“waterwipes
Zwangerschap

Zwanger verven wel of niet doen?

Zwanger verven kan je dat doen of niet? Deze vraag wordt door heel veel vrouwen gesteld en de antwoorden kunnen nogal verschillen. Sommige zeggen dat je als zwangere dame zo ver mogelijk van alle schildersklussen moet blijven. Anderen zeggen dat zwanger verven best mee valt. Wij hebben het voor je uitgezocht hoe het zit met schilderen tijdens de zwangerschap.

hema rompers

Zwanger verven en verflucht

In verf zitten chemische stoffen, dat is natuurlijk geen groot nieuws. Maar er is wel een groot verschil in soorten verf. Je hebt verf op terpentine basis (of andere chemische basis) en verf op waterbasis. Als je dan toch moet schilderen, kies voor verf op waterbasis. De stoffen die vervliegen uit deze verf is water, en dat is niet zo schadelijk. Je moet de verf alleen niet gaan opdrinken. Dat is natuurlijk wel slecht.

Dan heb je nog verf op terpentine basis. Deze verf is een iets minder goed idee. De stoffen die vrijkomen uit verf op terpentine basis zijn wel schadelijk. Sommige zeggen zelfs dat de stoffen schadelijk zijn voor je baby. Of dit echt het geval is, is niet direct te zeggen. Maar om het zekere voor het onzekere te nemen kun je beter kiezen voor waterbasis verf of als zwangere vrouw niet in de buurt komen wanneer iemand aan de gang is met terpentinebasis verf.
Ga zelf in ieder geval niet zwanger verven met deze verf. En ook heel belangrijk: zorg altijd voor goede ventilatie.

Extra tip: als je verf gaat kopen, koop dit dan in een verfspeciaalzaak. Hier kunnen ze je goed adviseren over welke verf het beste is. En zij weten ook precies welke verf je kunt gebruiken als je zwanger bent.

laten verven prijs

Babykamer verven tijdens zwangerschap

Een babykamer zwanger verven is niet zo’n heel goed idee. Zeker niet als er gebruik wordt gemaakt van terpentinebasis verf. Dit moet je gewoon niet doen. Je kunt beter ook niet gaan rondhangen in deze chemische lucht. Het beste is om te kiezen voor verf op waterbasis, maar of je dan nog steeds zwanger moet gaan verven is ook maar de vraag. Toch zou dat in ieder geval de beste optie zijn als het echt niet anders kan. Daarnaast blijft het belangrijk om constant te ventileren.

Moet de babykamer geverfd worden, begin hier dan ruim op tijd mee zodat alle verflucht is verdwenen wanneer de baby komt!

kleertjes sale 70

Schuren tijdens zwangerschap

Schuren tijdens de zwangerschap wordt afgeraden als je iets gaat schuren waar oudere verflagen op zitten. Deze kunnen namelijk loodhoudend zijn. Door het schuren adem je deze loodhoudende deeltjes in en dat is niet zo goed voor je gezondheid. Laat deze klus dus liever aan iemand anders over of je moet er zeker van zijn dat er geen loodhoudende of chemische stoffen kunnen vrijkomen. Draag in ieder geval altijd een mondkapje!
gratis offerte schilderwerk

Laten verven tijdens de zwangerschap

Beste oplossing? Gewoon een schildersbedrijf inhuren en alles laten verven door een professional. Een schilder verft duurzaam, deskundig en ook nog eens heel snel. Je komt zelf niet in aanraking met de verf en je weet toch zeker dat het beter gebeurt dan wanneer je het zelf zou doen. Vraag altijd aan de schilder welke verf er gebruikt is en zorg ervoor dat je tijdens je zwangerschap niet gaat slapen in de verflucht.

Zelf even er tussenuit tijdens het verven

Zwanger verven, wel of niet doen? Als er slechts één ruimte geschilderd moet worden, kun je nog wel zwanger zijn en verven. Mits je verf gebruikt op waterbasis. Maar moet het hele huis aangepakt worden, dan is de blootstelling aan chemische stoffen wel erg groot.

Je kunt dan beter een weekendje weg of een hotelovernachting boeken terwijl je anderen het werk laat doen. Zeker wanneer er gebruikt wordt gemaakt van verf op terpentine basis moet je uit deze gevaarlijke dampen blijven. Je gezondheid en die van je baby gaan echt boven alles. Je kan ook het zekere voor het onzekere nemen en het schilderen tijdens de zwangerschap aan iemand anders over laten, zoals de vakman.
Trouwens: grote kans dat je de verflucht sowieso niet goed kunt verdragen tijdens je zwangerschap.

Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious
vadersschapsverlof 2019