header luiers van pampers met 50% korting
Beste babyproducten

De beste zalf tegen luieruitslag bij de baby!

Als jouw baby last heeft van luieruitslag is dit heel vervelend. Het is niet fijn voor de baby en het kan zelfs pijnlijk zijn. Dat wil je natuurlijk zo snel mogelijk verhelpen en behandelen. Daarom hebben we de beste zalf tegen luieruitslag voor je op een rijtje gezet in een top 10. Maar uiteraard is voorkomen nog altijd beter dan genezen!

banner billendoekjes waterwipes

Wat is luieruitslag en hoe ontstaat het?

Jouw baby heeft er vast wel eens last van gehad, rode billen, of misschien zelfs wel kapotte of ontstoken billen. De luiers van tegenwoordig zijn soms een beetje te goed! Ze houden de urine en ontlasting zo goed binnen en laten geen lucht door, dan begrijp je hoe snel dit kan gaan broeien en luieruitslag kan veroorzaken. Maar een andere oorzaak kan ook zijn dat jouw baby gevoelig is voor een bepaalde stof die in billendoekjes, lotions of luiers kunnen zitten.
Voorkomen is beter dan genezen met de beste zalf tegen luieruitslag!

Als je alle producenten van babyproducten moet geloven, moeten we onze baby’s zo vaak en zoveel mogelijk insmeren. Maar dat is helemaal niet nodig. Het is juist belangrijk om de billen van de baby zo droog mogelijk te houden, want luieruitslag kan je beter voorkomen dan genezen.

Probeer jou baby zo snel mogelijk te verschonen als je merkt dat de luier zwaar aanvoelt en zeker als je kindje gepoept heeft, moet je er zo snel mogelijk bij zijn. Probeer, hoe tegenstrijdig dit misschien ook voelt, de luier van de baby niet te strak om te doen. Zo kan er nog een beetje lucht bij de billen van je baby en ook zuurstof is goed! Als je thuis de baby verschoont, kan je gewoon een washandje met lauw water gebruiken. Dat is beter voor de huid van je kindje dan billendoekjes. Let er wel op dat je je kindje heel goed afdroogt.

banner stamcelbank 1

De top 10 met beste zalf tegen luieruitslag!

 1. Aldanex
 2. Bepanten
 3. Daro zinkzalf
 4. Leenarts babybillenzalf
 5. Naif
 6. Neutral baby zinkzalf
 7. Purelan
 8. Sudocrem
 9. Vaseline
 10. Zwitsal Baby Zinkzalf

welke zalf helpt tegen luieruitslag

Luieruitslag, hoe kom je er weer af?

Ben je te laat met voorkomen en heeft je baby last van rode billen? Heel zielig, zeker als de billetjes echt kapot zijn. Mijn dochtertje krijste het wel eens uit van de pijn als ik haar luier open deed, zeker als ze last had van doorkomende tandjes. De zogenaamde ‘tandenpoep’. Hele zure ontlasting die echt kan bijten in de billen van je baby.

Gelukkig zijn er een aantal manieren om luieruitslag snel te verhelpen en om het jouw baby zo aangenaam mogelijk te maken.

 1. Blote billen

  Heb je de kans (is het bijvoorbeeld zomer en kan je lekker naar buiten?) laat je kindje dan even in de blote billen liggen. Aan de lucht genezen de billetjes sneller.

 2. Smeer met een goede crème

  Smeren met zalf heeft dus eigenlijk geen zin als je kindje geen last van luieruitslag heeft. Maar als dat wel het geval is, kan je het beste na elke verschoningsbeurt een dun laagje smeren met een goede zalf tegen luieruitslag.

  Heeft je kindje echt kapotte billen? Dan kan een goede zalf met een hoger percentage zinkoxide helpen om de huid sneller te laten herstellen.

 3. banner billendoekjes waterwipes
 4. Oliedoekjes

  Het kan voor de baby pijnlijk zijn als je de billetjes schoon moet maken. Oliedoekjes zijn lekker vet en daardoor poets je de ontlasting en oude crème er gemakkelijker af, zonder dat je echt hoeft te boenen.

 5. Verschoon je kindje zo snel mogelijk

  Zeker als hij gepoept heeft. Maar ook een plasluier kun je beter zo snel mogelijk vervangen om nog meer broeien tegen te gaan.

Lees hier meer tips tegen luieruitslag!

Heeft jouw baby echt kapotte billen en wordt het na een paar dagen smeren met de beste zalf tegen luieruitslag nog steeds niet beter? Ga dan voor de zekerheid even langs de huisarts. Het kan namelijk ook zo zijn dat je kindje een schimmelinfectie heeft, in plaats van luieruitslag!

Lees ook: Luier verschonen hoe doe je dat?Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder about you
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!