sale kleertjes header
Verzorging

Dertien tips bij het doorlekken van de luier!

Niets irritanter dan een baby die lekker slaapt en dan wakker wordt omdat hij doorlekt. Midden in de nacht kan je alles gaan verschonen. Een natte romper en een natte slaapzak. Maar ook het beddengoed kan je weer afhalen en het bedje opnieuw opmaken. Behalve dat het vervelend is voor je baby om gestoord te worden in zijn slaap, ben jij ook gewoon een keer klaar met al die was. Wat kun je doen doen tegen het doorlekken van de luier?

lAlles voor je baby banner

13 Tips om het doorlekken van de luier te voorkomen!

 1. Ander merk luier

  Probeer het eens. Soms is het dé oplossing om gewoon een andere soort luier te kopen. Niet alle kindjes hebben hetzelfde figuur. De ene baby heeft lekker spekbeentjes, terwijl de andere baby misschien een dikker buikje heeft. Niet elke luier is geschikt voor elke baby. Kijk hier voor de luiervergelijker met de beste luieraanbiedingen!

 2. Badderen of douchen voor het slapen

  Probeer je kindje in bad te doen, of ga samen douchen met de baby voordat je hem naar bed brengt. De meeste baby’s plassen namelijk in bad of onder de douche. Dat scheelt alweer een behoorlijke hoeveelheid vocht in de luier.
 3. Grotere maat luier

  Soms zijn de oplossingen heel simpel en draagt je baby gewoon een te kleine luier. De kilo’s die op de verpakking staan kloppen niet altijd. Dit heeft ook te maken met de verhoudingen van je baby. Lees hier meer over welke maat luier voor de baby per leeftijd.

 4. Grotere luier over de gewone luier

  Nog een tip om doorlekken van de luier te voorkomen! Trek je baby een luier over de luier aan, maar dan een maatje groter. Is deze luier de volgende ochtend nog droog? Dan kan je hem natuurlijk gewoon nog een keer gebruiken, scheelt weer in de portemonnee.

 5. meegroeiromper banner

  Lees ook: Hoe vaak moet je een luier verschonen?

 6. Grotere romper

  Aan deze tip denken we dus niet snel aan. Een te krappe luier zal zorgen voor doorlekken, maar een te krappe romper ook. Doordat de luier voller wordt gaat de romper strakker zitten, dit kan gaan knellen en zorgen voor lekkage.

 7. tips om doorlekken luier te voorkomen

 8. Inlegger in luier

  Sommige moeders zweren erbij om een inlegger in de luier te doen om doorlekken te voorkomen. Denk aan een spuugdoekje dat goed absorbeert. Ik denk alleen wel dat het koud zal gaan aanvoelen als het doekje nat wordt. Er zijn ook moeders die maandverband of incontinentieverband in de luier doen. Maar dit wordt afgeraden omdat het kan gaan broeien.

 9. Luier achterstevoren

  Dit was dé oplossing tegen doorlekken bij onze buikslaper. Ik deed haar een luier achterstevoren aan en deed er op de normale manier eentje overheen. Ook die bovenste luier gebruikte ik de volgende dag gewoon opnieuw.

 10. banner billendoekjes waterwipes
 11. Laat verschonen

  Verschoon jij de baby al een tijdje voor hij echt gaat slapen? Ik zelf eigenlijk altijd, besef ik nu. Na een douche- of baddersessie lekker even tutten. Luier aan, schone pyjama en dan nog even naar beneden. Om te spelen of nog even een papfles te drinken. Pas daarna gaat onze dochter naar bed. Als je baby doorlekt kun je het beste pas de luier verschonen vlak voor je kindje naar bed gaat.

 12. Pamper even opschudden

  In een pamper zitten korreltjes. Deze korreltjes nemen vocht op, maar soms zitten ze allemaal op een plek. Door de pamper even te schudden verdeel je de korreltjes. Nu zou de pamper overal even goed vocht moeten opnemen.

 13. Piemeltje naar beneden

  Voor de jongensmoeders onder ons. Altijd. Piemeltje naar beneden.

 14. luiers met korting banner
 15. Randje van de luier naar binnen omvouwen

  Elke kraamverzorgster geeft ons deze tip bij een newborn baby. Maar na verloop van tijd vergeet je het. Ben je niet meer zo oplettend tijdens het verschonen. Probeer het eens, misschien werkt het wel weer.

 16. Talkpoeder of maizena in de luiers strooien

  Dit absorbeert het vocht en gaat doorlekken dus tegen.

 17. Wasbare luiers

  Steeds meer moeders zijn hier erg positief over. Doorlekken gebeurt niet vaak en het is nog eens goed voor het milieu ook. Om nog maar te zwijgen over het geld wat je er uiteindelijk kunt besparen met wasbare luiers.

Het doorlekken van de luier is gelukkig vaak van tijdelijke aard. Je kindje zit misschien net een beetje tussen twee luier maten in. Met een van deze tips tegen doorlekken van de luier ga je vast het probleem oplossen. Je kunt er altijd nog voor kiezen om je baby een keer extra te verschonen, bijvoorbeeld als je zelf naar bed gaat ;-). Een andere oplossing is de pampers Lumi: de smart luier voor de baby als je van gadgets houdt!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019