“waterwipes
Verzorging

Sudocrem, waar kan je het allemaal voor gebruiken?

Ondertussen ben ik al bedolven door de proefpotjes sudocrem die je overal bij krijgt. En dat is maar goed ook want wat een top spul is dat! Iedereen die een baby heeft, kan niet zonder sudocrem aangezien de crème hét middel is tegen luieruitslag. Maar wist je dat je dit wondergoedje nog voor veel andere dingen kunt gebruiken? Lees hier waar je sudocrem voor kunt gebruiken? Er gaat een wereld voor je open!

cheezzbaby banner

De krachtige werking van sudocrem

Sudocrem is al ruim 70 jaar een effectief wondermiddel tegen luieruitslag. Het verzorgt de baby billetjes en beschermt ze tegen de zuren en ammoniak die in urine en ontlasting zitten. Maar hoe kan het dat sudocrem zo goed is? Uiteraard komt dat door de unieke samenstelling van ingrediënten, namelijk:
waarom sudocrem luierzalf

 1. Lanoline: een soort van natuurlijk huidvet dat een beschermlaagje vormt op de huid en daardoor bescherming biedt tegen invloeden van buitenaf.
 2. Benzylcinnamaat en benzylbenzoaat: stimuleren het herstelproces van de huid door onder andere de aanmaak van nieuwe huidcellen te bevorderen.
 3. Zinkoxide: werkt verkoelend en beschermt de huid
 4. Benzylalcohol: dit is een soort van verdovend middel dat de pijn en irritatie meteen verzacht. Tevens is benzylalcohol desinfecterend en doodt het bacteriën.

Wat ook erg prettig is van sudocrème is dat het hypoallergeen is. Dit houdt in dat het in de meeste gevallen geen allergische reactie veroorzaakt en daarom geschikt is voor de gevoelige huid.

banner billendoekjes waterwipes

Waar kan je sudocrem allemaal voor gebruiken?

Als je zo kijkt naar die indrukwekkende lijst met ingrediënten, dan kan het natuurlijk ook niet anders of de crème kan ook voor andere doeleinden gebruikt worden. Als de crème al goed is voor de billetjes van je baby, dan is hij ook zeker geschikt voor iets anders. Waarvoor? Hiervoor:

 1. Voor acne

  Sudocrem helpt de huid te herstellen en desinfecteert. Dat is goed tegen die nare bacteriën die acne veroorzaken.

 2. Huidirritatie

  Heb je rode plekjes op jouw huid bijvoorbeeld door het scheren? Smeer er wat crème op en het zal meteen verlichting bieden tegen jeuk door de verkoelende werking. Tevens helpt het meteen de huid herstellen.

 3. Herstel van oudere huid

  Hoe ouder je wordt, hoe kwetsbaarder en dunner de huid. Sudocrem is dan een perfecte crème om geïrriteerde plekjes, dunne plekjes of wondjes te helpen herstellen.

 4. Wondjes en kloofjes

  Heb je wondjes of droge kloofjes? Smeer er sudocrem op en het helpt je huid te desinfecteren, verzachten, beschermen én te herstellen.

 5. Tepelkloven

  Ook vrouwen die last hebben van tepelkloven hebben profijt van de helende werking van sudocrem. Voor het voeden moet je wel je tepel schoonmaken, hoe goed het spul ook is, je baby moet het niet opdrinken.

 6. Herstel van koortslip

  We blijven nog even bij de herstellende en antibacteriële werking van de crème, want ook mensen met een koortslip kunnen rekenen op de helende kracht van sudo.

 7. Zacht en stralend gezicht

  Het schijnt zelfs dat sudocrem geschikt is als gezichtsmasker. Smeer het ’s avonds op, laat het ’s nachts intrekken en was het er de volgende dag vanaf. Resultaat een heerlijk zacht en stralend gezichtje. Ik ga het denk ik echt een keer proberen!

 8. Brandplekjes, muggenbeten

  Door de verkoelende werking van de crème wordt de jeuk van een muggenbult en de pijn van een brandplekje meteen verlicht. Daarnaast helpt de crème meteen om de huid te laten herstellen.

luieruitslag sudocrem

Sudocrem bij eczeem

De helende werking van sudo strekt zich verder dan wondjes, kloofjes of brandplekjes. Ook eczeem bij de baby kan ermee verlicht worden. Maar wacht even met smeren en vraag eerst aan je huisarts of het wel een goed idee is.

Sudocrem online kopen

Sudocrem is gelukkig op heel veel plekken te koop. Natuurlijk online zoals bij bol.com, maar je kunt het ook vinden bij de online drogist voor slechts €2,89!
sudocrem online kopen

Lees ook: Wat is de beste zalf tegen luieruitslag bij de baby?libido banner

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019