header luiers van pampers met 50% korting
Verzorging

Hoe kan je poepvlekken uit kleding van je kind verwijderen?

Hoe vaak je ook de luier bij jouw baby verschoont en hoe goed je er ook voor zorgt dat de randjes van de luiers goed om de billetjes zitten. Je komt er bijna niet onderuit dat er wel eens wat poep ontsnapt en op de kleding terecht komt. Hoe kan je die poepvlekken uit kleding verwijderen? Hieronder vind je de beste tips om poepvlekken te verwijderen van onze lieve volgers en dus de ervaren moeders!

baby kleertjes banner

5 Tips om poepvlekken te verwijderen uit kleding van je kind

Betere tips om poepvlekken te verwijderen uit de babykleding of kinderkleding ga je niet krijgen, want deze tips zijn van ervaren moeders, de lieve en fantastische volgers van ZoZwanger.
Onlangs plaatsen wij deze foto op Facebook van een kind wat last had van een poep explosie luier 😉 en de reacties waren overweldigend. Moeders reageerden massaal met handige tips hoe je poepvlekken verwijderen moet uit baby of kinderkleding.
hoe poepvlekken verwijderen kleding baby
Iedereen erg bedankt voor de input! We hebben de beste tips voor je verzameld waarmee je ook de ingedroogde vlekken en oude gele poepvlekken uit de kleding kan krijgen.

Lees ook: Hoe vaak moet je een luier verschonen bij je kind?

Zo krijg je poepvlekken uit kleding van je kind

 1. Meteen uitspoelen

  Heeft je kind een spuitluier gehad en zit je met een poepexplosie: spoel de poep meteen uit. Dit is misschien wel de beste tip van een moeder om poepvlekken uit de kleding te krijgen: ‘Ik heb de rompers gelijk onder de kraan uitgewassen met wat waspoeder. Daarna nog in de wasmachine. Niets aan de hand! Niet laten zitten is mijn tip.’ Lees hier meer over hoe je babykleertjes moet wassen.

 2. kleertjes sale 70
 3. Laten weken en wassen op 60 graden

  ‘Eerst goed uitspoelen onder de kraan. Daarna nachtje laten weken in een emmertje met water en wasmiddel. Hierna wassen op 60 graden. Ik heb bijna nog nooit gehad dat ik een poepvlek uit kleding niet schoon kreeg!’
 4. Poepvlek uit het tapijt of meubelstuk?

  Zit de poep op het tapijt of meubelstuk, maak eerst een oplossing met een halve liter water en een eetlepel fijnwasmiddel. Doop er een doekje in en dep dit op de plek. Maak dan een papje van het mengsel met een absorberend poeder. Doe dit in een dikke laag op de vlek en laat het opdrogen. Vervolgens opzuigen. Soms is het nodig om de stappen te herhalen.

 5. Ossengal of biotex

  Is de babypoep vlek een beetje hardnekkig, spoel het eerst uit en bewerk de vlek dan met ossengal of biotex groen. Daarna een nachtje laten weken en vervolgens wassen op 40 of 60 graden. De vlek kan je ook bewerken met afwasmiddel of handwasmiddel.

 6. Weken in soda

  Heb je geen vlekkenverwijderaar in huis? Dat is ook niet nodig, soda werkt ook en dat gebruik ik zelf ook. Ik spoel de poepvlekken eerst uit de kleding en laat het dan een nachtje (een uur is soms ook al genoeg) weken in lauwwarm water met wat soda. Volgende dag gaat het gewoon bij de was.

Heb jij misschien nog andere tips om poepvlekken uit kleding van je kind te verwijderen? Lees hier meer tips voor het wassen van babykleding.Meer lezen

vadersschapsverlof 2019