“banner
Verzorging

Waar kan je Purelan allemaal voor gebruiken?

Er zijn enorm veel crèmes en zalfjes te krijgen. En bijna iedereen heeft wel zijn eigen favoriet. Zo hadden wij vroeger thuis altijd een blauw blik Nivea. Die heb ik nog steeds in huis, al ben ik tegenwoordig meer van de Vaseline. Zeker bij droge lippen echt een aanrader. Maar, ken je Purelan al? Door veel moeders wordt dit de hemel ingeprezen als alleskunner, deze zalf is goed voor alles! Wat is Purelan? Ik heb het voor je uitgezocht en de beste tips van moeders verzameld.

luierkorting op pampers banner

Wat is Purelan?

Purelan is een zalf in een kleine gele tube. Makkelijk te herkennen. Van origine wordt het verkocht als tepelcrème. Het is 100% ultra zuivere, natuurlijke lanoline van medische kwaliteit. Lanoline is wolvet, dat komt, hoe raad je het zo, uit de wol van schapen. Wolvet wordt uit wol gewonnen. Door het te wassen en het water te laten verdampen blijft het vet over.
purelan tepelzalf banner

Purelan maakt gebruik van zuiver wolvet, er zitten dus geen kunstmatige toevoegingen en conserveringsmiddelen in. Het is te verkrijgen in een mini tubetje van 7 gram en een grotere tube van 37 gram.
Omdat het zo vet is kan je heel lang met een tube doen, je hebt telkens maar een heel klein beetje nodig. Zo’n mini tube is dus echt heel erg handig voor in je jaszak, luiertas, of overal en nergens.

Purelan gebruiken bij tepelkloven

Als je borstvoeding geeft kan je last krijgen van tepelkloven. Vaak heb je hier het meest last van op het moment dat je je kindje aanlegt, maar ook als je baby drinkt kan het erg pijnlijk zijn. Je tepel kan er behoorlijk beschadigd door raken en dit kan de mooie ervaring van het geven van borstvoeding behoorlijk verpesten.

zwitsal 50p korting banner

Lanolinezalf werkt heel goed om de tepels te laten herstellen en de pijn te verzachten. Het geeft zelden allergische reacties. En wat helemaal fijn is, is dat het natuurlijk is en niet schadelijk voor je baby. Je hoeft het er dus niet vanaf te wassen als je de baby gaat voeden.

Wil je Purelan gebruiken tegen tepelkloven? Dep dan eerst je tepels droog, of dep, als het zo erg is, het bloed voorzichtig weg. Neem een beetje Purelan tussen je vingers en wrijf het iets warm. Smeer het voorzichtig op de tepel, zodat het aan de huid blijft kleven. Verwijder het niet tijdens het voeden of kolven en herhaal het na elke voeding opnieuw.

Purelan zalf banner

Waar kan je Purelan allemaal voor gebruiken? Onze tips!

Door veel moeders wordt dit middel echt als een wondermiddel gezien. Ze gebruiken het zo ongeveer overal voor. Dit zijn de tips van moeders:

  1. Schrale neusjes door verkoudheid? Purelan!
  2. Schaafwonden door het vallen? Purelan!
  3. Bij rode babybillen werkt het ook heel goed.
  4. Er werd zelfs een hond genoemd die een ‘likkie’ lanolinezalf kreeg toen hij een kras op zijn kop had. En ook hiervoor werkte het.
  5. Zere lippen en andere gevoelige plekjes op de huid, het zou allemaal verleden tijd moeten zijn.

Eigenlijk zijn alle andere crèmes dus vanaf nu overbodig 😉

Het proberen waard dus, zou je zeggen. Heel goedkoop is een tube niet, voor 7 gram betaal je ongeveer 7 euro. Maar omdat je er zo weinig van nodig hebt kun je er best lang mee doen, behalve als je vanaf nu echt overal Purelan op gaat smeren natuurlijk.
Ga jij het proberen? Of gebruik je het al?

Tip: Nog zo’n wondermiddel! Sudocrem waar kan je het voor gebruiken?

prenatal banner weekaanbiedingen

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!