sale kleertjes header
Vruchtbaarheid

Hoe kan je de vruchtbaarheid verbeteren van de man?

De vruchtbaarheid verbeteren van je man? In het begin ben je daar nog niet zo mee bezig en modder je een beetje aan. Nou ja, aanmodderen… Ik zeg dat eigenlijk alleen maar omdat ik dat andere vrouwen heb horen zeggen. Dat vind ik serieus knap, want ik ben vanaf het begin al met mijn agenda en ‘Period Calender’ op schoot al mijn seksuele escapades aan het plannen. Noem mij maar gek, maar ik wil er alles aan doen om zwanger te raken en ben dus bezig geweest met het verbeteren van de vruchtbaarheid van mijn man!

davitamon mamavitaal banner

Waarom zou je de vruchtbaarheid van je man willen verbeteren?

In het begin ben je nog wat minder wanhopig om zwanger te raken, laat ik het zo maar noemen. Dan doe je je best samen met je partner en hoop je dat je een paar weken later een keer niet ongesteld wordt. Maar naarmate de maanden vorderen, verdwijnt de nonchalante houding als sneeuw voor de zon.
In plaats van dat je denkt ‘Hé ik ben weer ongesteld. Helaas niet gelukt dus. Ach volgende keer beter’. Denk je na een half jaar. ‘Hè %^$*$%&$* alwéér ongesteld. Is het %*$#% weer niet gelukt?!’ Misschien herken je het wel?

Dus wat ga je dan doen? Manieren zoeken die ervoor zorgen dat het wel gaat lukken. En dat is, inderdaad, de vruchtbaarheid verbeteren van je man en van jezelf!

Lees ook: Deze factoren beïnvloeden jullie vruchtbaarheid!

Als vrouw ben je een toonbeeld van vruchtbaarheid

Nu is de vruchtbaarheid van de vrouw verbeteren niet zo heel moeilijk. In ieder geval niet als je er wat voor over hebt. Je hebt het namelijk compleet zelf in de hand.

Zo ben ik al gestopt met roken, sport ik regelmatig en ben ik een paar kilo afgevallen zodat ik een gezond gewicht heb. Daarnaast eet ik volledig volgens het voedingscentrum-boekje: veel volkorenproducten, 2 stuks fruit per dag, heel veel groenten, weinig verzadigd vet, nagenoeg geen suiker, wekelijks vette vis, alleen maar magere eiwitten etc. Super gezond dus! Nee, met mijn vruchtbaarheid als vrouw zit het in mijn ogen wel goed. Nu nog de vruchtbaarheid van mijn man.

Kwaliteit van zijn zaad

Mijn man, is echt een man. Een vent. Bijna het stereotype man die net niet elke avond hout staat te hakken in de schuur. Zo’n vent. En het laatste wat zo’n vent wil horen is dat jij ook maar enige twijfel hebt over zijn kwaliteit van zaad. Nee, nee. Dat is werkelijk taboe! Het voelt voor dit soort mannen bijna als een klap in het gezicht. Of een vuist, want het zijn wel mannen.

Dus omdat ik geen discussie wil en ik ook niet wil horen dat ik gewoon geen geduld heb (wat pijnlijk waar is), heb ik besloten om het dan maar stiekem te doen.

Want, weet je dat bij 1 op de 3 stellen waarbij het niet lukt om binnen één jaar zwanger te worden, het ligt het aan het kwaliteit van het zaad!

Ja, je leest het goed! En dat laat ik mij geen tweede keer zeggen. En dus ben ik deze tips gaan opvolgen.

Hoe kan je de vruchtbaarheid verbeteren van je man?

 1. Seks met regelmaat!

  Allereerst probeer ik onze bedscènes zo te plannen dat we regelmatig seks hebben, zeker rond mijn vruchtbare periode. Want zaad opsparen schijnt niet zo’n goed idee te zijn omdat er dan te veel dode zaadcellen in het kwakkie zitten. Maar te veel seks hebben is ook weer niet goed. Dus een goede middenmoot is ongeveer 36 uur tussen de seks-momenten. Om de dag dus en dan iets van 3 keer in de week. Dan zijn de soldaatjes van een man in perfecte conditie.

 2. Geen halfdood leger meer in de tent, maar allemaal nieuwe frisse soldaatjes die de strijd in de baarmoeder aan kunnen gaan!

 3. Strakke onderbroeken ‘kwijt’ in de was

  Nu heeft mijn man gelukkig niet zoveel strakke onderbroeken, maar diegene die hij had ben ik ‘verloren’. Ik raak wel vaker sokken, pennen en zelfs een keer een beha kwijt, dus dit is niet eens zo onaannemelijk.

  Strak ondergoed zorgt ervoor dat de temperatuur daar beneden gaat stijgen en dat vinden de zaadcellen van je partner niet zo prettig. Hierdoor kan de kwaliteit achteruitgaan en dit is niet wenselijk als je de vruchtbaarheid van de man wil verbeteren. Toch? Daarom zwanger worden? Geef je man boxershorts!

 4. de beste ovulatietest direct bestellen banner
 5. Wil je man naar de sauna. Bedenk een smoes!

  Naast strak ondergoed kan je er ook beter maar voor zorgen dat jouw partner geen sauna bezoekjes aflegt of lang ligt te badderen. Wil hij naar de sauna, zeg dat je niet kan of dat er een salmonella uitbraak is! Want deze hoge temperaturen zullen ook niet jouw man zijn vruchtbaarheid verbeteren.

 6. vruchtbaarheid verbeteren ga dan niet in een warm bad

 7. Vruchtbaarheid van je man verbeteren? Zet hem op dieet!

  Ik heb wekenlang zijn favoriete chocolade niet meer gekocht. Want: ‘die hebben ze niet meer bij de AH. Zo raar!’ En hij gelooft het ook nog, want hij gaat nooit naar de AH. Wat dat betreft wel heel handig.

  Omdat hij ook nooit kookt heb ik hier de volledige vrijheid in. Dus ook mijn man eet al enige tijd heel veel groenten, mager vlees of vis, weinig vet, geen sausjes en volkorengranen. En weet je wat: hij vindt het nog lekker ook! Meer tips nodig? Lees dan hoe je de vruchtbaarheid verhoogd met voeding!

 8. Let op wat je zegt! Geen stress!

  Stress is ook een serieuze zaad-killer. Dus probeer tot 10 te tellen om uitbarstingen te voorkomen en probeer goed te peilen wat het humeur van je vent is. Mijn man had veel stress op het werk, dus wat was ik? Precies: een oase van rust. Lekker voor hem koken (wel zonder vet), zijn cola halen als we op de bank zaten (zonder suiker uiteraard) alles schoon en netjes houden, niet zeuren (oké, bijna niet) en hem vooral zijn gang laten gaan.

En op deze manier heeft hij het gevoel dat hij alles super onder controle heeft, voelt hij zich relaxt, verbazingwekkend gezond en fit, lekker veel ruimte in zijn boxershort en heeft hij ook nog eens iets van 3 keer per week seks. Als dat het kwaliteit van de zaadjes geen boost geeft, dan ligt het in ieder geval niet aan mij. Wat heb jij gedaan om jouw vruchtbaarheid van je man te boosten? Alle tips zijn welkom!

Lees ook dit ervaringsverhaal als zwanger worden niet vanzelf gaat!Actuele aanbiedingen bij onze partners:
folder prenatal
folder hema
folder deonlinedrogist
folder kleertjes
folder mamalicious

Meer lezen

vadersschapsverlof 2019