videovansint header
Baby

Tips bij een nieuwe badkamer door gezinsuitbreiding!

Als er een baby op komst is, dan kijken de meeste mensen weer even kritisch naar hun huis. Is het nog geschikt of zijn er aanpassingen nodig? Denk bijvoorbeeld aan veranderingen aan de badkamer door gezinsuitbreiding. Lees hier waar je allemaal aan kunt denken en waar een goede kindvriendelijke badkamer aan moet voldoen!

baby kleertjes banner

Nieuwe badkamer door gezinsuitbreiding

Dat je voor de baby een babykamer of ander plekje (bijvoorbeeld bij een ander kind op de kamer) moet organiseren, snapt elke ouder. Maar dat de badkamer door de gezinsuitbreiding soms ook onder handen genomen moet worden, beseft niet iedereen.

Pas wanneer de baby er is komen veel ouders erachter dat de badkamer toch niet optimaal is. Misschien beter om van te voren alvast wat te regelen? Dan moet je natuurlijk wel weten waar je rekening mee kan houden als je gaat kijken voor een nieuwe badkamer door gezinsuitbreiding. Onderstaand wat handige tips.
Tips voor een nieuwe badkamer door gezinsuitbreiding

 1. Laat je inspireren!

  Een badkamer laten aanpassen of een nieuwe badkamer kopen door gezinsuitbreiding kan nogal een investering zijn. Laat je daarom goed informeren en bekijk diverse websites. Bezoek ook eens een goede speciaalzaak in badkamers, zij kunnen je voorzien van passend advies over de mogelijkheden van jullie ruimte. Vaak heb je meer opties dan je in eerste instantie denkt!

 2. Budget

  Voordat je gaat oriënteren is het goed om een budget af te spreken, er zijn namelijk zoveel leuke opties voor je badkamer dat je al snel een flink bedrag neerlegt.

 3. Stel prioriteiten

  Bekijk eens goed jullie badkamer en bedenk zelf wat de mogelijkheden zijn. Is de badkamer aan de kleine kant, beslis dan samen of je graag een douche of bad wilt. Voor je baby maakt het in ieder geval niet uit, die zit het eerste half jaar in een eigen badje en daarna kan je ook prima met de baby onder de douche.

 4. Brede instap douche

  Heb je ruimte voor een grotere douche, kies dan voor een inloopdouche. Dit is het meest veilige als je kinderen hebt. Je kunt er makkelijk inlopen zonder dat je rekening moet houden met een opstapje en daarnaast is het ook fijner voor de kinderen als ze later zelf kunnen douchen.

 5. banner vitamine-D kind
 6. Goede en stevige wastafel en toilet

  Een goede solide wastafel en toilet is ontzettend belangrijk in een kindvriendelijke badkamer. Kinderen klimmen overal op en zitten overal aan. Zorg ervoor dat het toilet de juiste hoogte heeft en de wastafel van stevig materiaal is. Een goed merk voor toiletten en wastafels is Villeroy en Boch.

 7. Bad met lage instap

  Zie jij je al helemaal zitten met jullie kleine baby in bad? Hartstikke leuk natuurlijk, maar zorg er dan voor dat jullie nieuwe bad een lage instap heeft zodat je er veilig met kind in kan stappen. Ook handig als je baby later in het grote bad gaat want dan kun je er makkelijker bij als je op je knieën zit.

 8. Twee wastafels

  Ga je voor een nieuwe badkamer door gezinsuitbreiding dan kan je bijna niet zonder meerdere wastafels, dat is altijd handig. Dus als je toch wat aanpassingen gaat doen, zou ik zeker daarvoor kiezen. Of je kiest een lange wastafel met twee losse kranen.

Lees ook: Verbouwen bij gezinsuitbreiding? Deze klussen worden vaak gedaan!

veiligheid in badkamer kinderen

Douchen met de baby

In je nieuwe of aangepaste badkamer geen plek voor een bad? Dat geeft echt niks, want je kunt ook prima douchen met de baby. Het is wel goed om even deze tips te lezen voordat je samen met de baby onder de douche springt.

woning isolatie banner

Veiligheid in de badkamer

Veiligheid staat natuurlijk boven alles. Nog een paar tips voor veiligheid in de nieuwe badkamer door gezinsuitbreiding:

 1. Thermostaat kraan of temperatuurbegrenzer: Deze voorkomen dat je kind de kraan op heet water kan draaien.
 2. Antislip: Zorg altijd voor goede antislip matjes in de douche en het bad.
 3. Beveilig de kastjes: Heb je kastjes die vanaf de grond open gemaakt kunnen worden, beveilig deze dan zodra je kind gaat tijgeren of kruipen.
 4. Shampoo, schoonmaakmiddelen etc. op veilige plek: Een open kastje kan mooi zijn, maar niet handig voor nieuwsgierige baby’s. Berg deze spullen altijd op een plek waar je kind niet bij kan.

Tip lees ook: Tips om de babykamer koel te houden in de zomer!nanabeebi luiertas best beoordeeld

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!