sale kleertjes header
Nieuws

Verbouwen bij gezinsuitbreiding? Deze klussen worden vaak gedaan!

Is het de nesteldrang? Of het feit dat de man ook zijn steentje wil bijdragen tijdens de zwangerschap? Of moet het gewoon gebeuren omdat het klusje steeds bleef liggen en de tijd nu echt rijp is? Feit is dat veel ouders gaan verbouwen bij gezinsuitbreiding. Maar wat wordt er dan zoal verbouwd? En waarom worden deze klussen juist tijdens de zwangerschap gedaan?

prenatal extra korting banner

Verbouwen of verhuizen bij gezinsuitbreiding?

Gezinsuitbreiding is voor veel mensen een reden om het over een andere boeg te gooien. Het huis moet anders, er moet meer ruimte gecreëerd worden. Er moet een kinderkamer komen, en die ruimte is er nu bijvoorbeeld niet. Of het huis is oud, en niet veilig voor kleine kinderen.

Dan kom je voor een keuze te staan. Wil je je huidige huis verbouwen? Of wil je verhuizen tijdens de zwangerschap? waar je voor kiest is vaak afhankelijk van meerdere factoren. Als je zelf handig bent kies je misschien sneller voor verbouwen.
Verhuizen is de laatste tijd voor veel mensen gunstig, vanwege de lage rente. Alhoewel dat ook nadelen heeft, want de huizenprijzen liggen behoorlijk hoog. Keuzes maken dus. Het is verstandig om een onafhankelijke adviseur in de arm te nemen, hij kan samen met je kijken wat de mogelijkheden zijn op financieel gebied. Hoeveel kan je lenen? Wat wil je maandelijks maximaal kwijt zijn aan je vaste lasten? Op die manier kom je er snel achter wat haalbaar is, en niet onbelangrijk, wat verstandig is.
Verbouwen of verhuizen zwangerschap

Verbouwen bij gezinsuitbreiding

Veel mensen kiezen voor verbouwen. En dit kan van alles zijn. Misschien liggen er nog wel een hoop klusjes die al een tijdje wachten, en wordt het nu toch echt tijd om deze af te maken. Er zijn een aantal klussen die vaak gedaan worden als er een kindje op komst is.

Denk daarbij aan de volgende klussen en verbouwingen bij gezinsuitbreiding:

 1. Extra ruimte creëren

  Vaak laten aanstaande ouders dan een aanbouw of een dakkapel plaatsen. Door een dakkapel op een schuin dak te plaatsen wordt een kamer een stuk groter. Ook krijg je meer daglicht doordat je grotere ramen krijgt. Zo maak je van een kleine kamer ineens een ruime plek, waar je bijvoorbeeld een prima babykamer van kunt maken.

 2. monuta banner
 3. Het verduurzamen van je woning

  Een kleine baby gaat behoorlijk veel kosten met zich meebrengen. Behalve de ‘gebruikelijke’ babykosten zoals een babykamer, babyspullen en dergelijke zullen ook je vaste lasten stijgen. Er komt waarschijnlijk kinderopvang bij, en kosten voor voeding en luiers.

  benieuwd wat zonnepanelen kosten

  Maar ook je energiekosten zullen stijgen, zeker als je een winterbaby krijgt. Je zult de verwarming hoger zetten, en op meerdere plekken in huis aan zetten, zoals in de babykamer, in de badkamer en in je eigen slaapkamer. Ook ga je meer wassen en drogen. Meer stroom gebruiken dus. Als je beslist om je woning te verduurzamen kan je bijvoorbeeld kiezen om zonnepanelen te plaatsen of een warmtepomp. Hiermee kun je op den duur zelfvoorzienend zijn qua energie en bespaar je dus kosten.

  Verduurzamen van de woning betekent ook je huis beter isoleren. Zeker als straks die kleine over de vloer kruipt wil je geen koud huis hebben.

 4. woning isolatie banner
 5. Nieuwe kozijnen/deuren

  Als je kozijnen toe zijn aan vervanging is het best een idee om eens naar de kunststof variant te kijken. Deze zijn duurder in aanschaf, maar gaan heel lang mee en hebben geen onderhoud nodig. Het scheelt je dus schuren en verven, of de schilder laten komen.

 6. kunststof kozijnen banner
 7. De badkamer of keuken aanpassen

  Ook dit is een veel gedane verbouwing. Het vernieuwen van de keuken of badkamer. Vaak worden in keukens inductieplaten geïnstalleerd in plaats van het ‘ouderwetse’ gasfornuis. Deze zijn veiliger en gemakkelijker schoon te maken. In de badkamer kiezen mensen vaak voor een bad, omdat dit met jonge kinderen erg handig is.

 8. Zonwering of rolluiken

  In de zomer houd je door zonwering te plaatsen de warmte tegen, en in de winter houdt het de warmte juist binnen. Ook hiermee zorg je dus voor kostenbesparing. Plus het comfort dat een koel huis in de zomer met zich meebrengt. Je slaapt bijvoorbeeld een stuk beter in een koele kamer dan in de hitte.

 9. airco laten plaatsen banner
 10. Tuin aanpassen

  Aanstaande ouders laten ook vaak de tuin aanleggen of de tuin kindvriendelijk maken door bijvoorbeeld een stukje gras in de tuin, een poort plaatsen of de vijver dicht te gooien. Als jullie tuin nog een rommeltje is dan is dit het moment!

Verbouwen bij gezinsuitbreiding wordt dus veel gedaan. Maar ook verhuizen tijdens de zwangerschap is een optie. Het is maar net wat je zelf het liefst wil, en wat financieel het meest gunstig is.Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019