Wat was de datum van de eerste dag van jouw laatste menstruatie?

Jouw cyclus lengte in dagen:

Vul jouw mailadres in om wekelijks op de hoogte te blijven van de voortgang van jouw zwangerschap

Ik geef toestemming aan zozwanger om wekelijks een mail met informatie over de voortgang van mijn zwangerschap te sturen.

Verzorging

Badkamer verbouwen voor de baby

Gaan jullie de badkamer verbouwen voor de baby? Heel verstandig, want een comfortabele en vooral veilige badkamer is heel belangrijk voor de kleine spruit. Er gebeuren namelijk heel veel ongelukjes in de badkamer. Denk aan vallen, verdrinkingsgevaar of verbrandingsgevaar. Wil je jouw badkamer helemaal babyproof verbouwen? Lees hier wat handige tips voor een veilige, praktische en natuurlijk mooie badkamer.Badkamer verbouwen voor de baby

Of je nu heel je badkamer gaat verbouwen, of slechts een paar aanpassingen gaat doen: voorbereiding is altijd belangrijk. Je wilt natuurlijk direct de juiste keuzes maken en niet achteraf nog dingen moeten veranderen. Laat je daarom vanuit verschillende hoeken inspireren. Kijk bijvoorbeeld op het internet, in Woonmagazines of bezoek een paar badkamerzaken.

Wanneer je de badkamer gaat verbouwen voor je baby is veiligheid en comfort het allerbelangrijkste. Belangrijker dan de look en sfeer. Richt je badkamer daarom in met je kind in het achterhoofd en probeer ook alvast vooruit te denken. Het doel is een veilige badkamer die de komende 10 of 20 jaar niet meer veranderd hoeft te worden. Ook belangrijk: bepaal van te voren je budget. Dan kun je betere keuzes maken en gerichter zoeken.

Belangrijke elementen voor een praktische en veilige badkamer kunnen alvast zijn:

  • Verstelbare wc: er zijn tegenwoordig verstelbare wc’s op de markt. Heel handig voor je kinderen, maar ook als je wat ouder bent!
  • Goede wastafel: een goede wastafel is essentieel in je badkamer. Heb je een groot gezin, dan is een dubbele wastafel heel praktisch.
  • Inloopdouche: een inloopdouche is altijd handig: je kunt er makkelijk met meerdere personen tegelijk in douchen, je kunt veilig met je baby in de douche stappen (er is geen opstapje) en ook je kleine kindjes kunnen zo makkelijk douchen.
  • Design radiator: een designradiator is echt super voor in je badkamer. Het is namelijk een radiator (verwarming) en handdoeken rek in één. Uiteraard in een mooie uitvoering.

badkamer verbouwen inloopdouche en dubbele wastafel

Badkamer herinrichten tips voor een kindvriendelijke badkamer

Onderstaand nog wat tips om je badkamer zodanig te verbouwen dat het hartstikke kindvriendelijk is:

  • Lage instap voor het bad.
  • Schaf een temperatuurbegrenzer aan voor de kraan zodat je kind niet de hete kraan open kan zetten. Denk bijvoorbeeld aan een thermostaatkraan.
  • Leg een antislip mat in (baby)bad en in de douche om veilig te douchen met baby of kind.
  • Berg shampoo, medicijnen, tandpasta, schoonmaakmiddelen en dergelijke op in hoge kasten of afsluitbare kasten

Stof tegenhouden tijdens verbouwing

Het meest vervelende van een badkamer verbouwen, naast dat je lawaai hebt, is de enorme hoeveelheid stof die vrijkomt. Stof gaat overal zitten en soms kun je weken bezig zijn met het ruimen van de stof. Heb je vakmensen ingeschakeld voor de klus, vraag hen dan of ze stofschermen neerzetten en daarnaast mobiele stofafzuiging plaatsen. Alles goed afschermen met plastic kan ook, het nadeel is alleen dat je dan niet meer makkelijk in en uit de ruimte kan.

Hang voor de deur een groot nat laken, die vangt het meeste stof op. Tevens kun je nog steeds de ruimte betreden. Wat ook helpt is vaak even te stofzuigen met een industriële stofzuiger, deze kun je huren bij bouwmarkten. Gebruik niet je eigen stofzuiger want die krijg je daarna niet meer goed schoon en de kans is vrij groot dat deze helemaal verstopt raakt.

Tijdelijk ergens anders wonen met de baby

Als je jullie badkamer flink gaat verbouwen en je baby is al geboren, dan kan het zeker een overweging waard zijn om tijdelijk ergens anders te gaan wonen met de baby. Voor een baby, zeker een pasgeboren baby is rust, reinheid en regelmaat erg belangrijk. Met een verbouwing kun je rust en reinheid wel vergeten. Tevens is al het stof wat vrijkomt niet goed voor je kleintje.

zwangerschapscursus promo