borst en beha: Als er een opening zit tussen je borst en beha is de beha echt te groot of het model is niet goed. Een beha hoort altijd mooi aan te sluiten. Soms kan het al helpen om een andere stof te kiezen. Kant sluit bijvoorbeeld soms beter aan (omdat het dikkere stof is) dan synthetische stoffen.
 7. Grote borsten? Ga voor ondersteuning

  Als je grote borsten hebt staat een goede ondersteuning op 1, daarna kan je kijken naar mooie modellen en stofjes. Kies altijd voor een beugelbeha die helemaal om je borsten zit. Check of er aan de zijkanten, onder- of bovenkant geen borst uitpuilt.
  Is dat wel het geval, neem dan gewoon een maatje groter.

  Onthoud: niemand ziet het etiket van je beha en weet dus welke cupmaat je hebt. Iedereen ziet wel hoe je beha zit en ziet dus ook wanneer die te klein is.

  Ga dus niet een kleinere beha kopen omdat je niet cup G wilt hebben (ik zeg maar wat). Lees ook: Grote borsten gekregen door de zwangerschap? Zo lijken ze kleiner!

Ik hoop dat je iets aan deze slimme lingerie tips voor na de bevalling hebt! Ben je nog zwanger? Lees dan deze lingerie tips voor tijdens de zwangerschap!tips baby fotoboek maken eerste jaar albelli

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019