“header
Nieuws

De leukste attracties waar je wel in mag als zwangere vrouw!

Toen ik zwanger was van Myrah gingen we naar een indoorspeelparadijs met onze peuter. Terwijl ik met haar op een van de trampolines sprong zag ik ineens een bordje. “Niet toegankelijk voor zwangere vrouwen”. Nu hebben we thuis ook een trampoline en had ik daar al vaak zat op gesprongen, ik verbaasde me toch een beetje. Waarom is dit nou ineens onverstandig? Gelukkig mag je genoeg dingen nog wel als je zwanger bent. Ik heb de leukste attracties waar je wel in mag als zwangere vrouw voor je op een rijtje gezet.

Voordeeldrogist Pampers banner

Waarom mag je niet in alle attracties als je zwanger bent?

Dat je bepaalde dingen beter niet kunt eten en drinken wist je al lang. En dat roken uit den boze is ook. Maar wist je dat er ook veel activiteiten zijn die worden afgeraden als je zwanger bent?

Zo kan je bijvoorbeeld beter niet bij de geitjes in de buurt komen als je de kinderboerderij bezoekt. Als je naar een pretpark gaat moet je ook even goed opletten. Er zijn heus wel (rustige) attracties waar je wel in mag. Maar alle attracties met een beugel over je buik kan je beter overslaan. Ook als je nog maar kort zwanger bent en je buik niet in de weg zit. Een achtbaan gaat al gauw zo’n 120 kilometer per uur. Daarbij stijgt je bloeddruk en krijg je een enorme adrenalinerush. Niet perse goed voor je ongeboren kindje.

Wat zijn de leukste attracties waar je wel in mag als zwangere vrouw?

De meeste parken zijn mooi aangelegd, zeker als je kijkt naar bijvoorbeeld de Efteling. Hier kijk je je ogen uit als je er alleen maar doorheen wandelt. Het sprookjesbos is een belevenis op zich. Ook de Droomvlucht is als zwangere vrouw prima te doen. De Pagode en Fata Morgana zijn ook gewoon toegankelijk als je zwanger bent, en wat dacht je van de Monorail en De Oude Tufferbaan?

banner billendoekjes waterwipes

Genoeg leuks dus. Maar als je voor de echte actie komt en het liefst in elke achtbaan springt kan je het bezoek misschien beter een keer overslaan. Ook Disneyland Parijs is een belevenis op zich, het ontmoeten van de Disney figuren. Alle winkeltjes, de shows en gewoon het mooie park. Genoeg te zien zonder dat je het gevoel hebt dat je veel mist.

Tips als je zwanger een pretpark gaat bezoeken

 • Besef je bij voorbaat dat je veel gaat lopen

  Een dagje pretpark betekent normaal al veel sjouwen. Maar als je (hoog)zwanger bent kan dit zwaarder vallen dan anders. Trek goede schoenen aan en neem vaak genoeg pauze. Geef het aan als je even uit wilt rusten en houd je niet groot voor de andere mensen met wie je op pad bent.

 • Sleep niet te veel mee

  Wij Nederlanders nemen het liefst alles van huis mee. Koeltassen vol eten en/of drinken, schone kleding, noem het maar op. Handig hoor, maar ook zwaar. Zorg ervoor dat je zelf niet met zware tassen hoeft te sjouwen. Of neem een bolderwagen mee, als er toch veel spullen meegenomen moeten worden.

 • Check de plattegrond

  Kijk van tevoren hoe het park in elkaar zit. Zijn er dingen die je perse wilt zien? Attracties die echt bezocht moeten worden? Maak een route zodat je niet van de ene kant van het park naar de andere kant hoeft te sjokken.

 • Reserveer een plekje

  Willen je mede-dagje-uit-gangers graag in de achtbaan? Laat ze dan een plekje reserveren op een bepaald tijdstip als dit mogelijk is. Zo zit jij niet heel lang in je eentje te wachten als zij weer in een ellenlange rij staan.

 • Neem de tijd!
  En geef toe wanneer je er klaar mee bent. Dat pretpark staat er volgend jaar ook nog wel.

 • Check de website

  Kijk voor je beslist naar welk pretpark je wilt goed op de website. Vaak staat er per attractie duidelijk omschreven of je er in mag als je zwanger bent. Zo kan je mooi even vergelijken of er voor jou leuke activiteiten bij zitten of dat je beter een ander park kunt bezoeken.

Ben je van plan een attractiepark te bezoeken met je zwangere buik? Doe dan goede research, dat kan een heleboel frustratie voorkomen. Als je goed zoekt kun je echt de leukste attracties waar je wel in mag als zwangere vrouw wel vinden. Maar je kunt niet zomaar gedachteloos overal in stappen.

Loulouka banner 2

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019
error: Inhoud is beschermd !!